0 Kč bez DPH

Prodávejte pomocí affiliate systému Affilbox

Nově lze propojit váš e-shop na inPage s affiliate systémem Affilbox. Jedná se o provizní systém, s jehož pomocí si zakládáte vlastní síť obchodních partnerů a za to, že propagují váš produkt či služby, je jednoduše odměňujete.

Co je Affilbox a jak funguje

Affilbox je česká služba která zprostředkovává provoz affiliate systému, s jehož pomocí můžete velice rychle rozjet prodej produktů pomocí partnerů, kterým pak jednoduše pomocí Affilboxu vyplácíte provize.

Sytém je opravdu jednoduchý a intuitivní a k tomu disponuje velice ochotnou zákaznickou podporou, která vám s veškerým nastavením služby ráda pomůže. Určitě se nebojte na ně obrátit.

Více o Affilboxu včetně jejich ceníku najdete na Affilbox.cz.

Registrace a nastavení služby Affilbox

Prvním krokem je registrace do služby Affilbox, kterou provedete na jejich webu.

Registrace affilbox.png

Po dokončení registrace vám jsou na zadaný e-mail doručeny přístupové údaje, pomocí kterých se přihlásíte do vašeho Affilbox účtu. Bude se jednat o unikátní URL adresu vašeho účtu, a přihlašovací e-mail a heslo.

Registrace affilbox 2.png

Následně provedete nastavenení vašeho Affilbox účtu.

Nastavení uživatele

Nejprve je třeba nastavit údaje uživatele služby Affilbox. Toto nastavíte v levém menu pod položkou Nastavení v sekci Nastavení uživatele. Zde doplníte vaše kontaktní údaje, případně zde změníte heslo, nastavíte dvou faktorové ověření, anebo si aktivujete zasílání reportů.

Affilbox - nastavení uživatele.pngNstavení aplikace

V dalším kroku provedete samotné nastavení služby Affilbox. Tuto možnost najdete opět v sekci Nastavení pod položkou Nastavení aplikace.

Affilbox - nastavení aplikace.png

Zde provedete základní nastavení služby, tedy v jaké měně budete partnery odměňovat, nastavíte výši DPH, nastavíte pravidla pro registraci partnerů, doplníte fakturační údaje a mnoho dalšího. Pro propojení služby s vašim e-shopem na inPage je pro vás zásadní záložka Doména.

Nastavení domény

Po registraci do Affilboxu vám služba automaticky vygeneruje URL pomocí které si vy jakožto správce, anbeo poté  vaši partneři, registrují/přihlašují do služby Affilbox. Určitě chcete vašim partnerům pro registraci posílat pěknou URL s vlastní doménou. K tomuto účelu právě slouží možnost nastavit si vlastní doménu pro registraci do Affilboxu.

Možnost nastavit si vlastní doménu najdete v rozhraní Affilboxu v sekci Nastavení pod položkou Nastavení aplikace, kde vyberete záložku Doména.

Affilbox - nastavení domény.png

Zde vyberete možnost Přidat doménu a vepíšete název domény, na které bude k dispozici formulář pro registraci a přihlášení do Affilboxu. Doporučujeme vybrat doménu, která bude snadno zapamatovatelná a bude mít jasné sdělení - např. partner.názevvašídomény.cz

Poté je nutné doménu nastavit u vašeho doménového registrátora, aby nová URL správně fungovala.

Pokud máte doménu vedenou u registrátora czechia.com (inPage.cz) tak nastavení provedete přímo na vašem zákaznickém účtu admin.czechia.com , kde máte k dispozici kompletní správu a fakturaci vašich služeb, včetně možnosti nastavení směřování domény pomocí DNS záznamů

Po přihlášení se na váš zákaznický účet na admin.czechia.com, si rozklikněte záložku Přehled služeb a vyberete vaši doménu. V následném kroku vyberete záložku DNS manažer.

Affilbox -nastavení DNS 1.png

Pro nasměrování domény na službu Affilbox se využívá záznam typu CNAME, kdy jako cílovou doménu nastavíte cz.affilbox.cz.

V DNS manažeru si dohledáte CNAME záznam a vyberete možnost přidat.

