0 Kč bez DPH

Publikování a prohlížení PDF dokumentů na stránkách

V administraci systému inPage je možné publikovat na webových stránkách PDF dokumenty (katalogy, ceníky, a další) jako soubory ke stažení, které je možné stáhnout do svého PC nebo otevřít v internetovém prohlížeči.

Co když ale potřebujete zobrazit PDF katalog přímo v obsahu webové stránky tak, aby si jej uživatel mohl rovnou prohlédnout? Máme pro vás řešení!

Publikujte PDF s pomocí ISSUU

Nástroj Isuu umožňuje publikovat PDF dokumenty na stránkách přímo, a to i s možností prohlížení, přepínání stránek, zvětšení náhledu na celé okno prohlížeče. Stránky jsou sice v angličtině, ale to by vás nemělo odradit, práce s Isuu je poměrně jednoduchá.

Ukázka prezentovaného PDF katalogu v ISSUU:

Ukázka PDF katalogu byla převzata ze stránek www.befado-obuv.cz

Řekněte sami, jak se vám líbí tento způsob prezentace PDF katalogu? Chtěli byste na svých stránkách také publikovat katalogy v PDF tímto způsobem? Jak na to vám poradíme níže v návodu.

1. Zaregistrujte se zdarma na issuu.com

Otevřete si stránky www.issuu.com, kde si nejdříve založte vlastní uživatelský účet. V pravém horním rohu stránek issuu.com klikněte na odkaz Sign Up (založit účet).

Úvodní stránka webu issuu.com

Následně se zobrazí formulář, kde si můžete vybrat přihlášení přes sociální sítě nebo zadáním emailové adresy.

Vytvoření účtu na webu issuu.com

Poté následuje nastavení profilového jména a adresy. Zadejte buď své jméno, nebo název firmy. Po vyplnění a odeslání dat jste již přihlášeni a pokračujte zpět na úvodní stránku issuu.com.

Nastavení profilu na webu issuu.com

Nyní máte na Issuu vytvořený účet a při dalším vstupu se stačí přihlásit přes odkaz v menu Log In (najdete jej v pravém horním rohu). Pro přihlášení stačí zadat email nebo uživatelské jméno a heslo. Vytvořený účet je v základní variantě zcela zdarma avšak s omezenými funkcemi, např. nelze nastavit dokumentu možnost ke stažení.

2. Přidejte váš PDF dokument a publikujte

Přejděte zpět na úvodní stranu issuu.com a klikněte na odkaz Publish (publikovat). Ten vás zavede do panelu publikovaných dokumentů, kde přidáváte, upravujete či mažete své zveřejněné pdf dokumenty. Dokument přidáte stisknutím tlačítka Add Content nebo rovnou z úvodní stránky tlačítkem plus v menu.

Úvodní stránka issuu.com po přihlášení do účtu

Přidání dokumentu do issuu.com

Upload dokumentu do Issuu.com

Dokument přidejte přetažením soubor do rámečku "Drop file here to upload" nebo jej vyberete ve svém PC po stisknutí tlačítka Select file to upload. Po vybrání probíhá nahrávání dokumentu do Issuu, registrace, validace a konverze. Tento proces může chvíli trvat. Doba závisí na rychlosti připojení k internetu a velikosti dokumentu.

Výběr a přidání dokumentu do issuu.com

Probíhající nahrávání dokumentu do issuu.com

Po úspěšném přidání souboru vyskočí v pravém rohu hlášení o úspěšném uploadu souboru. V prostředním a pravém sloupci vidíte náhled svého právě přidaného PDF.

Úspěšné přidání dokumentu do issuu.com

Základní informace a zveřejnění dokumentu

Přejděte do části Basic Information, kde vyplňte povinnou položku Title (název dokumentu) a volitelnou položku Description (popis dokumentu). Dokument zveřejněte stisknutím tlačítka v pravém sloupci Publish now, otevře se okno s úspěšným hlášením, které zavřete křížkem v pravém horním rohu.

Základní informace o dokumentu v issuu.com

Hlášení o úspěšném zveřejnění souboru

4. Získání a vložení kódu do stránky v inPage

Získání a kopie kódu

Po zveřejnění dokumentu přejděte do části Add to Website (přidat na stránky) a klikněte na stejně nazvané tlačítko.

Přidání katalogu z issuu.com do webové stránky

Přejdete na novou stránku, kde si můžete upravit  šířku, výšku, responsivní šířku nebo barvu pozadí dokumentu zobrazeného na vašem webu. Níže na stránce je pak odkaz Get Code (získat kód), po jeho stisknutí se objeví okénko s HTML kódem, který zkopírujete kliknutím na tlačítko Copy to Clipboard (kopírovat do schránky).

Úprava zobrazení katalogu na webu

Html kód katalogu z issuu.com

Vložení kódu do inPage

Přihlaste se nyní do administrace inPage, přejděte do editace stránky, zobrazte si zdrojový kód stránky přes ikonku s ostrými závorkami (zdrojový kód) a vložte zkopírovaný kód.  Pokud již na stránce máte nějaký textový obsah, vložte HTML kód na nový řádek, přesně kam potřebujete.

Po vložení zdrojového kódu do editoru HTML nezapomeňte změnu na stránce uložit. Nyní si můžete výsledek prohlédnout přímo na webové stránce.

Vložení HTML kódu do stránky v administraci inPage

Věříme, že publikování PDF dokumentů s možností prohlížení přímo na stránkách bude přínosem nejen pro vás samotné, ale také pro návštěvníky vašich www stránek.

Přidat komentář

Přehled komentářů