0 Kč bez DPH

Jak zpřístupnit fotogalerii návštěvníkům

25. 01. 2008

Nahrávání obrázků a fotografií do inPage již nepochybně zvládáte, stejně jako jejich vkládání do textu a třídění do fotogalerií. Dnešní článek vám ukáže, jakým způsobem můžete připravené fotogalerie zpřístupnit svým návštěvníkům.

Zrekapitulujme si práci s obrázky. Vše potřebné najdete v administraci inPage pod stejnojmennou záložkou. Obrázky se nahrávají do fotogalerií, pokud si žádnou nevyberete, pak nahrané obrázky najdete umístěny ve skupině nazvané Nezařazené obrázky. Při vkládání obrázků a úpravě fotogalerií pracujete s volbami Aktivní a Zobrazit. Pro fotogalerie, jejichž obsah chcete později zobrazovat návštěvníkům svého webu, je nutné, aby byla nastavena nejenom volba aktivní, ale především aby byl zapnut příznak Zobrazit fotogalerii.

 

Fotogalerie 1

 

Toto nastavení změníte, když v administraci kliknete na tlačítko se symbolem tužky u vybrané fotogalerie. Poté se vám zobrazí formulář se všemi vlastnostmi fotogalerie. Volbu jejího zobrazení najdete téměř na konci. Nezapomeňte změněné nastavení uložit tlačítkem Upravit fotogalerii. Další informace o volbách Aktivní a Zobrazit najdete v článku Zobrazit x nezobrazit - aktivní x neaktivní.

Umístění fotogalerie do menu

Aby návštěvníci vašeho webu měli k fotogalerii přímý přístup, musíte odkaz na ni umístit do navigačního menu. V administraci inPage se přepněte na záložku Nastavení a ponechejte vybránu první položku nazvanou Nastavení menu. Pod seznamem položek, které se v navigačním menu již nacházejí, uvidíte rozbalovací nabídku nazvanou Přidat odkaz do menu.

 

Fotogalerie 2

 

Tuto nabídku rozklikněte, vyberte si položku Fotogalerie. V nabídce Odkaz na můžete zvolit jen určitou fotogalerii, kterou si přejete zobrazit v menu. V poslední nabídce Přidat pod položku nastavte pozici odkazu v menu. Nakonec klepněte na tlačítko Přidat. Následně by se vám měl v seznamu položek v menu objevit nový záznam. Pořadí odkazu fotogalerie můžete také měnit jeho uchopením a přetažením na požadovanou pozici v menu. Klepněte na obrázek se symbolem lupy, čímž si zobrazíte svůj web a podívejte se, jak nová fotogalerie vypadá.

 

Fotogalerie 3

 

Ukázku vstupu do fotogalerie vidíte na obrázku. Pro každou z fotogalerií je připraven úvodní obrázek. Právě tento obrázek je tím, který nastavujete v úpravě fotogalerie.

 

Fotogalerie 4 (normální)

 

Názvy volte obezřetně

Počet fotogalerií není omezen. Při jejich vkládání do inPage myslete na to, aby jejich názvy byly výstižné a aby obrázky přinesly návštěvníkům vašeho webu užitečné informace, případně aby je přesvědčily ke koupi některého z vašich výrobků nebo služeb. Vůbec není na škodu, když si uděláte několik fotogalerií, byť budou obsahovat třeba jen po čtyřech fotografiích. Je lepší jednotlivé skupiny obrázků od sebe oddělit, než nabídnout nepřehledný web, kde bude vše smíchané do jediné stránky s fotogalerií.

Na druhou stranu nemá smysl vytvořit pět fotogalerií, kde bude jen jeden obrázek. Web je především o obsahu, když nebudete mít návštěvníkům co nabídnout, bude to mít stejný výsledek jako poloprázdné regály v zanedbaném obchodě.

Přidat komentář

Přehled komentářů