0 Kč bez DPH

Google AdMob 

Jste vývojáři mobilních aplikací a chcete je lépe propagovat? Na inPage je nově k dispozici napojení na službu Google Ad Mob. V tomto článku si ukážeme, jak na to. 

Co je Google AdMob

Systém od Google pro správu reklamních kampaní, které pomohou s propagací Vašich aplikací.  Oslovíte tak více lidí, kteří mají zájem právě o aplikaci, jakou nabízíte, ve Vyhledávání Google, na YouTube, Play a dalších místech. 

Podrobné informace o této službě najdete na oficiálních stránkách služby Google App Ads a Google Ad Mob.

Nastavení služby Google AdMob

Nejprve se registrujte se do služby Google Ad Mob. Zde vyberete možnost Aplikace a zvolíte možnost Přidat aplikaci. Následně přidáte svoji aplikaci, vyberete kde je dostupná a aplikaci necháte ověřit.

Google AdMob v inPage

Google AdMob v inPage
Google AdMob v inPage

V tuto chvíli máte Vaši aplikaci nastavenou pod účtem Google Ad Mob. Pro zprovoznění je nutné ještě napojit službu Ad Mob s oficiálním webem vydavatele aplikace. 

Propojení se provádí přes soubor app-ads.txt, do kterého je třeba přidat klíč (řetězec) generovaný službou Ad Mob.

V rozhraní služby Ad Mob rozklikněte položku Aplikace, vyberte Vaši aplikaci a následně rozklikněte možnost Soubor app-ads.txt. Zde zvolte odkaz Nastavení souboru app-ads.txt, kde si zkopírujete službou vygenerovaný řetězec.

Google AdMob v inPage

Google AdMob v inPage
Google AdMob v inPage

Nyní je třeba řetězec vložit do souboru app-ads.txt přímo na Vašem webu.

Nastavení souboru app-ads.txt na vašem webu v inPage

Přihlaste se do administrace Vašeho webu na inPage a v hlavním menu si rozklikněte položku Služby, a zde vyberte možnost Google. Následně vyberte možnost Google AdSense. Zde je k dispozici samostatné rozhraní pro přidání řetězce pro soubor app-ads.txt, které najdete v záložce Nativní aplikace. Zde aktivujte soubor app-ads.txt kliknutím na možnost Zapnuto, do formuláře vložte vykopírovaný řetězec z Google Ad Mob a nastavení uložte.

Google AdMob v inPage

Google AdMob v inPage

Závěrem

Věříme, že tato nová funkcionalita vám usnadní propagaci Vašich mobilních aplikací a na internetu, a díky tomu získáte více spokojených odběratelů a zákazníků. Neleníme a chystáme pro Vás již další velké novinky. Samozřejmě dáme i na Vás, a pokud byste nějakou funkcionalitu do vašeho webu chtěli přidat, tak nám napiště.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů