0 Kč bez DPH

Propojte svůj web s rezervačním systémem

Chtěli byste na svůj web vložit rezervační systém, abyste mohli jednoduše přijímat rezervace od Vašich zákazníků (například  aby se objednali na prohlídku do vaší lékařské ordinace, nebo si rezervovali schůzku s finančním poradcem, anebo rezervovali tenisový kurt ve vašem sportovním areálu)? V tomto článku si ukážeme, jak jednoduše propojíte váš web s rezervačním systémem. Jako příklad napojení nám poslouží služba Reservanto.

Rezervační systém Reservanto - základní informace

Reservanto je komplexní rezervační systém, který vám umožní tvorbu a správu rezervačních formulářů. Formuláře vytvořené v systému Reservanto pak můžete jednoduše přidat na svůj web a zákazníci si tak rezervace mohou realizovat přímo z webu. Rezervace a samotné formuláře pak spravujete  rozhraní  systému Reservanto.

Systém Reservanto nabízí několik placených tarifů včetně jednoho základního, který je zdarma. Podrobnější informace o službě najdete na webu reservanto.cz

Registrace do služby Reservanto

Vytvoření rezervačního formuláře je v  systému Reservanto velice jednoduché a zvládnete to během několika minut. Zaregistrujte se na webu Reservanto.cz, vyberte tarif a nastavte typ podnikání, pro který chcete vytvořit rezervační formuláře. Po vyplnění registračního formuláře jste ještě vybídnuti k potvrzení pomocí kódu, který je vám zaslán přes SMS. 

reservanto

reservanto

reservanto

Nastavení rezervačního systému

Po dokončení registrace do se přihlásíte do služby Reservanto a doplňte tyto údaje: 

1) Obchodník

Zde doplňte kontaktní a fakturační údaje vaší firmy. Budou sloužit pak pro případnou fakturaci služby Reservanto, pokud si zvolíte jeden z placených tarifů.

reservanto
reservanto

2) Provozovna

Zde doplňte informace o vaší provozovně zejména pak adresu a otevírací hodiny (položka otevírací hodiny je pak využita v samotném rezervačním formuláři).

reservanto

reservanto
reservanto

3) Služby

Zde doplňte konkrétní služby, které nabízíte a pro které chcete využít rezervační formulář.

reservanto

reservanto

4) Zaměstnanci

Zde pak doplňte jména a údaje o zaměstnancích, ke kterým se můžou vaši zákazníci registrovat. 

(Tuto položku můžete, ale také nemusíte doplňovat)

reservanto

reservanto

Nastavení rezervačního formuláře

V dalším kroku provedete nastavení rezervačního formuláře v sekci RESERVANTO, kde jsou k dispozici položky Obecné a Oznamování. Zde si zadefinujete, jaké údaje od zákazníků budete vyžadovat, a jaké specifické vlastnosti a notifikace od formuláře potřebujete.

reservanto

reservanto

reservanto

Vložení formuláře do webových stránek

Poté co si v rozhraní Reservanto nastavíte všechny parametry formulářů, tak vás v dalším kroku čeká jeho samotné umístění do webových stránek. Vložení formuláře do webových stránek se provádí pomocí scriptu, který je třeba vložit do konkrétní stránky na vašem webu. 

1) Vygenerování scriptu pro rezervační formuláře v rozhraní Reservanto

Script vygenerujete v rozhraní Reservanto v sekci pojmenované příznačně RESERVANTO, kde vyberete možnost Rezervační formulář.

reservanto

Nejprve si můžete projít vlastní náhled formuláře a podívat se, co se bude zobrazovat návštěvníkům vašeho webu. 

Následně si můžete nastavit velikost okna rezervačního formuláře a po rozkliknutí odkazu Chování rezervačního formuláře můžete upravit vlastnosti daného formuláře a vše ještě více specifikovat. Poté, co si vše nadefinujete, klikněte na tlačítko Získat kód.

reservanto

Následně se vám zobrazí script, který si zkopírujte. Budete jej potřebovat pro zprovoznění formuláře na vlastním webu.

reservanto

2) Vložení scriptu na web

Script můžete přidat do libovolné stránky na vašem webu. Vložení je velice jednoduché. V editoru stránek přidáte novou obsahovou šablonu s označením Vlastní HTML kód (práce s editorem a možnost vkládání obsahových šablon je podrobně popsán v našem článku Práce s obsahovými šablonami).

reservanto

Poté, co blok s šablonou přidáte do stránky, tak na daný blok klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Nastavení. Následně se vám zobrazí možnost vložit script do dané stránky. Vykopírovaný script ze systému Reservanto tedy vložte do editoru a dialog uložte. Následně uložte i samotnou stránku s formulářem aby se změny projevili na webu.

reservanto

Následně se vám začne formulář zobrazovat na webových stránkách a bude k dispozici návštěvníkům vašeho webu. 

reservanto

Závěrem

Nastavení rezervačního formuláře od spol. Reservanto  je velice jednoduché a myslíme, že jej zvládne opravdu každý. Samzřejmě pokud byste chtěli využít jakoukoli jinou službu nabízející rezervační formulář, tak napojení je totožné, tedy stačí si v daném systému vygenerovat script a ten pak vložit do konkrétní stránky na vašem webu pomocí obsahové šablony s názvem Vlastní HTML kód.

Pokud byste s napojením rezervačního formuláře potřebovali pomoci, tak nás neváhejte kdykoli kontaktovat a rádi vám s nastavením pomůžeme.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů