0 Kč bez DPH

Google AdSense

Služba Google AdSense je velice rozšířený nástroj, který nabízí možnost výdělku pomocí reklamy, která je zobrazována na webových stránkách. V tomto článku si ukážeme, jak je možné tento nástroj jednoduše implementovat do našeho systému inPage.

Na základě obsahu Vašich stránek, a jejich návštěvnosti a typu návštěvníků, přiřadí Adsense stránkám reklamy, které se budou na vašem webu zobrazovat. Podrobnější informace o službě Google AdSense najdete ZDE.

Propojení se službou Adsense je k dispozici u všech variant našich služeb. Podmínkou pro zprovoznění a správné funkgování služby, je schválení vašich webových stránek přímo ze strany provozovatele služby Google AdSense. V procesu schvalování hraje významnou roli vlastní obsah webových stránek, který by měl být kvalitní a originální, aby přitáhl na vaše webové stránky co nejvíce návštěvníků.  Schválení je prováděno manuálně ze strany provozovatele služby, který si vyhrazuje proces schválení provést v průběhu 2-60 dnů od registrace služby AdSense. Více o podmínkách služby se dočtete ZDE.

Registrace do služby Google AdSense a propojení s inPage

V prvním kroku je nutné se registrovat do služby Google AdSense. Po provedení registrace a přihlášení se do svého účtu si dohledáte informace k propojení služby s webovými stránkami. Pro vlastní integraci služby je nutné mít k dispozici ID majitele účtu AdSense, který naleznete v kódu pro přidání do stránek. ID bývá ve tvaru:  "pub-123456789123456789". Podrobnější informace o tomto údaji a kde jej najít se dočtete ZDEID majitele účtu si zkopírujte.

obrázek 1.png

Pro nastavení služby Google AdSense na vaše webové stránky, se přihlaste do administrace webových stránek a zobrazte si sekci /Služby/ a rozklikněte položku Google AdSense.

obrázek 2.png

Zobrazí se vám formuláře, ve kterém si nejprve službu AdSense aktivujete a posléze do formuláře vložíte vaše ID majitele účtu AdSense.

obrázek 3.png

Poté dialog uložíte.

Následně se vraťte zpět do účtu Google AdSense a potvrďte, že jste vložili kód (tedy ID majitele) do vašich webových stránek.

obrázek 4.png

Zobrazí se Vám informace o procesu schválení Vašich stránek.

Je třeba brát v potaz, že proces schválení neprobíhá automaticky - probíhá zde ruční kontrola. Schválení může trvat dva dny, ale i měsíc. V případě, že služba na Vašem webu najde nesrovnalosti, kvůli kterým stránky schválit nelze, zobrazí se Vám zpráva ve Vašem AdSense účtu a obdržíte také zprávu na přihlašovací email účtu Adsense.

Přidání souboru ads.txt

Ve chvíli, kdy dojde ke schválení vašich webových stránek službou AdSense, tak se přihlaste do vašeho AdSense účtu. Zde v záložce Stránky se vám zobrazí upozornění k přidání souboru ads.txt do vašich webových stránek.  Přes tlačítko ve spodní části upozornění proveďte stažení souboru.

obrázek 5.png

Stažený soubor si následně otevřete v textovém editoru (např. poznámkový blok) a zkopírujte si jeho obsah. Obsah souboru ads.txt následně vložte do administrace vašich webových stránek sekce /Služby/ položka Google adSense, do pole označeného Obsah souboru ads.txt a dialog uložte.

obrázek 6.png

Služba AdSense uvádí, že může trvat několik dnů, než se změny ve Vašem AdSense účtu po přidání souboru projeví. Pokud web zasílá málo žádostí o reklamu, může se jednat i o měsíc. Více o souboru ads.txt najdete ZDE.

Nastavení reklam

V případě schválení zobrazení reklam na Vašem webu společností Google, je Vaším dalším krokem nastavit způsob zobrazování reklam.

Automatické reklamy

Automatická reklama přináší velké zjednodušení pro publishery. Místo vkládání několika kódů různě po webu, stačí mít jen nastavené propojení inPage se službou Google adSense a rozmístění reklam po webu si Google zajistí sám.

Výhody automatických reklam pro publishery:

  • velké zjednodušení práce při vkládání reklam na web
  • automatické reklamy dokáží nastavit i majitelé stránek, kteří se nevyznají v HTML kódu
  • automatické reklamy mohou přinést vyšší výdělek pro publishery

Nevýhody automatické reklamy pro publishery:

  • jako hlavní nevýhodu vnímám to, že nemáte pod kontrolou, jak se reklamy na vašem webu zobrazují
  • musíte se spolehnout, že Google bude reklamy zobrazovat rozumně a nerozstřelí vám vzhled stránky

Vlastní reklamní jednotky

Reklamní jednotka je reklama nebo skupina reklam Google zobrazovaná na základě jednoho fragmentu kódu reklamy AdSense. Máte pod kontrolou, kde se reklamy budou zobrazovat, a nativní reklamní jednotky jsou navíc do značné míry přizpůsobitelné. Nevýhodou oproti automatických reklam je ten, že je nutné zajistit vložení vygenerovaného kódu na Vámi vybrané místo ve stránce inPage.

Pro správné zobrazení reklamy je dobré mírně upravit získaný fragment kódu, a to odstranění prvního tagu <script>, viz. příklad níže.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-5180165742819576"
     crossorigin="anonymous"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block; text-align:center;"
     data-ad-layout="in-article"
     data-ad-format="fluid"
   data-ad-client="ca-pub-5214165742815478"
   data-ad-slot="2400020987"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Tento tag vkládá na každou stránku samotný systém inPage, a není dobré jej proto duplikovat.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů