0 Kč bez DPH

Zásilkovna v inPage

Máte vytvořen na inPage e-shop, ale chtěli byste řešit dopravu balíků a propojení s dopravci automatizovaně? Tak právě pro vás máme ideální řešení. Váš e-shop na inPage je nyní možné propojit se službou Zásilkovna.

Zásilkovna - motiv.png

O službě Zásilkovna

Zásilkovna.cz je česká přepravní společnost, poskytující komplexní logistické služby pro internetové obchody. V současnosti službu využívá tisíce e-shopů z Česka i zahraničí. Zásilkovna disponuje více než 4000 výdejních míst, a to nejen na území České a Slovenské republiky, ale i po celé EU včetně Švýcarska, Ukrajiny a Ruska.

Při nákupu zboží v internetovém obchodě si zákazník může zvolit jedno z výdejních míst a přepravce ho tam během několika dnů doručí. Výdejní místa slouží i pro reklamace, či vrácení zakoupeného zboží.

Mimo to služba Zásilkovna umožňuje i doručení zásilek na konkrétní adresu. Pro doručení využívá vybraných dopravců, které vybírá podle nejnižší ceny za doručení vašeho balíku.

Provozovatel e-shopu má naopak výraznou úsporu času a nákladů spojených s přepravou zásilek svým zákazníkům. O vše se postará služba zásilkovna.cz

Registrace do služby zásilkovna

Aby bylo možné váš e-shop propojit se službou Zásilkovna, je nutné se do služby registrovat a vytvořit si zde účet.

Registraci do služby provedete přímo na webu zasilkovna.cz. Pro registraci do služby je nutné uvést i fakturační adresu a bankovní spojení.

Ke schválení standardního účtu dochází během tří dnů od vyplnění fakturační adresy a odesílatele.

Po schválení účtu se přihlásíte do administrace zásilkovny, kde máte k dispozici kompletní správu vašich zásilek a uživatelského nastavení.

Zásilkovna v e-shopu na inPage

Propojení Zásilkovny s e-shopem

K propojení služby zásilkovna a e-shopu na inPage slouží klíč API  a k němu vázané heslo API. Tyto údaje najdete v administraci služby Zásilkovna v sekci Klientská podpora.

zásilkovna - klientská podpora.png

Klíč API a heslo API si vykopírujte a vložte do administrace vašeho webu. Sekce Eshop → Dopravci - napojení → záložka Dopravce Zásilkovna.

 nastavení zásilkovny4.png

Vyberte si region výdejních míst Zásilkovny a region doručení na adresu. Tyto informace se následně budou zobrazovat v objednávce vašeho e-shopu. K dispozici jsou výdejní místa Zásilkovny pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Podpora výdejních míst Zásilkovny -  nastavte si v jakých zemích bude možné zásilku vyzvednout na pobočkách Zásilkovny.
  • Podpora Doručení na adresu – nastavte si, v jakých zemích bude umožněno doručení na adresu vybranými dopravci.


Poté stačí kliknout na uložit a propojení vašeho e-shopu se službou Zásilkovna je hotovo.

Nastavení Zásilkovny jako dopravy

Pro nasazení služby zásilkovna do objednávky vašeho e-shopu je třeba ještě tuto službu nastavit ve výběru dopravy.

V sekci /Doprava/ máte nyní možnost pro jednotlivé varianty dopravy vybrat automatické napojení na dopravce. Můžete si tak vybrat konkrétního dopravce - Zásilkovna a konkrtétní formu dopravy (výdejní místo, dopravce).

zásilkovna - napojení na dopravu.png

Podrobnější instrukce k nastavení dopravy a platby naleznete v našem článku Nastavení dopravy a platby.

Správa on-line zásilek

V administraci vašeho e-shopu přibyla ještě jedna nová funkce, a to je správa on-line zásilek. Naleznete ji v sekci /Eshop/ pod položkou Online zásilky.

Pod danou položkou se skrývá kompletní přehled o vašich online zásilkách, kde zároveň můžete upravovat stav zásilky, či tisknout štítky na balíky. Více o této nové funkci se dozvíte v našem článku Správa online zásilek.

Závěrem

Služba Zásilkovna je první vlaštovkou, kterou chceme předznamenat další rozvoj e-shopu na inPage. Plánujeme postupně přidávat další možnosti dopravy a další důležité funkcionality, abychom vám správu e-shopu na inPage co nejvíce usnadnili.

Budeme rádi za jakoukoli zpětnou vazbu a věcné připomínky k vývoji našich služeb. Chtěli bychom, abyste si i vy určovali, jaké nové funkcionality byste v e-shopu na inPage rádi viděli.

Napište nám do komentáře, jaké možnosti dopravy byste si na svém e-shopu přáli a jaké nové funkcionality byste chtěli do e-shopu přidat.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů