0 Kč bez DPH
  • WYSIWYG verze 3.5
    • Návod je vytvořen ve WYSIWYG editoru verze 3.5 Více »

Moje první fotogalerie

13. 2. 2008

Tento článek se vztahuje k původní adminstraci inPage, postup v nové administraci je popsán v článku Vkládání obrázků a fotogalerií.

Připravili jsme pro Vás, uživatele inPage návod, jak si krok za krokem vytvořit svoji první fotogalerii.

Přihlášení do Administrace inPage

Zadejte přihlašovací údaje k Vaší doméně a pokračujte tlačítkem Přihlásit.

Přihlášení do administrace InPage

Po přihlášení se nacházíte na úvodní stránce administrace inPage. Pro vytvoření Vaší první fotogalerie, pokračujte v menu na záložku Obrázky

Záložka v menu Obrázky

Vytvoření nové fotogalerie

Nyní se vám na pravé straně zobrazí menu FOTOGALERIE – klikněte na Přidat fotogalerii

Vytvoření nové fotogalerie

Vyplnění potřebných údajů k naší fotogalerii

Vyplnění údajů k naší fotogalerii

  • Název fotogalerie: vyplňte název Vaší vlastní fotogalerie (dovolená, produkty, osobnosti)
  • Datum: ponechte aktuální, můžete jej však měnit dle potřeby
  • Perex: nemusíte vyplňovat, avšak můžete k vámi vytvořené fotogalerii napsat nějaké úvodní povídání

TIP!

     - u každé kolonky máte otazník, pokud na něj v administraci kliknete, zobrazí se Vám bližší nápověda, jak máte políčko správně vyplnit.

Optimalizace pro vyhledávače

Postupně vyplňte vlastní informace k vaší fotogalerii, obdobně jako uvádíme na obrázku:

 Optimalizace fotogalerie pro vyhledávače

  • Adresa: adresu nemusíte vyplňovat, automaticky se doplní sama dle názvu stránky, můžete však zadat adresu vlastní (u adresy NIKDY nepoužívejte diakritiku, mezery ani podtržítka)
  • Titulek: vložte vlastní titulek stránky, který bude odpovídat obsahu vámi vytvářené fotogalerie, titulek může obsahovat důležitá klíčová slova pro vyhledávače
  • Popis stránky: Ke své fotogalerii můžete přidat vlastní popis, 1-2 ucelenými větami. Tento popis se může zobrazit ve výsledcích vyhledávání na internetu.

Nastavení fotogalerie

Nastavení vlastností fotogalerie

  • Nastavit aktivní: – zaškrtněte toto políčko, aby byla Vaše fotogalerie vůbec aktivní, pokud políčko nezaškrtnete pak jako by fotogalerie na webu neexistovala.
  • Zobrazit ve fotogalerii: - tuto funkci zaškrtněte, pokud chcete zobrazit právě vytvářenou fotogalerii v tzv. HLAVNÍ FOTOGALERII, v té se zobrazuje seznam všech vámi vytvořených galerií (např. Fotky z dovolené, Rodinné fotky, fotogalerie produktů apod.)
  • Zobrazit v hlavním menu: – touto volbou nastavíte zobrazení této konkrétní fotogalerie v nabídce hlavního MENU na webu
  • Nastavení řazení: – fotografie nahrané do fotogalerie je možné řadit dle data vložení, dle názvu nebo dle priority, nastavte si řazení dle vašeho přání, tuto volbu můžete kdykoliv upravit
  • Titulní obrázek: – tato možnost vám umožní nastavit kterýkoliv obrázek nahraný do fotogalerie zobrazit jako titulní obrázek v hlavní fotogalerii (to je ta, která zobrazuje náhledy všech vašich fotogalerií (např. Fotky z dovolené, fotogalerie prodtuktů apod.)
  • Chráněná fotogalerie: - vaši fotogalerii si můžete zaheslovat, zadáním hesla a zaškrtnutím políčka „povolit zabezpečení fotogalerie“ vaši fotogalerii otevře návštěvník webu jedině tehdy, zná-li vaše heslo. Osobě, které budete chtít přístup do fotogalerie umožnit, budete muset heslo sdělit. Heslo zde můžete libovolně kdykoliv změnit.
  • Způsob zobrazení: - můžete si vybrat ze dvou způsobů zobrazení fotografií a to zobrazení detailu fotky s bližším popisem nebo promítání fotogalerie (slideshow)
  • Komentáře: - jedná se o nastavení komentářů k fotogalerii. Nepřejete-li si vkládání komentářů, ponechejte zaškrtnuté políčko nepoužívat.

Nakonec vaši fotogalerii a její nastavení uložíte tlačítkem Přidat fotogalerii. Pokud budete editovat již existující galerii, pak tlačítko ponese název Upravit fotogalerii.

Potvrzení přidání první fotogalerie

 

Nahrávání obrázků do nově vytvořené fotogalerie

Vámi vytvořená fotogalerie, respektive její název se zobrazí vpravo v menu FOTOGALERIE, tak jak můžete vidět na obrázku, v našem případě jsme vytvořili fotogalerii s názvem Naše dovolená (je vyznačena bílým rámečkem).

Nahrání obrázků do nově vytvořeno fotogalerie

Takto vytvořená galerie je nyní prázdná, neobsahuje zatím žádné obrázky. Obrázky nebo fotky si do vámi vytvořené fotogalerie teprve nahrajeme.

Možnost přidávání obrázků po jednom nebo hromadně

Pro přidání obrázku do Vaší fotogalerie, je potřeba nejdříve kliknout na název vytvořené fotogalerie (ta musí být vpravo vyznačena bílým rámečkem, pak máte jistotu, že vkládáte obrázky do správné fotogalerie)

Možnost přidání obrázků po jednom nebo hromadněZvolte:  „Přidat obrázek“ chcete-li přidávat obrázky po jednom. V takovém případě si budete moci jednoduše nastavit veškeré informace o obrázku (název, popis, titulek..)

Zvolte: „Hromadné přidání obrázků“ chcete-li nahrát více obrázků najednou. V tomto případě při nahrávání obrázků nebudete moci nyní ovlivnit názvy, popisky nebo titulky fotek a obrázků (ty budete moci upravit a doplnit později, při editaci jednotlivých obrázků ve vaší fotogalerii

TIP!

Max. velikost obrázků může být 4MB. Vřele Vám však doporučujeme vkládat obrázky s menší velikostí (cca 200-400kB). Čím větší obrázek, tím déle se při zobrazení webových stránek načítá, a zpomaluje celkový chod Vašich stránek.

Prohlížení nově nahraných obrázků ve fotogalerii

Pokud si chcete prohlédnout nahrané obrázky, klikněte v menu Fotogalerie na název vaší fotogalerie (v našem příkladu klikneme na název galerie „Naše dovolená“)

Prohlížení nově nahraných obrázků

Zobrazí se Vám miniatury (náhledy) obrázků, které jste si do Vaší fotogalerie nahráli. Kliknutím na miniaturu si můžete prohlédnout větší náhled fotografie či obrázku, případně když najedete myší nad náhled obrázku, zobrazí se tužka pro editaci obrázku, kdy můžete u obrázku např. změnit název či nahrát obrázek znovu, pokud jste jej nějakým způsobem upravili.

Každý obrázek tedy můžete editovat, nebo jej jednoduše smazat či přesunout mezi fotogaleriemi.

Nastavení kompletního přehledu fotogalerií do menu

Několikrát jsme zmínili pojem hlavní fotogalerie, kterou si nyní nastavíme do hlavního menu. V této hlavní fotogalerii se zobrazí veškeré vámi vytvořené galerie fotek.

Klikněte hlavním v menu administrace na NASTAVENÍ a následně v pravém svislém menu na záložku POKROČÍLÉ a odkaz Správa přednastavených odkazů


Přidání hlavní fotogalerie do menu

Mezi odkazy najdete odkaz Fotogalerie, u řádku fotogalerie vidíte, že není nastaveno zobrazení v menu. Klikněte na tužku (upravit) a zaškrtněto volbu Zobrazit v menu

Nastavení odkazu fotogalerie

Změnu potvrďte tlačítkem Uložit

Prohlédnutí Vámi vytvořené fotogalerie na webu

V menu administrace pokračujte na záložku Můj web

Můj Následně se zobrazí Vaše webová stránka, kde se v menu objeví odkaz vaší hlavní fotogalerie, kliknutím na FOTOGALERII na webu se zobrzí Vámi vytvořená galerie fotek a obrázků.

Pokud si takto vytvoříte v administraci fotogalerií více, pak se na webu v menu Fotogalerie zobrazí výpis všech vašich fotogalerií.

Vytvořená fotogalerie na webu

Přejeme Vám mnoho úspěchů při tvorbě Vašich stránek.
Tým inPage

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • nahrání fotografie

    1. 11. 2016 22:10:41 | Simona Valentová

    Dobrý den, používám šablonu Hanami. A při nahrání fotogalerie se na stránkách zobrazují zmenšené fotografie, ale ne cele. Jak to změním.

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: nahrání fotografie

      4. 11. 2016 15:34:59 | Tým inPage

      Dobrý den, abychom Vám mohli poradit, prosím o sdělení webové stránky, které se problém týká. Můžete nám ji zaslat i emailem na admin@zoner.cz.

      Odpovědět