0 Kč bez DPH

Rozšíření šablony ATLAS pomocí CSS

Šablona ATLAS je jednou z šablon, které tvoří součást administrace inPage již od samého vzniku tohoto redakčního systému. U uživatelů se tato šablona těší velké oblibě, avšak najdou se uživatelé, kterým šířka šablony příliš nevyhovuje. Může se zdát, že prostor, který zobrazuje hlavní obsah, je úzký a nedostatečný. Mnohdy je šablona Atlas právě pro svůj rozměr opmínána nebo vyměněna za šablonu širšího rozměru.

A právě proto, přínášíme tipy a rady, jak můžete snadno pomocí CSS prostor této šablony rozšířit. Vyžaduje to trošku zručnosti, minimální znalost kaskádových stylů CSS a alespoň základní uživatelské schopnosti při práci s Vaším počítačem.

Základní informace o šabloně ATLAS

Šablona se skládá z horizontálního menu, prostoru pro motiv, levého postranního sloupce a pravého sloupce, který zobrazuje hlavní textový obsah webové prezentace. Ve spodní části stránek se nachází patička stránek.


Standardní šířka šablony ATLAS je 820px na šířku

S naší pomocí si můžete nyní i vy sami rozšířit prostor šablony ATLAS na šířku 1020px.  Tím získáte více místa a prostoru pro hlavní obsah vaší webové prezentace, jež se zobrazuje v pravém širším sloupci pod motivem (viz obrázek)


Rozšířená šablona ATLAS po úpravě - šířka 1020px

Roztažení šablony ATLAS na 1020px šířky docílíte pomocí úpravy rozměrů ve vlastním CSS stylu v sekci NASTAVENÍ - VLASTNÍ CSS STYL. Také bude potřeba upravit 2 obrázky (žlutý podklad hlavního menu a obrázek, který tvoří vnitřní podklad šablony). Tyto obrázky mají pevný rozměr, jež odpovídá velikosti standardní šablony ATLAS a my tyto obrázky potřebujeme upravit, aby vyhovovali šířce naší upravené šablony.

Obrázky bude nutné opravit, resp. prodloužit o 200px na šířku oproti původní velikosti, a následně se nahrají do OBRÁZKŮ v administraci. Následně ve vlastním CSS stylu nastavíme cestu k obrázkům s novým rozměrem.

Stažení a úprava obrázků

Některé části šablony ATLAS jsou tvořeny obrázky, které mají pevný rozměr. Pokud tedy chceme roztáhnout šířku celé šablony, je zapotřebí upravit také šířku některých obrázků v grafickém programu na úpravu obrázků. Konkrétně u šablony ATLAS je nutné upravit šířku těchto konkrétních obrázků:

  • podklad MENU
  • podklad textového obsahu pravého sloupce
  • a vnitřní podklad šablony

Jednotlivé obrázky byste měli nejdříve stáhnout, uložit do svého PC a následně v nějakém šikovném programu na úpravu obrázků, si přizpůsobit velikost na požadovaný rozměr. Abychom vám práci se stahováním a úpravou obrázků ušetřili, obrázky jsme pro Vás v širší velikosti již připravili, můžete si je přímo stáhnout v tomto návodu:

Již upravené obrázky pro rozšíření šablony ATLAS ke stažení zde

Šablona ATLAS - zelená
Podklad MENU šířka 1020px stahuj zde
Vnitřní podklad šablony šířka 1020px stahuj zde

 

 

Přidat komentář

Přehled komentářů