0 Kč bez DPH

Vytvořit si stránky v inPage zvládnou i děti

Pan Erben funguje jako prezident a manažer jednoho z největších florbalových klubů v ČR. Jeho stránky jsou zaměřeny na velký florbalový turnaj, který se bude hrát v červenci v Liberci. Tajům webových stránek se rozhodl loni zasvětit i svého nyní 9 letého syna, Tomáška Erbena mladšího.

Tome, jak ses o inPage dozvěděl?
Tomáš E. ml.: Od taťky, protože si sám udělal pomocí inPage své stránky a říkal, že je to jednoduché a ať to zkusím též.
Tomáš E.: Toma od mala baví dělat na počítači, jako většinu dětí hlavně hrát hry. Já ho vždycky vedl k hrám na logiku a přemýšlení než ke střílečkám. Snažil jsem se mu vysvětlit, že se s počítačem dají dělat i jiné věci než jen hrát. A protože od sebe žijeme 400 km a existují dnes různé komunikační kanály, povídáme si po telefonu a Skype a máme tak společný zájem. Synovi tak mohu pomáhat s něčím, co má smysl. A protože by chtěl mít svoji počítačovou firmu, aby mohl být nezávislý na čase a místě, snažím se ho podporovat.

Jako první jsem zkoušel vkládání textů, rubrik a obrázků. Teď chci zkusit videa a banner.

Určitě to pro tebe muselo být na začátku náročné, kdo ti pomáhal?
Tomáš E. ml.: Taťka, ale naučil jsem se to dost rychle, je to fakt jednoduché. Jako první jsem na svých stránkách www.tomerben.inpage.cz (Pozn. red: Webové stránky již nejsou aktivní, šlo pouze o roční vyzkoušení služby) zkoušel vkládání textů a vložení stránek, pak vložení rubrik, úpravy textu, vkládání obrázků a smajlíků a další. Nejbližší můj cíl jsou videa a chci zkusit i nějaký banner.
Tomáš E.: No, ani já nejsem žádný expert a asi nikdy web jako specialisté pokud se tomu nebudu věnovat nestvořím. inPage jsem našel díky vyhledávači na internetu. Pro mé potřeby je naprosto dostačující. A není to opravdu nic náročného.

www stránky Tomáše Erbena ml.

www Toma Erbena


Když si vzpomeneš na začátky tvorby tvých stránek a na současnost, myslíš, že ses něco naučil?
Tomáš E. ml.: Ano, nyní většinu základních věcí na stránkách dělám bez taťkovi pomoci. Ale na ty těžší věci se budu muset učit.

Myslíš, že by webové stránky zvládli i ostatní děti? Máš třeba ve škole nějaké kamarády, se kterými sis o svých stránkách povídal?
Tomáš E. ml.: Myslím, že některé děti určitě ano, když jim někdo pomůže na začátku jak mě taťka. Většina mých kamarádů ve škole ví, že mám stránky na internetu.

Výhra v šachovém turnaji

Tomáš Erben ml.

Čím bys chtěl být až vyrosteš?
Tomáš E. ml.: Dřív mě bavily šachy. Přivedla mě k nim babička a mám doma asi 20 pohárů a medailí. Teď mě baví florbal, golf a fotbal. A taky počítače. Až vyrostu, chtěl bych být počítačovým expertem a mít svou firmu.

Děkuji vám oběma za rozhovor.

Martina Kubíková
martina.kubikova(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů