0 Kč bez DPH

Novinky leden 2009

20. 01. 2009

  1. Umístění kódu Google Analytics na stránce
  2. Oddělovač položek ve vertikálním menu
  3. Flash jako motiv stránky
  4. Rozšíření možností práce se soubory ke stažení
  5. Řazení článků, obrázků a souborů ke stažení
  6. Editace přístupů k funkcím inPage přes nastavené odkazy
  7. Kopírování existujích článků

1. Umístění kódu Google Analytics na stránce

Jednou z novinek inPage je možnost vybrat si umístění měřícího kódu Google Analytics na stránce:

  • na konec stránky: Doporučované a výchozí umístění měřícího kódu. Je výhodnější, neboť nezpomaluje načítání hlavního obsahu v případě pomalého připojení návštěvníka stránek nebo nedostupnosti služby GA.
  • na začátek stránky: Vhodné pokud vaše stránky používají rámce, volají funkci _link nebo _linkByPost nebo pokud používáte vlastní funkce JavaScript.

Nastavení Umístění kódu GA naleznete v sekci Statistiky → Google Analytics.


2. Oddělovač položek ve vertikálním menu

Drobné rozšíření práce s menu v inPage přináší možnost vložit do menu oddělovač - prázdný, neaktivní řádek - pomocí kterého můžete vizuálně oddělit jednotlivé odkazy do skupin. Toto nastavení se projeví pouze u šablon s vertikálním menu a naleznete jej v sekci Nastavení Nastvení menu.


3. Flash jako motiv stránky

Motiv je jedna z nejdůležitějších částí prezentace, která určuje celkový vzhled webových stránek. Nyní můžete kromě obrázku vložit jako motiv stránky také flash, který se ukládá jako Soubor ke stažení (soubor musí být typu flash a jako Způsob stažení souboru musí být zvolena možnost otevřít v prohlížeči).

Jednotlivé šablony mohou mít různě předepsané rozměry (formáty) motivu a v tomto prostoru bude flash (nezdeformovaný) zobrazen. Flash má nejvyšší prioritu zobrazení, překryje proto obrázek či text motivu, případně logo.

V sekci Vzhled Flash motivu si můžete vybrat buď z již nahraných souborů ke stažení (soubor musí být typu Flash a jako Způsob stažení souboru musí mít nastaveno otevřít v prohlížeči) nebo si můžete vybrat flash soubor z disku svého počítače a nahrát jej do systému inPage (soubor bude automaticky nastaven jako flash motivu).


4. Rozšíření možností práce se soubory ke stažení

S funkcí Flash jako motiv stránky souvisí i další vylepšení, a to volba Způsobu stažení souboru. Při editaci souboru ke stažení máte na výběr dvě možnosti, jak má prohlížeč se soubory zacházet:

  • uložit jako přílohu: Výchozí nastavení. Po kliknutí na soubor ke stažení se v prohlížeči otevře okno s možností výběru místa uložení nebo seznamem aplikací ke spuštění.
  • otevřít v prohlížeči: Soubor ke stažení bude otevřen přímo v prohlížeči (vhodné např. pro PDF soubory, obrázky, flash). Tyto soubory se také zobrazí v seznamu funkce Vložit/editovat vkládaná media ve WYSIWYG editoru.

Nová volba otevřít v prohlížeči je důležitá pro přímé vkládání souborů do vašich stránek hlavně přes  WYSIWYG editor (např. pro výše zmíněný flash jako motiv stránky, přehrávání mp3 souborů či videí přímo na vašich stránkách). Bez tohoto nastavení by prohlížeč nemusel správně identifikovat typ souboru a nedošlo by k jeho přímému použití.


5. Řazení článků, obrázků a souborů ke stažení

Do současné chvíle byly články, obrázky a soubory ke stažení řazeny při výpisu sestupně podle času vytvoření (úpravy). Nyní si již můžete vybrat, zda chcete řadit tyto prvky i podle názevu, a dále také zda-li mají být vypisovány sestupně nebo vzestupně. Nastavení naleznete v úpravě přislušné rubriky, fotogalerie nebo složky.


6. Editace přístupů k funkcím inPage přes nastavené odkazy

Chcete si sami řídit přistup k funkcím inPage přes nastavené odkazy jakými jsou Úvodní stránka, Kontaktní formulář, Vyhledávání, Stáhnout a Fotogalerie? Nyní můžete jednotlivé odkazy zneaktivnit, např. zrušením aktivního odkazu Vyhledávání znepřístupníte návštěvníkům vašich stránek vyhledávání ve vašich článcích, apod. Toto nastavení naleznete v sekci Nastavení → Úprava nastavených odkazů (zatrhávací tlačítko Aktivní odkaz).


7. Kopírování existujích článků

Další vylepšení se týká kopírování již existujících článků. Pomocí toto funkce můžete rychleji vytvářet nové články, které mají podobný obsah bez složitého označování a kopírování textu a nastavení jednotlivých článků. Zkopírování existujícího článku na nový provedete kliknutím na ikonu v seznamu článků nebo v detailu článku při jeho editaci.

Přidat komentář

Přehled komentářů