0 Kč bez DPH

Jak změnit starý web na moderní a praktické stránky

Společnost HAKI a.s. je český výrobce dílcového lešení HAKI, jehož hlavním přínosem je velká variabilita a montáž bez použití speciálního nářadí. Jako hodně firem v České republice se i HAKI potýkalo s problémem starých webových stránek, které již nesplňovaly kritéria moderních www stránek a kde každá drobná úprava musela být zdlouhavě řešena.

Původní vzhled webových stránek

O tom, co stálo za změnou webu a jak se výsledek podařil, jsme si povídali s paní Janou Zálešákovou z www.HAKI.cz.

Jak se firma, která hledá rychlé a levné řešení změny starého webu na nový, dostala k inPage?
„V době, kdy jsme uvažovali o nutnosti celkového update webu, nám známý doporučil společnost ZONER, se kterou sám vytvářel své webové stránky. Chtěli jsme web, který by vyhovoval novým trendům. Poptali jsme tedy vytvoření webové prezentace a neměli jsme zprvu vůbec tušení, že se jedná o redakční sytém. Reference od přítele, příznivá cena a možnost následné samostatné administrace byly ve finále hlavní důvody, proč jsme se do spolupráce pustili."

Jaká byla vaše představa o novém webu?
„Našimi zákazníky jsou především stavaři nejen z České republiky. Díky dlouholeté tradici našeho lešení patří mezi naše zákazníky jak drobní domkaři, kteří si jej pořizují na drobné údržbářské práce, tak firmy, které nemají se stavebnictvím nic společného, ale využijí naše výrobky při běžných opravách svých areálů.

Na stránkách jsme tedy potřebovali prezentovat veškeré naše produkty, a to takovým způsobem, aby i laik, který nemá s lešenářstvím zkušenosti, získal představu o obrovské variabilitě systému HAKI."

Vaše volba padla na balíček Komplet – vytvoření webových stránek...
„Když jsme začínali spolupráci se ZONERem, něřešili jsme, zda se jedná o redakční systém inPage. Chtěli jsme funkční webové stránky a nechali jsme si od vás poradit. Než se web spustil, řešili jsme drobné technické komplikace, nyní po spuštění je již vše v pořádku. Myslím, že výsledek se podařil a díky technické podpoře od ZONERu se pomalu učím administrovat stránky sama (je to opravdu snadné)."

Nový vzhled webových stránek www.haki.cz

I přes to, že se jednalo o balíček, zkoušeli jste sami nějaké úpravy v administraci inPage?
„Ano, hlavní výhodu vidím právě v samostatné administraci. Web je spuštěn opravdu krátce, cca 1 měsíc, ale již v průběhu této doby jsem na stránky přidávala nový produkt, upozorňovala zákazníky na změny v provozní době během vánočních svátků apod..."

Jaká byla největší zakázka, kterou jste dělali?
„V současné době spolupracujeme s firmou Metrostav a.s., která využívá naše schodišťové věže a lávky při prodloužení trasy metra (Dejvická – Motol). Velké zakázky realizujeme ve Velké Británii, a to nejen v oblasti lešení. Dalším důležitým výrobním programem jsou komponenty na realizaci hřišť a sportovišť pro děti a mládež."

Mluvíte o Velké Británii. Řeší vaše nové webové stránky zahraniční zákazníky?
„Webové stránky jsme vytvářeli v českém jazyce s možností přesměrování do anglické verze. Weby jsou tedy v podstatě dva. Česká verze na www.haki.cz a anglická (po kliknutí na vlaječku) na english.haki.cz."

Děkuji za rozhovor.

Společnost HAKI a.s sídlí ve Studeném (Jílové u Prahy) v místě uzavřených dolů na zlatou rudu.

HAKI a.s
Studené 94
254 01 Jílové u Prahy
Česká republika

ústředna tel.: +420 241 950 757 - 8
e-mail: info@haki.cz

www.haki.cz

 

Martina Kubíková
martina.kubikova(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů