0 Kč bez DPH

WYSIWYG editor

01. 10. 2015

Wysiwyg je anglická zkratka která znamená "What you see is what you get", tedy "co vidíš, to dostaneš". Tento editor vám pomáhá tvořit obsah webu bez znalosti kódovacího jazyka HTML, kterým jsou weby tvořeny. Vlastně napodobuje prostředí textového programu jako je např. Word a zároveň vše převádí do webového prostředí. Více se dozvíte v článku Editory HTML stránek od Yuhů.

Verze editoru

Editor v inPage se často aktualizuje na novější, aby byl stále funkční a uměl zpracovat vše, co budete potřebovat.

Při vytvoření nového inPage webu máte vždy nastavený nejnovější verzi editoru. Ta vám zůstává nastavená stále stejně a další novou verzi si musíte aktualizovat sami přímo v administrace inPage.

Pro ty z vás, kteří rádi upravujete v rámci Wysiwyg editoru také HTML kód (přes vyskakovací okno), doporučuji zvolit si verzi 4.2.3, kde jsme zapracovali na správné funkčnosti HTML značek. Editor si v této verzi neupravuje kód, který jste do něj zadali.

Pro správnou funkčnost ve Windows 10 a novém prohlížeči EDGE si zvolte verzi 4.2.3.

Jak změnit verzi

Verzi wysiwyg editoru si změníte jednoduše v menu NASTAVENÍ -> Nastavení prostředí -> WYSIWYG editor. Čím vyšší číslo v roletce najdete, tím novější je to verze.

Vypnutí editoru

Vypnout wysiwyg editor a pracovat pouze v HTML je snadné, stačí když při editaci konkrétního článku, otevřete záložku Nastavení a odškrtnete políčko Zobrazit WYSIWYG editor

Kateřina Koukalová
Webdesigner
admin(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů