0 Kč bez DPH

Vytvořte si jednoduché webové stránky úplně ZDARMA

V nabídce našich služeb najdete i variantu inPage MINI. Tuto variantu nabízíme ZDARMA k registraci nové domény. V tomto článku si ukážeme, jak si i v této službě můžete vytvořit pěkné webové stránky, či jednoduchou vizitku vašeho projektu, která na první pohled zaujme.

objednat inPage Mini.png

Snadný začátek

Součástí nabídky našich služeb je i varianta inPage MINI. Tuto variantu nabízíme zdarma při registraci domény. Varianta je vhodná pro úplně základní, nenáročné webové stránky, či webovou vizitku vašeho projektu.

inPage MINI si můžete objednat na našem webu. Po dokončení objednávky a provedení její úhrady dojde k zaregistrování vámi vybrané domény a zprovoznění vybrané služby. Práci na nových webových stránkách tak nebude nic bránit.

Při tvorbě webových stránek je vždy dobré si předem promyslet, co na webových stránkách chci prezentovat, a kde to bude umístěno. Vzhledem k tomu, že u služby inPage MINI můžeme využít jen tři samostatné stránky, tak je toto rozmyšlení obzvláště důležité.

Při prvním přihlášení do administrace webových stránek budete mít k dispozici našeho průvodce, který vás krok za krokem provede systémem inPage. Určitě jej využijte, opravdu vám usnadní první kroky při tvorbě webových stránek.

Úvodní stránka

Prvním úkolem, který vás čeká je vytvoření úvodní stránky, která se bude zobrazovat na webu. Je důležité, aby obsahovala všechny důležité informace o vás a o vašem projektu. Musí být koncipována tak, aby návštěvníka na první pohled zaujala a našel zde všechny potřebné informace o vás a vašem projektu.

Úvodní stránku proto vytvoříme pomocí obsahových šablon, díky kterým můžete do jedné stránky vměstnat vícero různorodého obsahu, který však působí kompaktně a pro návštěvníka přehledně.

vložení úvodní stránky.png

Jako první použijeme šablonu s názvem Nadpis s textem.  Zde uvedeme výstižný slogan, či název našeho webu a přidáme krátký popisek. Následně přidáme šablonu Obrázek s textem, kde napíšeme něco o nás, nebo o našem projektu. Dále pak můžeme přidat ještě šablonu Tři sloupce s obrázkem, nebo šablonu s názvem Služby, které nám poslouží např. pro představení našich produktů, či služeb. 

vložit šablonu.png

Na závěr pak můžeme přidat ještě jednu šablonu a to Nadpis s tlačítkem, kam můžeme přidat odkaz na kontaktní formulář, anebo na vaše kontaktní údaje.

Celá úvodní stránka pak může vypadat nějak takto.

inpage.blog - úvodní stránka.png

Nyní máme vytvořenu úvodní stránku a v podstatě už 70 % vlastního obsahu webu.

Výběr šablony a nastavení hlavního obrázku

Poté, co máme vytvořený obsah úvodní stránky, je třeba vybrat vhodnou šablonu, na které budou stránky zobrazeny. Na výběr máte z několika šablon. Určitě doporučujeme vybrat některou z našich plně responzivních šablon (AURORA, KYRA, HANAMI, SLIDE, ONE), díky kterým budou vaše webové stránky dobře čitelné i na mobilních zařízeních.

V dalším kroku je třeba vybrat hlavní motiv, neboli hlavní obrázek. Jedná se o obrázek, který je zobrazován na úvodní stránce vašeho webu. Pokud nemáte vlastní obrázek, můžete vybírat ze stovek stylových obrázků, které máme k dispozici v naší fotobance.

Jak nastavení šablony, tak i nastavení hlavního obrázku provedete v administraci webu v sekci /Vzhled/, anebo v průvodci v bodě 4 a 5.

Výběr šablony

Výběr šablony.png

Výběr motivu
Výběr motivu.png

Přidání další stránky

Pro potřeby naších vzorových stránek jsme se rozhodli přidat ještě jednu samostatnou stránku, kde budou podrobněji rozepsány informace o našich službách a případně i ceník.

V sekci /Stránky/ proto přidáme novou stránku. Opět budeme stránku vytvářet pomocí obsahových šablon. Tentokrát zvolíme stránku Výchozí.

Do stránky přidáme podrobnější informace o našich službách. Následně připojíme ještě do stránky šablonu Ceník. Zde upravíme položky a ceny a máme hotovo.

Přidání další stránky.png

Přidání mapy a kontaktů do patičky

Vzhledem k tomu, že nám zbývá ještě jedna samostatná stránka, tak tu využijeme pro zobrazení našich kontaktních údajů. Přidáme tedy opět novou stránku a tentokrát zvolíme obsahovou šablonu "Kontakty". Zde upravíme naše kontaktní údaje a upravíme pozici na mapě. Doporučujeme z dané šablony odebrat první blok s nadpisem. Tento blok nevyužijeme a nechceme jej zobrazit na webu.

Přidání kontaktů a mapy.png

Abychom nově vytvořenou stránku umístili do patičky, tak je třeba ji tam odkázat v šabloně. Toto nastavíme v administraci webu v sekci /Nastavení/ pod položkou "Nastavení prvků", kde vybereme záložku "Základní prvky" a do pole Vlastní patička odkážeme námi nově vytvořenou stránku.

Součástí služby inPage je možnost si na stránky přidat i kontaktní formulář. Formulář vytvoříte v sekci /Nastavení/ pod položkou "Formuláře". Formulář pak můžete připojit buď k libovolné existující stránce, anebo jej na web umístit samostatně a odkázat jej do hlavního menu. Podrobnější informace o nastavení kontaktního formuláře se dočtete v článku Kontaktní formulář - spojení se zákazníky.

Vytvoření  hlavního menu

Vždy je dobré mít na webových stránkách nějaký rozcestník, který pomůže návštěvníkovi s orientací na vašich webových stránkách. K tomu slouží hlavní menu. Nyní máme vytvořené tři samostatné stránky a můžeme je tak do menu odkázat. V administraci webových stránek si zobrazte položku /Menu/ a rozklikněte odkaz "Hlavní menu". Zde pak v jednoduchém dialogu nastavíte vámi vytvořené stránky do hlavního menu. Podrobnější informace k nastavení jsou popsány podrobně v článku Nastavení menu a externích odkazů

Vytvoření hlavního menu.png

V tuto chvíli máme již webové stránky hotové. Tím však pro nás práce nekončí. Teď je třeba ještě zajistit, aby byly stránky dohledatelné na internetu.

Základní SEO optimalizace

K lepší dohledatelnosti webových stránek na internetu slouží tzv. SEO optimalizace. V inPage máte jedinečnou možnost si pro každou stránku vytvořit vlastní URL a vlastní popisek. Tím bude každá vaše stránka co nejlépe rozpoznatelná ve vyhledávačích. Pokud si tyto údaj nevyplníte, tak jsou doplněny automaticky, tedy nemusíte ssi s tímto lámat hlavu.

Další věcí, která ovlivní dohledatelnost vašich stránek je HTML hlavička webu. Tu můžete nastavit v administraci webu v sekci /Nastavení/ pod položkou "HTML hlavička stránek", kde doplníte název webu a stručný popisek.

HTML hlavička stránek.png

Na základě těchto údajů vás pak bude vyhledávač google automaticky zobrazovat ve svých výsledcích. Nicméně není to hned. Zpravidla google nějakou dobu trvá, než si vaše stránky proskenuje a vyhodnotí a následně zobrazí ve vyhledávání. Proto je dobré vyhledávači trochu pomoci a zaregistrovat se do něj. K tomu slouží služba Google Search Console. Podrobný popis, jak si službu nastavit a jak se do ní registrovat najdete v našem článku Google search console

Shrnutí

Vytvoření webových stránek není nic složitého a vidíte, že i vás vlastně nemusí nic stát. S pomocí služby inPage MINI může mít pěkné webové stránky opravu každý a to úplně ZDARMA jen si koupíte vlastní doménu.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Nastavení webu

    20. 7. 2022 13:32:08 | Matyáš

    Dobrý den ,
    Pracuji na macOS
    Vytvářím web s inpage mini ,ale když rozkliknu nastavení tak se mi tam nezobrazuje nastavení prvku
    ani rozmístění prvku.Co s tím ?

    Odpovědět