0 Kč bez DPH

Vertikální menu v šabloně AURORA

V šabloně AURORA  je nově k dispozici možnost nastavit si dvě varianty zobrazení hlavního menu. Klasické horizontální a nově i vertikální. V tomto článku si ukážeme jak si vertikální menu nastavit a jaké nabízí výhody.

Možnosti vertikálního menu

V šabloně AURORA je nově možné si vybrat formát zobrazení hlavního menu webových stránek. Nově je možné si vybrat mezi klasickým horizontálním menu a novým vertikálním menu.

Vertikální menu v šabloně AURORA

Vertikální menu je zajímavý grafický prvek, který jistě využijete v případě, že máte rozsáhlejší hlavní menu, které nebývá v horizontální formě moc přehledné. Díky vertikálnímu menu působí úvodní stránka pocitově čistěji a lépe tak vynikne např. úvodní obrázek. V mobilní verzi stránek se aktivováním vertikálního menu nic nemění, ta je pro oba způsoby zobrazení hlavního menu totožná.

Co ovšem moc nedoporučujeme je použití vertikálního menu v kombinaci s e-shop menu. Důvodem je to, že e-shop menu je taktéž situováno vertikálně a tudíž vám ubírá prostor ve stránce, který má být určen pro prezentaci produktů v e-shopu a web tak nepůsobí moc přehledně.

Nastavení hlavního menu

V administraci webu máte nyní nově v sekci /Menu / pod položkou /Hlavní menu/ možnost výběru zobrazení formátu hlavního menu.

Vertikální menu v šabloně AURORAZde máte nyní nově na výběr možnost zobrazení buď klasického horizontálního menu, anebo nově i vertikálního menu.

Vertikální menu v šabloně AURORA

Vyberte možnost Vertikální menu a dialog uložte. V tuto chvíli se vám začne zobrazovat hlavní menu v postranním bloku. Do vertikálního menu se kromě odkazů z hlavního menu zobrazí i kontaktní telefon a e-mail.

Vertikální menu v šabloně AURORAZávěrem

Doufáme, že tato nová možnost v šabloně AURORA se vám bude líbit a využijete ji u vašich webových projektů. Samozřejmě platí, že pokud byste s nastavením vašeho webu potřebovali jakkoli pomoci, anebo byste měli jakékoli tipy na vylepšení naší služby inPage, tak nás můžete kdykoli kontaktovat.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA