0 Kč bez DPH

Kaskádové styly od Partnera inPage

Zvláštní cena pro www.travnik-realizace.cz

Přinášíme vám rozhovor s dalším výhercem soutěže Stránky roku. I když pan Hlaváč nevyhrál se svými stránkami hlavní cenu (získal ve své kategorii 2. místo), za úpravu kaskádových stylů obdržel speciální cenu poroty.

Dobrý den, gratuluji ke krásnému druhému místu za Vaše webové stránky travnik-realizace.cz. Byl jste překvapen?
Přiznám se, že grafik udělal velmi zdařilý design a tak jsem čekal umístění vyšší. Ale samozřejmě záleží na vkusu porotce. Ale zvláštní cena za kaskádové styly mě velmi potěšila.

Jak jste objevil inPage a jaká byla Vaše cesta stát se naším partnerem?
InPage jsme objevili, když jsme k vám přecházeli s naším webhostingem. Vyzkoušel jsem si to a začalo se mi to líbit. Pokud nepotřebujete speciální design, jako máme na www.travnik-realizace.cz (kde jsme zasahovali do kaskádových stylů), tak jsou cílem opravdu jednoduché stránky, které jsou zároveň velmi rychle hotové. Myslím, že je inPage na toto velmi dobře udělaná.


Webové stránky travnik-realizace.cz se věnují komletní péči nejen o domácí trávníky. Jejich dominantou je rozšíření hlavního menu přes celou šířku stránky. Změna byla docílena úpravou CSS kaskádových stylů, se který mi si autor stránek pohrál.

Jsou internetové stránky cesta, jak najít zákazníky?
Naše zkušenosti jsou, že většina uživatelů, co mají internet, vyhledává nejprve na internetu, až potom jde do obchodu. Kdo dnes není na internetu, prakticky neexistuje.

Jak se Vám stránky tvořily?
inPage neumožňuje vytvoření vlastní šablony, ale jde zde vytvořit vlastní kaskádový styl. Vašim kolegům jsem navrhl, aby šel původní kaskádový styl vypnout, což mi udělali během chvilky. Velmi mě to potěšilo, protože pak se web lépe ladí. Také jsem velmi rád za rychlou úpravu šablony, bez které bychom naše úpravy nemohli realizovat.

Zvláštní ocenění, za které jste obdržel skleněnou trofej, jste získal za úpravu CSS stylů. Jak dlouho Vám úprava trvala, co obnášela a jak byl spokojen zákazník, kterému jste stránky dělal?
Myslím, že zákazník byl nadšený, protože původní design, co navrhl náš grafik, nebyl úplně dobrý. Druhý návrh od grafika se opravdu povedl. Webové stránky jsou dobře viditelné jak na malých monitorech, tak na velkých. Vždy chceme, aby se stránky přizpůsobily co největší šíři uživatelů s různě velkými monitory. Zároveň požadujeme dobré zobrazení ve všech prohlížečích. Správnou grafickou úpravou jsme toho docílili.

Jak spolupracujete s klienty, kterým děláte webové stránky?
Máme svého grafika, který vždy udělá návrh. Potom si vždy sedneme, řekneme si, jestli se to líbí, nelíbí. Pokud se to nelíbí, tak se to grafik snaží předělat, a pak to teprve ukazujeme zákazníkovi.

Máme hodně místních zákazníků tady z Trutnova, protože neděláme jen www stránky, ale i sítě, servery, prodáváme a konfigurujeme počítače a notebooky. Samozřejmě se nebráníme dělat webové stránky i někomu dalšímu, který není přímo odtud.

Na kterou spolupráci s kterým klientem jste nejvíce „hrdý“ (např. co do zajímavosti stránek).
V poslední době se mi povedly stránky www.moebel-extra.eu, které máme u vás na webhostingu. Jinak co do rozsahu je největší web www.lokotrutnov.cz, kde se staráme o celý web a zákazník si sám přidává třeba články. Webové stránky pro klienty tvoříme buď v inPage nebo v Joomle. Osobně se přikláním spíš k inPage, protože to je lepší do budoucna.

Pro koho inPage využíváte?
My se vždy snažíme web navrhnout s originálním designem, pokud to zákazník chce. Jsou ale i zákazníci, kteří chtějí to nejlevnější, tam se dá použít inPage. Záleží i na podkladech, které zákazník dodá.
Pokud by měl kdokoli zájem o spolupráci a chtěl udělat v inPage hezké webové stránky, může se na mě obrátit.
(Kontakty uvedeny níže - poznámka redakce).

Děkuji za rozhovor.

Kontakt pro spolupráci:

Compel s.r.o.
www.compel.cz

Karel Hlaváč, hlavac@compel.cz


Martina Kubíková
martina.kubikova(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů