0 Kč bez DPH

Platební brána Comgate v inPage

Nově je možné váš e-shop na inPage propojit s platební bránou Comgate. V tomto článku si platební bránu představíme a ukážeme jak ji jednoduše propojit s vašim e-shopem na inPage.

comgate banner.jpg

Platební brána Comgate

Je ryze česká společnost, která poskytuje služby v oblasti bankovnictví a platebních služeb  již 20 let a to na území České, tak i Slovenské republiky. Do této oblasti služeb přináší transparentnost, možnost vyzkoušet bránu na 6 měsíců bez závazků a velice férové poplatky za provoz platební brány. Podrobnější informace o platební bráně Comgate včetně ceníku a podmínek provozu se dozvíte na webu comgate.cz

Registrace do platební brány

Abyste mohli platební bránu Comgate využívat, je nutné se u této společnosti registrovat a uzavřít s nimi smlouvu. Registraci provedete na webu comgate.cz.

Poté, co domluvíte s podporou brány Comgate podmínky zprovoznění brány, bude vám vytvořen klientský účet a zašlou vám přístupy do klientského portálu brány Comgate, které se nachází na adrese portal.comgate.cz.

integrace Comgate

Nastavení platební brány Comgate

Po přihlášení se do klientského portálu máte k dispozici kompletní rozhraní pro správu vašich služeb u platební brány Comgate.

integrace ComgateNa úvodní stránce máte přehled proběhnuvších plateb a možnost upravit nastavení účtu, Pokud máte pod daným účtem registrovaných vícero e-shopů, tak zde můžete mezi nimi jednoduše přepínat a upravovat nastavení služeb. S nastavením rozhraní Comgate vám ráda pomůže zákaznická podpora poskytovatele platební brány, tak ji neváhejte v případě potřeby kontaktovat.

Integrace platební brány do e-shopu v inPage

Abste mohli platební bránu využívat, je třeba ji správně propojit s vašim e-shopem. Pro komunikaci mezi platební bránou a e-shopem je využívána API. Komunikace zde probíhá oboustranně. E-shop zasílá notifikace platební bráně o proběhnuté objednávce a naopak platební brána zasílá do e-shopu notifikace o úspěšné realizaci platby.

Údaje k propojení najdete v klientském portálu Comgate v sekci Integrace pod položkou Nastavení obchodů, kde vyberete z nabídky váš e-shop.

integrace ComgateV rozhraní správy obchodu máte možnost upravit nastavení, vybrat platební metody a hlavně zde nastavíte propojení e-shopu s platební bránou. Pro integraci tedy klikněte na záložku Propojení obchodu.

integrace Comgate

Doplňte název vašeho obchodu, a zvolte si délku expirace plateb. Následně vše uložte. Nyní se vám obchod zobrazí v přehledu a můžete přejít k samotnému propojení platební brány s vašim e-shopem.

integrace Comgate

V přehledu vidíte ID vašeho e-shopu a jeho samotný název, následně po pravé straně jsou ikony pro možnost zobrazení, smazání a úpravy nastavení. Klikněte tedy na ikonu Upravit.

Zde se vám zobrazí informace potřebné k propojení platební brány s vašim e-shopem. Jedná se o údaje Identifikátor propojení obchodu a Heslo.

integrace ComgateTyto údaje si vykopírujte a následně se přihlaste do administrace vašeho webu na inPage, kde v sekci /Eshop/ pod položkou Platební brány vyberte záložku Nastavení účtu Comgate.

integrace Comgate

Doplňte Identifikátor propojení a Heslo a vše uložíte. V tuto chvíli máte propojení e-shopu s platební bránou Comgate téměř dokončeno. Aby platební brána správně funfgovala, je třeba si ještě nastavit notifikace a povolit IP vašeho e-shopu.

Nastavení notifikací

Aby platební brána mohla zasílat e-shopu informace o stavu plateb, je třeba si nastavit notifikace a povolit platební bráně přístup na server, kde je provozován váš e-shop.

Notifikace se provádějí přes konkrétní URL adresy, které máte k dispozici v administraci webových stránek v sekci /E-shop/ pod položkou Platební brány, kde si rozkliknete záložku Nastavení účtu Comgate a vykopírujete si všechny notifikační URL a povolenou IP adresu

integrace Comgate v inPageNásledně se opět přihlásíte do rozhraní klientského účtu Comgate, kde si rozkliknete záložku Integrace a poté záložku Propojení obchodu.

V rozhraní uvidíte již vytvořený obchod a klinete na ikonu Upravit, kde doplníte potřebné notifikační URL a Povolenou IP.

integrace Comgate

Povolená IP odpovídá IP adrese serveru, na které běží váš e-shop a pro fungování platební brány je nutné tuto položku doplnit. Veškeré nastavení uložte.

Integrace včetně nastavení notifikací a povolení IP adresy máte nyní nastaveno a platební brána Comgate bude na vašem webu plně funkční.

Nastavení platebních metod v objednávce e-shopu

Aby vaši zákazníci mohli využívat platební bránu Comgate je třeba přidat tuto novou možnost platby do vašeho e-shopu. To provedete jednoduše v administraci inPage v sekci /Eshop/, kde zvolíte možnost Platba a přidáte novou položku platby pro Comgate. Podrobnější informace k nastavení položky Platba naleznete v našem článku Nastavení dopravy a platby.

Závěrem

Věříme že, možnost integrovat do e-shopu platební bránu Comgate jistě oceníte a budete s jejím provozem spokojeni. Samozřejmostí je, že pokud byste s nastavením potřebovali pomoci, tak nás neváhejte kdykoli kontaktovat na e-mail, telefonicky, anebo nám napište níže do komentářů.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů