0 Kč bez DPH

Blokuje prohlížeč některé části stránky? Oprava je snadná.

18. 04. 2016

Připravili jsme pro vás jednoduché návody a tipy, jak upravit stránky po přechodu na HTTPS. Proč je dobré mít zabezpečené stránky, jsme vám popsali v článku Rychlejší a zabezpečené stránky na inPage.

Je můj web v pořádku?

S přechodem na zabezpečené webové stránky jste před svou adresu v prohlížeči získali zelený zámeček a tvar adresy https://vase-domena.cz. Pokud je u vašeho zámečku také vykřičník, je potřeba zjistit, kde máte chybu, a opravit obsah.

zabezpeceny web web se smíšeným obsahem
Web je úspěšně zabezpečený Na webu jsou problémy v podobě smíšeného obsahu. Některý obsah (odkaz na obrázek či službu) není z šifrovaného spojení a tento obsah je blokován.

Na webu se něco nezobrazuje, nebo se to zobrazuje špatně

Pokud chcete, aby vaše webové stránky byly zabezpečené, tak je nutné, aby i obsah, který do nich nahráváte z externích zdrojů, byl zabezpečený. Jinak dojde k blokaci.

Co s tím

Nejdříve si zjistěte, jestli je tato služba zabezpečena. Většinou to zjistíte, pokud si otevřete web této služby a podíváte se na její adresu. Objevili jste zelený zámeček nebo zelený pruh? Pak máte vyhráno a stačí změnit odkaz do tvaru https://. V případě, že zde není ani jeden z výše uvedených prvků, můžete odkaz přesto změnit a ověřit si své tušení.

změna url odkazu

Odkaz v textovém editoru označte a následně klikněte na ikonu vložit/upravit odkaz, kde na řádku url upravíte tvar adresy na https://

U některých odkazů půjde o změnu pod tlačítkem změnit/upravit odkaz, někde změnit/upravit obrázek, a u Google Maps upravujete tlačítkem změnit/upravit video. Záleží na typu souboru.

Služba není zabezpečena

Zjistěte, jestli je možné ji nějak nahradit. Popřípadě popřemýšlejte, jestli je to pro vás natolik důležité, abyste vypnuli zabezpečení na svých stránkách a tím vrátili web do původní podoby.

Nezobrazuje se něco, co je součástí mého webu

Na webu zobrazujete obrázek nebo soubor, který je jeho součástí, ale používáte tzv. absolutní adresu.

Příklad

Původní adresa vypadá takto: http://blog.inpage.cz/obrazek/3/priklad.jpg. Tato adresa míří na váš ještě nezabezpečený web. Aby se obrázek správně zobrazil, upravte odkaz na:

1) /obrazek/3/priklad.jpg  - opravdu to stačí takto, je to tzv. adresa relativní

2) https://blog.inpage.cz/obrazek/3/priklad.jpg - upravte adresu do tvaru https://

Na stránkách nefunguje počítadlo

Většina z našich uživatelů si oblíbila počítadlo návštěvnosti od společnosti toplist.cz. Na této službě vám názorně ukáži, jak postupovat. Díky odkazu, který jste si vložili na své stránky, toplist sleduje a zaznamenává návštěvnost. V tomto procesu dochází k datové výměně a vaše stránky potřebují, aby byla data šifrována.

Služba toplist je zabezpečená. Stačí tedy, abyste adresu toplistu upravili do tvaru https://www.toplist.cz. Spojení bude nyní šifrované a toplist bude zase fungovat.

Jak na to

Levým tlačítkem označte tabulku a otevřete si ikonu vložit/upravit obrázek. Následně v poli url upravte adresu toplistu do tvaru https://www. a uložte.

zmena url

Kde hledat problémové odkazy

Vždy jde o odkazy, které na váš web přinášejí nějaký obsah z externích míst.

Může se jednat o obrázky, počítadla, hodnocení, mapy, vložené formuláře, katalogy atd. Chybný odkaz se může schovávat také ve zdrojích, které načítáte do CSS, například odkaz na google fonty.

V případě že odkaz nemůžete najít, doporučujeme podívat se do konzole prohlížeče po stisku F12.

Tým inPage
admin(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů