0 Kč bez DPH

Vyhněte se SPAMU v komentářích

22. 09. 2016

SPAM je nevyžádané reklamní sdělení masově šířené internetem. Setkal se s ním snad každý. Také každé ráno mažu nevyžádané emaily ve své poště. Ale co když se mi dostaly i do komentářů na webu? Pokud je tento příval příliš velký, může vám to i zamrazit přístup do administrace. Web je jednoduše přehlcen.

Všechny komentáře na inPage jsou v základu bez jakékoliv antispamové ochrany. Pokud o ni máte zájem, stačí ji jednoduše zapnout v menu STRUKTURA -> Nastavení prvků. Pak už jen zaškrtněte Ochrana proti SPAMu a potvrďte modrým tlačítkem Uložit.

Zaškrtnutí antispamové ochrany

V administraci zaškrtněte Ochrana proti SPAMu

Odpovědi na otázky

Nyní je třeba určit, jaký druh ochrany budete používat. Na výběr máte dvě možnosti, obrázkový kód od Googlu reCaptcha  (více v našem článku)  a nebo vlastní otázka, na kterou bude muset návštěvník správně odpovědět. Všechny otázky by měly být jednoduché, aby na ně mohl odpovědět opravdu každý. A také takové, aby měly pouze jednu opověď. Např. Jaké je hlavní město ČR?

Ze všech otázek se návštěvníkovi zobrazí jedna náhodná.

Otázku nastavíte v menu NASTAVENÍ -> Antispamová ochrana a ve výběru vyberete Vlastní otázka a odpověď.  Aby se vám otázky na webu zobrazily, musíte zaškrtnout ještě vlastní otázka a odpověď a potvrdit modrým tlačítkem Upravit.

Vytvořte otázku namísto reCaptchy

 

Toto řešení se vztahuje také na odeslání kontaktního formuláře. Uleví si tedy i vaše mailová schránka.

Mnoho úspěchu v boji proti SPAMU s webovými stránkami inPage i jinde.

Kateřina Koukalová
Webdesigner
admin(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů