0 Kč bez DPH

inPage Mini roku 2012

Dnes přinášíme rozhovor s panem Herianem, který vytvořil v bezplatné variantě inPage Mini webové stránky www.anglictina-karlovy-vary.cz. Pan Herian se svým webem dokazuje, že se v této variantě dají vytvořit krásné weby, které podpoří podnikatelský záměr a zároveň se budou umisťovat na předních pozicích v internetových vyhledávačích.

1. místo - www.anglictina-karlovy-vary.cz

Jiří Herian, autor webu www.anglictina-karlovy-vary.cz, dělal vítězné webové stránky pro svoji manželku. Nejdelší dobu při tvorbě stránek mu prý trvalo, než od manželky získal zdrojové texty, pak už to šlo rychle. A výsledek jistě stojí za to. Sám k tomu říká:

Stránky jsem udělal pro svoji manželku, která se výukou a překlady živí. Stránky měly být dalším kanálem, jak získávat nové klienty (kromě dosavadního doporučení). Nechtěli jsme do toho zpočátku investovat příliš času ani financí, takže jsem přivítal možnost bezplatné varianty inPage Mini. Navíc jsem chtěl vyzkoušet, jestli jednoduchá optimalizace bude mít dopad na nové klienty.

www.anglictina-karlovy-vary.cz

V čem vidíte výhody inPage Mini?
Jak jsem již řekl, důvody byly časové a finanční, ale zároveň jsem to vzal jako výzvu, jestli na tak malém prostoru je možné vytvořit něco funkčního. A jak vidíte, tak ano. Na druhou stranu musím říct, že omezený prostor je často ku prospěchu věci, protože si musíte důkladně rozmyslet, jak to uděláte a vyškrtat vše nepotřebné. A protože nejvíce práce je vždy s obsahem, tak jednoduchý a věcný obsah nasadíte rychleji, než když máte neomezený prostor pro stránky.

Můžeme prozradit, že nejste v souvislosti s inPage úplný nováček. Již jste v tomto redakčním systému dělal pár webových stránek. Proč zrovna inPage?
Zde musím redakční systém inPage, který mi mimochodem coby CMS u ZONERu dlouho chyběl, jednoznačně pochválit za jeho filozofii a zejména provedení. Tím, že systém je jednoduchý (ačkoliv nabízí spoustu zajímavých funkcí, které jsou jinde až jako rozšíření, navíc často placené), tak i vytvoření stránek je velmi rychlé (oproti jiným CMS systémům).
Co se mi však líbí úplně nejvíc, je jeho precizní administrace, ve které jsem zatím nenarazil na žádné chyby chování, nepřehledné ovládací prvky nebo rozpadlou a nedotaženou grafiku, jak je to možné často vidět u velkých CMS systémů.

Jak se Vám vůbec v tomto redakčním systému pracuje? Co se vám dělá dobře a co vám třeba v inPage chybí?
Pracuje se velmi dobře a je to asi jeden z mála systémů, ve kterém si může stránky aktualizovat i poměrný laik. Samozřejmě, že jsou věci, které mi v inPage chybí, které bych vylepšil, nebo udělal lépe. Tím myslím rozsah funkcí vycházející ze stávající filozofie a rozsahu systému. Pak je jistě oblast funkcí, která překračuje rámec stávajícího systému, mezi nejvýraznější bych zařadil jazykové verze.

Děláte stránky v inPage pro více klientů?
Již jsem v inPage udělal 9 webů různého zaměření. Když to rozvedu, tak kromě manželky a našich firemních stránek je to web pro restauraci, kosmetický salon, inženýrskou firmu, stavební firmu, dřevostavby, oddíl moderní gymnastiky a nejnovější stránky pro mezinárodní závody moderní gymnastiky, který je dokonce (pseudo) čtyřjazyčný.

Jednou z cen, které jste vyhrál, je navýšení varianty na inPage Standard, která umožňuje spousty rozšíření webu. Už víte, o co stránky rozšíříte?
Dodáme další informace tak, abychom jednak pokryli více klíčových slov pro SEO, jednak lépe odprezentovali nabídku.

Když jsme u SEO optimalizace, musím říct, že někteří naši zákaznici s tímto často bojují. Jak jste se dostal se stránkami na přední pozice ve vyhledávačích? Bylo to obtížné? Časově náročné?
Určitě to není jednoduché, ale ani nemožné. Kromě pravidel pro SEO je důležité mít kvalitní textový obsah, a to není pro každého snadné. Samozřejmě, že je snazší optimalizovat stránky místních služeb regionálně na dané město, kde spojení klíčových slov pak odfiltruje nerelevantní výsledky vyhledávání.

Jiří Herian


Přeji všem čtenářům, aby se jim jejich weby líbily nejen po grafické a obsahové stránce, ale aby zejména splnily svůj účel, pro který jsou vytvářeny.

Děkuji za rozhovor.

 

KONTAKT pro spolupráci

Výuka a překlady angličtiny
PhDr. Renáta Herianová

www.anglictina-karlovy-vary.cz
renata@gitech.cz
telefon: 353 331 377

Další rozhovory:
Nejlepší Partnerský web roku 2012 - hlavní cena pro web www.popas.cz.
Nejlepší Stránky roku 2012 - hlavní cena pro web www.klinikapivonka.cz.


Martina Kubíková
martina.kubikova(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů