0 Kč bez DPH

Náhledový režim

Naší největší prioritou je, aby tvorba webových stránek byla co nejjednodušší a co nejvíce intuitivní. Proto jsme se rozhodli dát vám k dispozici nástroj, pomocí kterého si můžete stránky upravovat přímo z jejich náhledu. Vidíte tak ihned, kde co upravit a jak co nastavit. Tvorba nových webových stránek tak pro vás bude opravdu snadná a rychlá, jak zní naše moto. V tomto článku bychom vám rádi náhledový režim představili a ukázali, jak se s ním pracuje.

Jak vám pomůže náhledový režim při tvorbě webu?

Náhledový režim vám pomůže s prvním seznámením se s našim systémem inPage a výrazně vám usnadní editaci webu. Nemusíte již složitě hledat, kde se která stránka, či prvek na webu nachází, a kde provedete potřebnou úpravu. Stránky totiž upravujete přímo z jejich náhledu a tak přesně vidíte, jakou část webu upravujete a také jaké jsou k dispozici možnosti nastavení daného prvku stránky.

Rozhraní je opravdu intuitivní. Stačí kliknout na do prostoru webu myší a hned vidíte, o jaký prvek se jedná a jaké nabízí možnosti úpravy. Úprava stránek vám tak zabere opravdu minimum času.

preview režim 6.png 

 

Aktivace náhledového režimu a jeho možnosti

Nyní si náhledový režim podrobněji představíme a vysvětlíme jednotlivé možnosti.

Náhled můžete zapnout či vypnout přímo v hlavní nabídce administrace webu, pomocí tlačítka s posuvníkem. Jsou k dispozici dvě možnosti zobrazení. Režim rozdělené obrazovky (vhodný při úpravě na velkém monitoru) a režim okno (vhodný při úpravě na notebooku), či na malém monitoru).

preview režim 14.png

Pokud se vám při prvním spuštění náhledový režim nezobrazí náhledové okno (blokováno), zkuste promazat mezipaměť webového prohlížeče. To provedete stisknutím klávesové zkratky Ctrl  F5.

Při prvním spuštění náhledového režimu se vám rozdělí administrace do dvou částí. V jedné z nich máte náhled webu a v té druhé samotné rozhraní administrace, ve kterém provádíte konkrétní úpravy obsahu webových stránek. Defaultní zobrazení lze změnit. K dispozici je i varianta, kdy náhled webu je na celé ploše stránky a editační okno se vám zobrazí vždy po kliknutí na konkrétní prvek.

Nastavení náhledového režimu se provádí v sekci /Nastavení/ pod položkou /Nastavení prostředí/, kde najdete nově záložku Náhledový režim.

preview režim 4.pngNáhledový režim tak můžete zakázat, nebo nastavit jeho defaultní zobrazení. Můžete využívat režim rozdělené obrazovky, anebo režim okno.

K přepínání náhledů slouží odkazy s ikonkami umístěné v horní části rámečku náhledového režimu.

1) Zobrazení v režimu rozdělené obrazovky

preview režim 11.png

 Pomocí odkazu v pravém horním rohu s ikonou dvou čtverců přepnete zobrazení do režimu okno.

2) Zobrazení v režimu okna

preview režim 13.png Pomocí odkazů v pravém horním rohu můžete upravit zobrazení náhledu.

  • Pomocí podtržítka  minimalizujete okno.
  • Pomocí čtverečku okno zvětšíte.
  • Pomocí křížku režim okno přepnete do režimu rozdělení obrazovky.

V rámečku náhledového režimu máte k dispozici i tzv. rychlé menu, pomocí kterého můžete přímo přejít na konkrétní nastavení.

preview režim 9.png

Rychlé menu v bloku s administrací vám odkryje možnosti správy stránek, obrázků, souborů a produktů e-shopu. Dále zde máte odkaz na znovunačtení (refresh) stránky a odkaz domů, který vás přesune na úvodní stránku administrace webu.

preview-rezim-10

Rychlé menu v bloku s náhledem stránky odkryje možnosti pro nastavení grafických prvků webu, jako je změna šablony, nastavení loga, změna obrázku motivu, nastavení hlavního menu, nastavení kontaktů a možnosti úprav samotné šablony pomocí Nastavení prvků a Rozložení bloků. Taktéž zde najdete odkaz pro refresh stránky a načtení úvodní stránky webu.

Zobrazení v režimu rozdělení obrazovky

Jedním z možných zobrazení je režim rozdělení obrazovky. V tomto režimu máte administraci rozdělenou na dvě souměrné poloviny. V jedné z nich vidíte náhled webu a ve druhé provádíte konkrétní úpravy.

Toto zobrazení je výhodné při úpravě webu na stolním PC s velkým monitorem. Naopak při správě webu na notebooku, či na PC s menším monitorem doporučujeme využít zobrazení v režimu okno.

preview režim 1.png

Vždy po kliknutí na libovolný prvek v náhledu, se vám v druhé polovině obrazovky zobrazí vlastní editor, kde úpravu provedete. Náhled můžete upravit podle potřeby buďto si zvětšit blok s náhledem webu, anebo blok s editorem. Roztažení a zmenšení daného bloku provedete pomocí kurzoru, kterým jsou jednotlivé bloky odděleny.

preview režim 5.png

Vzhledem k tomu, že naše šablony jsou plně responzivní, můžete si náhled přizpůsobit, aby odpovídal zobrazení pro menší displeje, tablety, anebo mobilní telefony. Ihned tak vidíte, jak se web na těchto displejích zobrazuje a můžete případně rovnou provést potřebné úpravy obsahu, aby byl pro dané zobrazení optimální.

Zobrazení v režimu okno

Další možnost zobrazení náhledového režimu je režim okno. V tomto režimu vidíte náhled webu přes celou obrazovku.

Toto zobrazení je výhodné, pokud web upravujete na notebooku či PC s malým monitorem.

preview režim 6.pngPo kliknutí na libovolný prvek na webu, se vám zobrazí okno, kde můžete provést potřebnou úpravu.

preview režim 12.png

Okno je možné zvětšit, na celou šířku obrazovky, anebo zmenšit tak, aby nezasahovalo do náhledu stránky. Máte tak možnost nerušeného náhledu stránky v plné velikosti a přitom můžete kdykoli upravit vybranou část webu v samostatném okně, které si můžete libovolně zvětšit, či zmenšit dle vaší potřeby.

Závěrem

Doufáme, že pro vás bude náhledový režim velice užitečným pomocníkem při tvorbě a správě webových stránek. Přáli bychom si, aby pro vás tento nástroj byl co nejužitečnější a pro používání co nejjednodušší a co nejvíce intuitivní.  Proto budeme velice rádi za jakoukoli zpětnou vazbu, kterou nám dáte. Jakékoli připomínky či výtky jsou pro nás velice důležité a díky nim bude možné nejen náhledový režim, ale i samotnou naši službu inPage dále efektivně rozvíjet, aby si ji oblíbilo ještě více uživatelů.

Vaše připomínky nám můžete zaslat na e-mail info@inpage.cz, anebo níže do komentářů.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů