0 Kč bez DPH

Google upřednostňuje responzivní weby

23. 04. 2015

Jak určitě všichni víte, svět mobilních technologií už není žádná novinka. Stále přibývá více uživatelů využívající své mobilní zařízení (chytré telefony, tablety) a to se projevuje také na návštěvnosti internetových stránek. Je tedy téměř nezbytné mít v dnešní době své stránky optimalizované pro mobilní zařízení. Proto jsme nyní převedli náš blog na novou šablonu ONE, která je plně responzivní a podporuje tak všechny mobilní zařízení.

Proč bychom měli weby optimalizovat?

Je to velmi jednoduché. Každý návštěvník vašeho webu může znamenat potencionálního zákazníka. Proto se určitě vyplatí mít své stránky optimalizované pro mobilní zařízení a usnadnit tak návštěvníkovi orientaci na vašich stránkách.

Google zvýhodňuje optimalizované weby

Tuto zprávu už jsme mohli samozřejmě vidět dříve, ale doposud tomu stále chybělo oficiální vyjádření ze strany Googlu. Google tak nyní učinil a rozdělil SERP (search engine result page) na dvě kategorie. První zůstává standardně pro počítače, laptopy a tablety. Tady se věci nemění. Změna však nastává u druhé kategorie, tedy kategorie pro mobilní zařízení o velikosti do 6,3 palce. Google toto zvýhodnění přímo oznámil nedávno, že bude zvýhodňovat optimalizované stránky před neoptimalizovanými. Oficiální datum spuštění nového algoritmu pro vyhledávání bylo 21. 4. 2015. Od tohoto data došlo k nasazení a můžeme očekávat, že u některých webů dojde ke ztrátě aktuálních pozic ve vyhledávání a propad organické návštěvnosti z mobilních zařízení. Proto je nezbytné mít své stránky optimalizované a plně responzivní. Tuto funkci vám plně nabízí naše nová šablona ONE, pomocí které nebudete zaostávat za vaší konkurencí. Proto neváhejte a vyzkoušejte si ji nyní!

Nástroje pro otestování responzivního webu

Těchto nástrojů existuje na internetu plno. Jeden z nejdůležitějších je však tester použitelnosti na mobilních zařízeních od Googlu. Na této stránce vám Google potvrdí, jestli jsou vaše stránky plně responzivní a nebo jestli je na nich nějaký problém, který vyhledávací Google robot našel. Po dokončení testu vám přímo ukáže obrázek, na kterém jsou vidět vaše stránky přímo na mobilním zařízení. Jestli vám však přímo tento výsledek nestačí a rádi by jste si vyzkoušeli více možností zobrazení, můžete vyzkoušet například tento nástroj od quirktools, ve kterém si můžete nastavit různé zařízení, na kterých by jste rádi vaše stránky zobrazili.

Ondřej Jonáš
Produktový manažer inPage.cz
admin(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů