0 Kč bez DPH

Nová ochrana před roboty reCAPTCHA

31. 5. 2017

Ochránit web před spamy a roboty není snadné. V inPage se s nimi můžete setkat například v komentářích ke článkům. Jak se jim bránit? Dříve široce používaná ochrana v podobě číselného (obrázkového) testu CAPTCHA bývá v dnešní době roboty prolomena. V inPage najdete ale i další možnost ochrany v podobě otázky a odpovědi (například otázka typu "Jaké je hlavní město České republiky?"). Nově jsme dále do inPage implementovali systém reCAPTCHA od Google, která robotům úspěšně odolává a navíc je pro většinu návštěvníků její potvrzení otázkou jednoho kliknutí. Pojďme se podívat, jak na to.  

Jak funguje Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA je do vašich webových stránek vložena pomocí scriptu. Díky aktivaci této služby (postup uvedeme níže v článku) začne Google pomocí vloženého scriptu sledovat pohyb uživatele na stránce. Vyhodnocuje pohyb kurzoru myši, použití jednotlivých kláves, dokáže si zjistit i prohlížeč, operační systém nebo rozlišení obrazovky. Kromě toho může Google použít při hodnocení i informace, které o vás má z jiných svých služeb. 

Číselná captchaOchrana otázka - odpověďReCaptcha

Nejsem robot

Google po zaškrtnutí tlačítka "Nejsem robot" všechna data, která do té doby sesbíral, odešle k ověření. V závislosti na zhodnocení těchto údajů mohou poté nastat následující situace:

  • Tlačítko se zaškrtne a vy můžete formulář odeslat.
  • Googlu se něco nezdá, a proto bude požadovat ověření v podobě nové obrázkové CAPTCHA. Zobrazí se vám úkol typu "Vyberte obrázky, na kterých je výloha obchodu." nebo "Vyberte obrázek, který se hodí ke vzorovému." (na vzorovém obrázku je kočka a na obrázcích ve výběru jsou kočky, psi, morčata). ReCaptcha - obrázky

Aktivace ochrany reCAPTCHA v inPage

Možnost nastavení reCAPTCHA naleznete pouze v nové administraci (admin2). Pro její aktivaci je třeba se přihlásit do svého Google účtu.  

  1. Nastavení → Antispamová ochrana → Nastavení → zvolte Google reCAPTCHA.Výběr antispamové ochrany
  2. Otevře se  vám nastavení Google reCAPTCHA → klikněte na odkaz https://www.google.com/recaptcha/admin.

  3. Tabulku "Register a new site" vyplňte dle vzoru na obrázku a potvrďte tlačítkem "Register". Do inPage je implementována pouze varianta reCAPTCHA V2. 

  4. Poté se vám otevře další okno, ze kterého budete potřebovat pouze Site key a Secret key.

  5. Tyto kódy zkopírujte a vložte do příslušných polí v nastavení inPage a uložte.vyplnění klíčů reCaptchi
  6. Hotovo. 

Ochranu v podobě reCAPTCHA vidíte i v našem formuláři níže. V případě zájmu si ji můžete vyzkoušet. Pokud zrovna nemáte konkrétní dotaz, stačí napsat do předmětu komentáře "test" a my poté komentář smažeme. 

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů