0 Kč bez DPH

Nastavení platební brány PayPal.com

PayPal je celosvětová internetová peněženka, platební systém. Umožňuje přesuny peněz mezi účty, které jsou identifikovány emailovými adresami, a platbu kartami. V zahraničí je velmi populární a v České republice je funkční od roku 2005, kdy bylo možné platby pouze odesílat. Přijímat platby můžeme od roku 2009 a nyní lze PayPal využívat i na webových stránkách se systémem inPage.

Abyste umožnili platit zákazníkům Vašeho e-shopu přes platební bránu PayPal (buď přes jejích vlastní PayPal účet nebo pouze přes platební kartu), je nutné si zřídit u této služby účet. PayPal nabízí dva druhy účtů, a to Personal (osobní) a Business (obchodní). Pro prodejce na internetu je nutné mít účet Business, jehož zřízení a provoz je zdarma.

Zřízení Business účtu na PayPal

Přihlášení

  •  Vyberte požadovaný typ účtu - Business Account.

  • V dalším kroku budete vyzváni k vložení vašeho emailu a následně k vyplnění formulářů o vaší společnosti. V prvním (záložka Get started) vyplňte heslo, jméno vaše i vaší společnosti, primární měnu, souhlas s podmínkami služby a v druhém postupně typ společnosti, kategorii a podkategorii předmětu vašeho podnikání a URL vaší webové stránky. V třetím kroku vyplňujete údaje o vaší osobě - věk, národnost a bydliště.

Registrace

Registrace

  • Další instrukce navádí k potvrzení vaší emailové adresy přes odkaz z emailu, který vám byl z PayPalu doručen.

Registrace

  • Na závěr se dostaneme po kliknutí na Set Up Payments k základnímu nastavení. Součástí jsou dvě záložky: Payment Setup a Account Setup.

Nastavení plateb

  • V záložce Payment Setup vyberte postupně tyto možnosti: On your websites → Add PayPal checkout as another way to receive your payments → Option A Work with e-commerce solution that's already integrated with PayPal → Set up API credentials → Option 2 Request API credentials to create your own API username and password → vyberte Request API signature a potvrďte tlačítkem Agree and Submit.

API údaje

  • Následně se vám zobrazí údaje, které využijete ke spárování s e-shopem (viz níže).

Spárování s inPage

Do nabídky nastavení API credentials se dostanete také přes My Profile → My selling tools → v části Selling online kliknete na Update u možnosti API access → klikněte na odkaz Request API credentials.

V záložce Account Setup (dostanete se do nyní z hlavní strany tlačítkem Go to set-up → Account setup) můžete přidat svůj bankovní účet, přidat své obchodní jméno nebo nastavit limity Vašeho PayPal účtu.

Nastavení účtu

Přidání a ověření platební karty

Posledním zásadním krokem je přidání platební karty a její ověření. Cesta k přidání karty do systému vede přes button Profile v pravém horním rohu, kde se u ikonky panáčka zobrazí počet akcí, které ještě musíte provést. Po kliknutí se všechny akce zobrazí v To-do listu. Zvolíte možnost Link and confirm debit or credit card.

V dalším okně již vyplníte údaje o vaší platební kartě a potvrdíte kliknutím na Continue.

Přidání karty

Za účelem ověření platební karty vám bude poté z karty stržena částka cca 50 Kč, která bude po ověření vrácena. Na výpisu z účtu si tuto transakci najdete a opíšete si 4místný kód (PayPal code) z popisu transakce. V systému Paypal znovu v ProfileTo-do listu naleznete odkaz Confirm my debit or credit card. Poté vložíte PayPal code a vaše karta bude ověřena.

Propojení s e-shopem inPage

Pokud máte úspěšně vytvořený a ověřený Business účet u PayPal, můžete jej jednoduše propojit s vaším e-shopem na inPage.

Nyní využijete údaje API credentials, které jste získali v průběhu registrace, případně můžete tento krok zvládnout rovnou v průběhu registrace.

Přihlaste se do administrace systému inPage a v sekci E-shop → Nastavení e-shopu → PayPal nastavení povolte platby přes PayPal, zkopírujte API Username, API Password a Signature z vašeho účtu PayPal do polí Login, HesloPodpis

API údaje

Nastavení platby přes PayPal v inPage

Aby zákazníci vašeho e-shopu mohli využít pro zaplacení objednaného zboží platební bránu PayPal (příp. platební kartu), je nutné jim tento způsob platby nastavit.

V sekci E-shop → Nastavení e-shopu → Platba přidejte položku platby např. On-line platba - PayPal a vyberte v poli Platba on-line volbu PayPal.

 

Nastavení PayPal platby v inPage

Pokud si nyní zákazník vašeho e-shopu zvolí při objednávce tuto možnost, bude po potvrzení objednávky přesměrován na platební bránu PayPal, kde se může přihlásit ke svému PayPal účtu, vytvořit si PayPal účet nový nebo pouze použít svou platební kartu k zaplacení zboží bez registrace.

Platební brána

Po úspěšném zaplacení objednávky bude zákazník přesměrován zpátky na závěrečnou stránku s poděkováním za nákup ve vašem e-shopu. Takto zaplacenou objednávku systém inPage nastaví jako zaplacenou přes platební bránu PayPal. O všem budete vy i váš zákazník informováni příslušnými e-mailovými zprávami.

Převod peněz z PayPal účtu

Abyste si mohli převést získané finanční prostředky z vašeho PayPal účtu na váš bankovní účet, je nutné přidat tento bankovní účet do systému PayPal. Tuto možnost naleznete buď v Money → níže pole Add a bank account nebo v Profile → Profile and settings → My money → Bank accounts → Add my bank. Zde vyplníte požadované údaje. Pozor při vyplňování pole Bank Name, které musí být vyplněno přesně podle oficiálního názvu banky.

Převod peněz na účet

Samotný převod peněz provedete přes odkaz Transfer Money na hlavní stránce. Zde vyplníte, že byste rádi peníze převedli z (from) Paypal balance na (to) vybraný Bank account.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Limity

    26. 5. 2023 8:00:29 | Věra

    Dobrý den,

    Váš návod se mi líbí. Hezky zpracované.
    Mám však jiný problém. Nevím, jak nastavit limity pro převod peněz pro obchodníka. Nechce mě to nikam pustit a momentálně nemohu ani peníze převést. Stále to píše, že je to nadlimitní částka.... Děkuji.

    Věra

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Limity

      26. 5. 2023 13:00:31 | Tým inPage

      Dobrý den,
      zde Vám bohužel nemůžeme pomoci. Doporučil bych kontaktovat zákaznickou podporu služby PayPal která by vám s nastavením účtu měla pomoci. POdívejte se pořípadně na tento článek, kde je postup řešení vašeho problénmu: https://www.paypal.com/cz/cshelp/article/how-do-i-remove-a-limitation-from-my-account-help535

      Pěkný den
      Váš tým inPage

      Odpovědět