0 Kč bez DPH

Tvorba tabulky ve WYSIWYG

V dnešním návodu si ukážeme jak vytvořit a upravit tabulku ve WYSIWYG editoru.

Vytvoření tabulky

Tabulku vytvoříme jednoduše klepnutím na ikonu Tabulka → Tabulka a výběrem počtu polí. Do polí vložíme data a můžeme začít s úpravami.

Vložení tabulky

Upravení tabulky

Pro úpravu tabulky můžeme využít ikonu Tabulka a její položky a nebo Panel úprav zobrazený po umístění kurzoru do tabulky. V panelu lze upravit vlastnosti tabulky, smazat tabulku, přidat a odebrat sloupec nebo řádek.

Úprava tabulky v panelu nástrojů

Vlastnosti tabulky

Úpravy provádíme ve vlastnostech tabulky ikona Tabulka → Vlastnosti tabulky. Tabulce můžeme nastavit šířku, výšku, tloušťku čáry, odsazení textu, či pokročilé úpravy jako je nastavení barvy ohraničení a pozadí.

Vlastnosti tabulky

Sloupce a řádky tabulky

Pokud jsme se rozhodli upravit počet řádku a sloupců, můžeme je jednoduše přidat a smazat pod ikonou Tabulka v položkách Buňka, Řádek a Sloupec nebo v panelu úprav. 

 Přidání a smazání řádku tabulky

Pod položkou Tabulka → Řádek → Vlastnosti řádku lze řádkům upravit výšku, zarovnání, barvu ohraničení či pozadí, a nebo je nastavit jako záhlaví či zápatí tabulky.

 Vlastností řádků tabulky

Buňky tabulky

Pod položkou Tabulka → Buňka  můžeme buňky tabulky sloučit nebo opětovně rozdělit. Buňky je třeba předtím označit.  Sloučení a rozdělení buněk

Ve Vlastnostech buňky nastavujeme hlavičkové buňky nebo měníme velikost, barvu pozadí atd.

Vlastnosti buněk tabulky

Odstranění tabulky

Jednoduché je i odstranění tabulky. Stačí na ni kliknout a vybrat v menu položku Tabulka → Smazat tabulku nebo použít ikonu v rychlém menu

 Smazání tabulky

Tabulky v inpage mají již předvytvořený styl tabulek, který můžete využít. Pro využití předvytvořeného stylu tabulek u starších šablon (ERIS a níže) přejděte na článek "Předvytvořený vzhled tabulky", pro šablony novější (ONE a výše) pokračujte článkem "Předformátovaný styl tabulky".

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů