0 Kč bez DPH

Novinky podzim 2013

26. 09. 2013

  1. Export zboží do CSV
  2. Export zákazníků e-shopu do CSV
  3. Vstupní stránka e-shopu na titulce webu
  4. Rozšíření min. úhrady u položek Platba a doprava
  5. Úpravy a vylepšení funkčnosti systému

1. Export zboží do CSV

V administraci inPage v sekci E-shop → Seznam zboží najdete v pravém sloupci sekci Exportovat, kde kliknutím na ikonu "diskety" si stáhnete seznam všecho zboží vašeho e-shopu ve formátu CSV (v kódování UTF-8). 


2. Export zákazníků do CSV

V administraci inPage v sekci E-shop → Seznam objednávek najdete v pravém sloupci sekci Exportovat, kde kliknutím na ikonu "diskety" si stáhnete seznam všech zákazníků vašeho e-shopu (kteří kdy provedli nějakou objednávku) ve formátu CSV (v kódování UTF-8).


3. Vstupní stránka e-shopu na titulce webu

Na titulní stránce vašeho webu můžete zobrazit např. výpis článků jako blog, oblíbené produkty nebo seznam produktů dané kategorie. Nyní jsme přidali možnost zobrazit si vstupní stránku e-shopu (výpis všech kategorií e-shopu). 

V sekci Nastavení → Prvky stránek  → Titulní stránka (Způsob zobrazení) zvolte možnost vstupní stránka e-shopu.


4. Rozšíření min. úhrady u položek Platba a doprava

V sekci E-shopu → Platba a doprava je možnost definovat min. úhradu položky, která se zobrazí zákazníkovi vašeho e-shopu v případě, že suma jeho nákupu bude vyšší než tato částka. Tato vlastnost se hodí pro případy, kdy nabízíte např. dopravu zdarma při nákupu nad  např. 1 000 Kč.

Menší problém ale byl, že v seznamu Platby a dopravy stále zůstavala možnost vybrat položku, která byla zpoplatněna (nákup pod 1 000 Kč), což jistě mohlo být pro některé zákazníky matoucí. Tento menší problém jsme vyřešili tak, že u takovéto položky, kterou chcete skrýt v případě nákupu nad určitou částku, zadáte jako minimální úhradu mínusovou hodnotu.

Příklad dvou správně definovaných souvisejících položek Platby a dopravy:

  1. Česká pošta + dobírka (doprava ZDARMA)
    • min. úhrada: 1000 Kč
    • cena: 0 Kč
  2. Česká pošta + dobírka
    • min. úhrada: -1000 Kč
    • cena: 150 Kč

Pokud zákazník nakoupí zboží za méně než 1 000 Kč (2), zobrazí se mu cena 150 Kč, pokud nakoupí nad 1 000 Kč (1), zobrazí se mu cena 0 Kč.

Přidat komentář

Přehled komentářů