0 Kč bez DPH

Úprava obrázku z banky motivů

25. 01. 2008

V administračním rozhraní inPage jsme pro vás připravili sadu obrázků, které můžete použít do záhlaví svého webu. V následujícím článku se naučíte, jak do těchto obrázků doplnit vlastní text pomocí programu Zoner Photo Studio.

Přestože pomocí inPage můžete text do obrázku motivu doplnit relativně snadno, ne každému vyhovuje nabídka dostupných písem, která se na webu běžně používají, a ne každý je schopen použít vlastní kaskádové styly pro úpravu textu v záhlaví webu. Řešení, které je pro méně zkušené uživatele zřejmě mnohem jednodušší, spočívá ve stažení obrázku z banky motivů do počítače, doplnění textu v Zoner Photo Studio a následném nahrání upraveného obrázku zpět na web.

Stažení obrázku do počítače

Přihlaste se do administračního rozhraní inPage, přepněte se na záložku Vzhled a klepněte na odkaz Banka motivů. V rozbalovací nabídce si vyberte kategorii obrázků a najděte si nějaký, který vám bude vyhovovat. Klepněte na náhled obrázku, který se poté zobrazí v novém okně webového prohlížeče. Odtud jej uložíte do počítače.

Motiv 1 (normální)

Na obrázek v novém okně klepněte pravým tlačítkem myši, zvolte funkci pro uložení obrázku a vyberte složku, do které jej webový prohlížeč zkopíruje.

Motiv 2 (normální)

Vložení textu do obrázku

Nyní si spusťte Zoner Photo Studio 10 a vyhledejte složku, do které jste umístili obrázek z banky motivů. Poklepáním tento obrázek otevřete v editoru. Klepněte na tlačítko pro vložení textu.

Motiv 3 (normální)

Zobrazí se dialog, do kterého zadejte název svých webových stránek. Vyberte si libovolné písmo, které se vám bude líbit, upravte jeho velikost a barvu tak, aby do obrázku pěkně zapadalo. Zatrhněte volbu Náhled. Když si dialog přesunete na jiné místo, uvidíte, jak text vložený do obrázku vypadá.

Motiv 4 (normální)

S pozicí textu se zatím netrapte a upravte všechny ostatní vlastnosti textu. Poté, co jeho zadání potvrdíte tlačítkem OK, budete jej moci přesunout a lépe v obrázku umístit. I pak však můžete tlačítkem v nástrojové liště dialog pro úpravu textu znovu zobrazit a provést potřebné změny, například ve velikosti písma.

Motiv 5 (normální)

Po dokončení úprav klepněte na tlačítko Použít a text již zůstane v obrázku natrvalo vložen. Obrázek nezapomeňte uložit. Několik ukázek vidíte zde:

Motiv 6a (normální)
Motiv 6b (normální)
Motiv 6c (normální)

Vložení obrázku do inPage

Upravený obrázek nyní nahrajete do inPage. V administraci se přesuňte na záložku Vzhled a klepněte na Obrázek motivu. Klepněte na tlačítko Procházet, vyberte soubor s upraveným obrázek a po kliknutí na tlačítko Nastavit jej inPage použije na vašem webu. Nyní už jen zbývá zkontrolovat, jak web vypadá.

 

Motiv 6 (normální)

Přidat komentář

Přehled komentářů