0 Kč bez DPH

Webové stránky pro kolové nadšence

2. 11. 2009

Webové stránky pramoscyklosport.cz zaujaly náš tým hezkými flashovými animacemi. Stránkám dodávají profesionální ráz a celkový dojem vypadá opravdu pěkně. Autorem stránek je pan Kirschbaum, který se nám představil těmito slovy:

Na úvod Vám musím napsat kdo jsem. Jsem ekonom, který má na starost informační systém (účetnictví, sklady, maloobchodní prodej …) a www stránky řeším spíš jen okrajově.

I přes to, že se pan Kirschbaum věnuje tvorbě webu jen okrajově, vytvořil v inPage velmi zajímavou webovou prezentaci.

Čemu se věnují webové stránky pramoscyklosport.cz, které jste tvořil?
Chtěli jsme oslovit všechny zákazníky, kteří hledají jízdní kolo a doplňky střední a vyšší kategorie. Od roku 1996 máme specializovaný maloobchod a velkoobchod pro toto zboží. Můžete u nás koupit jízdní kola značek Kellys, Dema, Rock Machine, Leader Fox nebo pláště a duše značky Rubena. Fyzické prodejny Pramoscyklosport máme v Olomouci, Prostějově a Litovli.“

Myslíte si, že i kamenná prodejna potřebuje prezentaci na internetu?
Firmu propagujeme na billboardech a reklamních letácích v novinách a časopisech. Internet ale v dnešní době považuji za základní a nejdůležitější prezentaci každé společnosti.

www stránky Pramos Cyklo Sport

Pramoscyklosport-www

Jaká byla Vaše cesta k inPage?
S kolegou využíváme Zoner inShop pro naše e-shopy, k inPage mě přivedl on. Potřeboval jsem redakční systém s jednoduchou obsluhou a s možností měnit vzhled stránek tak, že všechny nevypadají stejně. Zvolil jsem inPage Standard zejména z důvodu vlastní domény a vlastního FTP serveru.

Byla tvorba stránek časově náročná?
Potřeboval jsem tam vytvořit určitý firemní styl doplněný logem firmy. Stránky jsem vytvořil za pár dnů a po přesunu na firemní doménu je stále dotvářím a vylepšuji. Za důležité považuji možnost vkládání různých flash animací, které nejvíce přitáhnou návštěvníka www stránek.

inPage mi umožnila dělat www stránky bez znalosti HTML. Za důležité považuji možnost vkládání flash animací, které nejvíce přitáhnou návštěvníka stránek.

Jak na flashové animace
Flashové animace lze vytvořit v Power Pointu
s doplňkem iSpring Pro pro export do flash souboru. Návod jak na to najdete zde. Doplněk iSpring je volně ke stažení zde.

Máte nějaké dřívější zkušenosti s tvorbou webových prezentací?
Ne vůbec žádné. Jsem ekonom a když jsem slyšel pojmy jako HTML jazyk , tak jsem se do ničeho nepouštěl. Až inPage mi umožnila dělat www stránky bez těchto znalostí.

S čím jste při tvorbě stránek nejvíc bojoval?
Jen drobnosti jako např. nastavení tabulky, aby vypadala tak jak chci. Stačil ale jeden dotaz e-mailem na zákaznickou podporu a tabulky už umím nastavovat.
Druhý problém byl se zobrazením ikony stránky - tzv. favicon. V mém prohlížeči se stále nezobrazuje, v ostatních ano, toto jsme tedy nevyřešili.


Co je to favicon
Favicon je malá ikonka vedle webové adresy v adresním řádku prohlížeče. Nezobrazení faviconu může ovlivnit např. webový prohlížeč.


Co Vám v inPage chybí?
Chybí mi trošku lepší fotogalerie – jak vzhledově tak i prostorem na inpage. Není to systém pro stránky, kde potřebuju umístit větší množství fotek. Vše řeším přes FTP a HTML galerie Zoner Photo Studio (ale těch 100MB místa je málo*) nebo přes internetové fotogalerie kde Vám umožní umístit neomezené množství fotek zdarma (např. zonerama.cz).

Náš tip
Varianta inPage Premium nabízí až 1000MB prostoru pro FTP, lze na ni tedy nahrát 10x větší množství fotek, než  ve variantě inPage Standard.


Jak jste vyřešil propojení Vaší prodejny s e-shopem?
Stránky www.pramoscyklosport.cz jsem jednoduše propojil s e-shopem pomocí odkazu na e-shop (dělán v Zoner inShop4). Vyřešila to samostaná záložka eshop. Způsob řešení najdete na tomto odkazu: http://www.pramoscyklosport.cz/inpage/eshop/. Eshop postupně rozšiřujeme o stále nové výrobky a doplňky.

Řešení e-shopu propojením se Zoner inShop4

Eshop


Chcete něco vzkázat čtenářům těchto stránek?
Tvorba webových stránek v inPage je jednoduchá a přehledná - myslím, že se vám to povedlo :-)

Děkuji Vám za rozhovor.

Chcete být vidět na našem blogu?

Pokud využíváte systém inPage a chtěli byste se také podělit o své zkušenosti, neváhejte nás kontaktovat na e-mailu admin@zoner.cz. Rádi s Vámi uděláme rozhovor a také zpropagujeme Vaše stránky a služby na našem blogu.

 

Martina Kubíková
martina.kubikova(zav)zoner.cz

 

Přidat komentář

Přehled komentářů