0 Kč bez DPH

Ikony pro vaše stránky

Nemáte k dispozici vlastní obrázky, anebo specifickou grafiku pro vaše stránky? Máme pro vás řešení. Přidejte si na web ikony. Nově nabízíme možnost přidat si na web ikony z naší databáze. Jak se ikony používají a jak si je můžete přidat do stránek, se dočtete v tomto článku. 

ikony-hlavní motiv.png

Jaké ikony jsou k dispozici a k čemu jsou ikony užitečné

Ikony mohou v mnoha případech nahradit specifickou grafiku používanou na vašich webových stránkách. Výhodou ikon je i to, že na rozdíl od obrázků se díky menší velikosti rychleji na webu načtou. Můžete tak web jednoduše ozvláštnit a doplnit bez toho, abyste měli vlastní grafiku, anebo museli grafiku a ikony nakupovat ve fotobankách.

Nejběžnější použití ikon je např. na úvodní stránce webu, kde máte umístěn nějaký rozcestník, anebo chcete nějak graficky zvýraznit vaši nabídku služeb.

ikony na webu.png

V inPage máte nyní k dispozici 1500 ikon různého druhu a zaměření. Použité ikony jsou ve formátu SVG který je pro použití na webových stránkách optimální. Námi dodávané ikony vycházejí z balíku ikon icon8 Line Awesome, který je graficky velice zdařilý a nabízí opravdu velké množství různých ikon.

Vložení ikon do stránek

Ikony do stránek vložíte stejným způsobem, jako klasický obrázek. V editoru vyberete ikonku vložení obrázku a v průzkumníku zvolíte vybrat url.

vložení ikony 1.png

V následném dialogu vyberete záložku /Sdílené ikony/. Vzhledem k tomu, že ikon je na výběr přes 1500, tak může nějakou chvíli trvat, než se všechny načtou. Proto pokud by se vám ikony hned nezobrazily, tak chvíli počkejte, než se všechny načtou.

vložení ikony 2.png

Ve výběru si najděte vhodnou ikonu. Vzhledem k množství ikon doporučujeme využít  možnost vyhledávání, která je součástí průzkumníku.

Kliknutím na konkrétní ikonu provedete její výběr a vrátíte se zpět do dialogu vložení obrázku. Zde pak můžete upravit velikost ikony, případně přidat ikoně popisek.

vložení ikony 3.png

Barvy ikon

Ikony jsou k dispozici v černé barvě, ale pokud chcete mít ikonu v jiné barvě, je možno použít přednastavené třídy barev (k dispozici je 12 základních barev pomocí filtrů).

ikony-barva.jpg

Pokud byste potřebovali jinou barvu či odstín, je možné vygenerovat příslušný CSS filtr z generátoru níže, a ten vložit do stylu obrázku (Styl naleznete v okně Vložit / upravit obrázek v záložce Pokročilé).

ikony-filtr.jpg

Generátor barev ikon

Sdílené SVG ikony není možné z technických důvodů jednoduše obarvit přes WYSIWYG editor, je nutné je "přebarvit" pomocí tzn. filtrů CSS. Pro vytvoření takového filtru jsme připravili tento generátor barev ikon. Jako cílovou barvu zadejte barvuv HEX formátu a klikněte na Vypočítat filtr. V levé části vidíte opravdovou barvu HEX, v pravé potom barvu aplikovanou přes filtr. Generátor nemusí ihned napoprvé vygenerovat správný filtr, proto se řiďte jeho pokyny!

  

Skutečná barva aplikovaná přes  CSS background-color:

Filtrovaná barva aplikovaná přes CSS filter:

Závěrem

Věříme, že možnost využití ikon na webových stránkách oceníte a ikony vám pomohou váš web ještě více vylepšit, aby byl pro návštěvníky ještě více atraktivní.

Na dalších novinkách a vylepšeních stále pracujeme. Pokud byste však měli nějaké konkrétní přání, anebo potřebovali pomoc s nastavením ikon, tak náš kontaktujte na mail info@inpage.cz anebo nám zanechte zprávu v komentáři.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů