0 Kč bez DPH

Novinky listopad 2009

10. 11. 2009

  1. Vlastní název odkazu v menu
  2. Vylepšený hromadný upload obrázků
  3. Hromadný přesun obrázků
  4. Doménové aliasy

1. Vlastní název odkazu v menu

Nová funkce umožňuje změnit (např. zkrátit) název odkazu v menu. Toto nastavení naleznete v detailu úpravy odkazu v sekci Nastavení → Nastavení menu → Nastavení položky menu.

Tato novinka je velmi důležitá a užitečná pro uživatele, kteří optimalizují stránky pro SEO a chtějí používat delší názvy například rubrik, ale pro použití v MENU je dlouhý text nevhodný. Nyní můžeme nazvat rubriku co nejpřesněji a v MENU použít zkrácený či jiný název.


2. Vylepšený hromadný upload obrázků

Vylepšili jsme pro Vás funkci Hromadného uploadu obrázků. Nyní již můžete v jednom kroku označit třeba celý adresář najednou a spustit nahrávání vybraných souborů do inPage (k dispozici máte podrobnou tabulku s průběhem a stavem nahrávaných obrázků). Funkce vyžaduje moderní prohlížeč (IE 6 a vyšší, FF 3 a vyšší, Opera 9 a vyšší) s aktivním javascriptem a s podporou technologie Flash (verze 9 a vyšší).

Najednou lze nahrát na sever až 50 obrázků, každý o max. velikosti 4 MB, přičemž počet nahrávaných obrázků ani celková velikost nesmí překročit limity daného programu inPage.


3. Hromadný přesun obrázků

K funkci hromadného smazání obrázků přibyla možnost hromadného přesunu fotek z jedné fotogalerie do jiné.


4. Doménové aliasy

Doménový alias je doménové jméno bez vlastního diskového prostoru, které směřuje na hlavní doménu s programem inPage PREMIUM. Alias je zjednodušeně řečeno jakési zrcadlo, které zobrazuje stejnou informaci jako doména, které je aliasem. Nejedná se však pouze o webový prostor, zrcadlena je i elektronická pošta.

Tato funkce je přístupná uživatelům s aktivovaným programem inPage PREMIUM. Další doménu, kterou chcete nastavit jako alias, přidáte přes Centrum administrace, kde se spravují domény. Seznam dostupných aliasů a jejich stavů lze také nalézt po přihlášení do administrace inPage v sekci Můj účet → Doménové aliasy.

V základním nastavení je Alias na hlavní doménu přesměřován.
Lze ho také dočasně vypnout (netýká se pošty) nebo můžete přesměřování zrušit a poté bude obsah z hlavní domény zobrazován na doménovém aliasu.

K čemu je to dobré?

Máme-li například doménu chatakasablanka.cz s inPage a doménu chata-kasablanka.cz, díky aliasu si můžeme nastavit doménu chata-kasablanka.cz tak, aby i ona zobrazovala vytvořený obsah. Navíc zaslaný e-mail na adresu e-mail@chata-kasablanka.cz bude směřován na doménu bez pomlčky. Významné využití Aliasu dosáhneme v případě zaregistrovaných domén stejného názvu EU, COM a dalších, tedy například chatakasablanka.eu.

Uživatelé s programem STANDARD mohou pro využití doménového aliasu provést povýšení své varianty nebo další domény v Centru administrace přesměřovat (redirect).

Přidat komentář

Přehled komentářů