Affilbox -nastavení DNS 2.pngJako jméno uvedete název subdomény - např. partner

Jako cíl uvedete cz.affilbox.cz. (s tečkou na konci)

TTL můžete ponechat 3600 a následně kliknete na Ano - přidat CNAME záznam.

Affilbox - nastavení DNS 3.png

Poté v DNS manažerovi ještě potvrdíte, aby se nově přidaný záznam přenesl na server a je hotovo.

Schválení domény může Affilboxu nějakou dobu trvat, neb existenci domény ověřují ručně. Proto se nelekejte, pokud ihned po nastavení v domény v centru administrace nebude doména funkční a nebude ještě potvrzena ve vašem Affilboxu účtu. Zpravidla schválení trvá dva až pět dní, ale může se to opravdu různit. V případě prodlevy se obraťte na podporu služby Affilbox.

Nastavení Affiliate kampaně a finální propojení Affilboxu s e-shopem

Základem affiliate prodeje prostřednictvím služby Affilbox je vytvoření kampaně u které si definujete za jakých podmínek a jakou provizi obdrží váš partner.

Vytvoření nové kampaně provedete v rozhraní Affilboxu v sekci Reklamní kampaně.

Affilbox - nastavení kampaně.png

S nastavením kampaně a jejími možnostmi vám poradí technická podpora Affilboxu.

Napojení affiliate kampaně s vašim e-shopem se provádí vložením vybraných údajů z kampaně do vašeho e-shopu. Údaje pro napojení najdete v detailu kampaně v záložce Kódy

Affilbox - nastavení kampaně do inPage 1.png

K propojení je třeba si vykopírovat tyto údaje:

- var ab_instance = partner.názevvašídomény.cz

- var ab_inzerent = "vygenerované číslo"

- var ab_kampan = "vygenerované číslo"

Tyto údaje bude třeba následně nastavit do vašeho e-shopu.

Napojení Affiboxu najdete v administraci webu v sekici /Eshop/ pod položkou Affiliate - napojení, kde vyberete službu Affilbox.

Affilbox - nastavení kampaně do inPage 2.png

Údaje, které jste si vykopírovali z rozhraní Affilboxu následně vložíte do patřičných polí viz obrázek níže:

Affilbox - nastavení kampaně do inPage 3.png- Do pole s označením Doména vložíte název domény, kterou máte vytvořenu pro registraci do služby Affilbox - např. partner.názevvašídomény.cz

- Do pole s označením ID inzerenta vložíte číslo, které vám vygeneroval Affilbox pod var ab inzerent

- Do pole s označením ID kampaně vložíte číslo, které vám vygeneroval Affilbox pod var ab kampan

Pokud máte v Affilboxu aktivován plugin pro měny, tak do pole Označení měny vepište měnu, která bude používána.

Poté vše uložte a tím dojde k propojení kampaně z Affilboxu s vašim e-shopem.

Registrace partnerů

Affiliate systém budete jistě chtít využít právě k tomu, aby vaše produkty aktivně propagovali vámi zvolení partneři. Aby se mohl stát někdo vaším partnerem a tak vám pomohl s prodejem, je nutné, aby se registroval do systému Affilbox přímo přes vaši unikátní URL adresu např. partner.názevvašídomény.cz

Vybraným partnerům tedy zašlete danou URL, přes kterou se do systému Affilbox zaregistrují.

Affilbox - registrace partnera.png

Po dokončení reagistrace Affilbox zašle vašemu partnerovi e-mail, ve kterém nalezne přístupové údaje pro správu svého účtu.

Po přihlášení se na daný účet se partnerovi zobrazí unikátní URL adresa, kterou bude používcat k propagaci vašich služeb a produktů. Právě přístupem z této unikkátní URL adresy jsou započítávany konverze z prodeje.

Závěrem

Doufáme, že s pomocí provizního systému Affilbox najdete zase nové cesty, jak se k vám zákazníci dostanou a docílíte tak ještě lepších obchodních výsledků.

Pokud byste s nastavením služby Affilbox do vašeho e-shopu na inPage potřebovali pomoci, tak nás neváhejte kdykoli kontaktovat telefonicky, e-mailem, anebo nám zanechte zprávu dole v komentářích.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů