0 Kč bez DPH

Vkládání animovaných obrázků ve formátu .gif

Animovaný obrázek si můžete sami vytvořit v některém grafickém programu určeném na tvorbu .gif obrázků, nebo si jednoduše stáhněte animovaný obrázek přímo z internetu. Například ve vyhledávači Google si v obrázcích vyhledejte výraz "GIF animace" a můžete vybírat ze široké škály animovaných obrázků.

V inPage je způsob vkládání animovaného .gif obrázku totožný, jako byste vkládali běžný (neanimovaný) obrázek, jen s tím rozdílem, že při vkládání .gifu do stránky v inPage je důležité zachovat jeho originální velikost. Díky tomu budete mít jistotu, že animovaný obrázek na webu bude fungovat správně.

Abyste mohli obrázek zobrazovat na webových stránkách, je nutné jej nejdříve nahrát do sekce OBRÁZKY v administraci inPage a obrázek musí být nastaven jako aktivní.

Vložení obrázku do stránky

Přejděte v administraci inPage do sekce Stránky, kde klikněte na tužku pro editaci konkrétního článku, kam chcete .gif obrázek vložit. Případně založte stránku novou.

TIP! Vždy je lepší nejprve zadat všechen text, který na stránce chcete mít a teprve poté začít s umisťováním obrázků. Získáte tak lepší představu, jak bude stránka ve výsledku vypadat.

Dialog pro vkládání obrázku do textu si zobrazíte po klepnutí na tlačítko Vložit / upravit obrázek.

Po otevření dialogového okna nevypisujte žádné z nabízených políček. Místo toho klikněte na ikonku Procházet vedle řádku URL obrázku.

Dialogové okno pro vkládání obrázku

Následně v otevřeném okně uvidíte všechny obrázky, které jste si do inPage administrace nahráli, ať už mezi nezařazené obrázky nebo přímo do některé fotogalerie. Aby váš .gif obrázek správně fungoval, je nutné jej vložit v originální velikosti. Vyberte tedy poslední z ikon určující velikost obrázku.

Vkládání originální velikosti animovaného .gif obrázku

Jakmile vyberete velikost, nabídka se zavře. Všimněte si, že inPage ihned automaticky doplní URL adresu k obrázku v dialogovém okně, ale jeho popisek a titulek je prázdný. Titulek a popis vyplňte dle obsahu či významu obrázku. Vložení dokončíte kliknutím na tlačítko OK.

Dokončení vkládání animovaného obrázku do stránky

Obrázek se následně vloží do stránky k textu, a vám zbývá poslední krok, a to uložit provedené změny na stránce tlačítkem Uložit.

Pokud jste postupovali přesně dle návodu, pak by se na webové stránce měl zobrazit funkční animovaný obrázek, obdobně jako se zobrazil námi vkládaný animovaný pejsek.

Animovaný pejsek

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů