0 Kč bez DPH

Zabezpečení stahování obrázků

Máte své autorské obrázky na webu a nepřejete si, aby je návštěvníci stránek stahovali? Využijte nastavení v administraci inPage a zabezpečte si obrázky na webu, tak abyste zabránili jejich možnému stažení a předešli tak zneužití či odcizení vašich autorských obrázků.

Jak to funguje

Předem je důležité říct, že tímto opatřením nelze na 100% zabránit stažení obrázků z vašich webových stránek, jedná se však o nástroj, který v maximální možné míře ztíží obrázky z webových stránek stáhnout.

Nejčastějším a nejjednodušším způsobem, jak je možné stáhnout obrázky z webových stránek, je pomocí kontextového menu, které se zobrazí po kliknutí pravým tlačítkem myši na obrázek. Zde můžete vybrat z několika možností včetně otevření obrázku v samostatném okně prohlížeče, anebo jeho samotné uložení.

Funkce zabezpečení stahování obrázků umožňuje vypnout zobrazení tohoto kontextového menu a zamezit tak snadnému stažení obrázku z webových stránek provozovaných na inPage.

V případě aktivního nastavení zabezpečení obrázků, nejsou v případě sdílení článku na Facebooku načítány náhledové obrázky.

Možnost uložení obrázku z kontext menu

Zabezpečení stahování obrázků taktéž zajistí to, že se obrázky neukládají do dočasné paměti prohlížeče. Je tedy vypnuté cachování obrázků, které se používá k rychlejšímu načítání stránek. Pokud na stránku přicházíme již po druhé, obrázky se načítají vždy nově. 

Nastavení zabezpečení

Zabezpečení stahování obrázků aktivujete v sekci Nastavení → Nastavení prostředí →  Ochrana soukromí zaškrtnutím políčka Zabezpečení stahování obrázků a uložením úpravy.

zabezpeceni-obrazku-aktivace.png

Věříme, že tuto funkci všichni oceníte. Využijí ji totiž nejen fotografové se svými profily, ale i ostatní profesní a firemní weby provozované na našem redakčním systému inPage. 

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů