0 Kč bez DPH

Nová verze WYSIWYG editoru - TinyMce 6

Představujeme novou verzi editoru na úpravu stránek TinyMce 6. Jaké novinky tento editor nabízí si představíme v tomto článku.

Editor TinyMCE je nejlepším a nejrozšířenějším editorem pro úpravu webových stránek. Jedná se o editor typu WYSIWYG (What you see is what you get). Úprava webových stránek je s pomocí tohoto editoru opravdu hračkou.

TinyMCE je tu s námi již od roku 2004. Za tu dobu prošel celou řadou proměn jak už vizuálních, tak i co se týká UI (User Interface) a funkcí. Momentálně je k dispozici již šestá generace tohoto editoru TinyMCE 6. Na inPage máme již nyní k dispozici plnohodnotnou verzi editoru a můžete si jej vyzkoušet.

V tuto chvíli je nová verze v našem systému inpage stále ve fázi ladění a testování. Proto ji  v administraci webu najdete pod názvem TinyMCE 6 (BETA).

Proč nová verze editoru

TinyMCE je nejrozšířenější editor pro úpravu webových stránek na světě. Jeho vývojáři jej pravidelně upravují, doplňují a aktualizují. Starají se tak o to, aby byl vždy plně funkční a zabezpečený.  Proto pravidelně vydávají aktualizace a jednou začas rovnou celou novou verzi. Původní verze sice ponechávají funkční, ale již je neaktualizují a mohou tak obsahovat chyby a bezpečnostní díry. To je jeden z důvodů, proč se snažíme vždy používat nejnovější verzi tohoto editoru. Chceme totiž, abyste měli k dispozici vždy to nejlepší, nejnovější a nejbezpečnější. Podpora starší verze editoru TinyMCE 5 bude totiž koncem letošního roku končit.

Co je nového

První, čeho si všimnete, je nový vzhled editoru, který odpovídá nejnovějším grafickým trendům v oblasti UI (user interface). Většina funkcí a možností starší verze TinyMCE 5 je stále k dispozici a vlastní rozhraní nenaznalo větších změn. Důležitější změny nastaly uvnitř samotného editoru. Nová verze TinyMCE 6 mnohem lépe generuje HTML kód webových stránek a je lépe optimalizována a tím pádem se rychleji načítá a vykresluje ve webovém prohlížeči. Nově není k dispozici možnost úpravy obrázků přímo v náhledu v editoru. Věříme však, že v dohledné době tato možnost bude opět dostupná. 

Vzhledem k tomu, že se jedná o novou verzi, tak je garantována i dlouhodobá technická a bezpečnostní podpora. Platí to ovšem pro nové webové prohlížeče. Podpora prohlížeče Internet Explorer byla již oficiálně ze strany vývojářů TinyMCE ukončena. Pro více informací o novinkách v editoru TinyMCE 6 klikněte zde.

Nový editor tinymce6

Jak si aktivujete novou verzi editoru

Novou verzi editoru TinyMCE 6 si můžete aktivovat dvěma způsoby. Buďto pro celý web, anebo pro konkrétní stránku.

Nastavení pro celý web

To provedete v sekci /Nastavení/ pod položkou Nastavení prostředí, kde vyberete záložku /Administrace (Backend) a zde vyberete Typ editoru TinyMCE 6 (Beta).

Nový editor tinymce6

Nastavení pro konkrétní stránku

Provedete přímo v konkrétní stránce v záložce /Nastavení/ pod položkou Typ editoru, kde vyberete TinyMCE 6 (Beta).

Nový editor tinymce6 - 1.png

Závěrem

Věříme, že si na novou verzi editoru rychle zvyknete a zjistíte, že novější služby jsou vždy lepší než ty staré. Pokud byste s nastavením našich služeb potřebovali jakkoli pomoci, či nebudete vědět, kde se v nové verzi editoru něco nastavuje, tak nás neváhejte kdykoli kontaktovat, anebo nám napište níže do komentářů.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů