0 Kč bez DPH

Zobrazit x nezobrazit - aktivní x neaktivní

25. 01. 2008

V tomto článku si blíže řekneme o dvou vlastnostech, které nalezneme u každého prvku inPage - článku, rubriky, obrázku, fotogalerie či souboru ke stažení - zobrazit a nastavit aktivní.

Obecně lze říct, že pokud chci prvek úplně zneviditelnit pro návštěvníky stránek, nastavím jej jako neaktivní (existují ale vyjímky, jak se dočtete níže). Pokud chci s prvek pracovat na stránkách, ale nechci jej zobrazovat při různých výpisech, nastavím jej jako aktivní, ale zruším volbu zobrazit. Volba aktivní má větší váhu než zobrazovat, a proto bude-li prvek nastaven jako neaktivní, nastavení vlastnosti zobrazit již není důležité - prvek bude neaktvní.

Článek

Zobrazit v rubrice

Článek, který má nastaveno zobrazit v rubrice (tím pádem musí být i aktivní), je používán v systému inPage bez omezení.

Aktivní článek

Článek, který má nastaveno pouze aktivní, se nezobrazuje při výpis rubriky, v menu, není uveden v Aktivní rubrice či při výpisu přednastavené Titulní stránky (prvních 10 nejnovějších článků). Je možné jej ale zobrazit zadaním jeho url (např. přes funkci WYSIWYGu Vložit odkaz) a je uváděň ve výsledcích vyhledávání. Jistou vyjímkou, kdy lze zobrazit i neaktivní články, jsou ty, které jsou nastaveny jako Titulní stránka, Patička, Vlastní box nebo Tělo kontaktního formuláře. Takové články je naopak lepší nechat neaktivní, aby je nebylo možno zobrazit např. při vyhledávání.

Rubrika

Zobrazit rubriku

Rubrika bez omezení. Je možné ji použít jako prvek Aktivní rubrika (výpis třech nejnovějších článků v postraním sloupci prezentace).

Aktivní rubrika

Články v neaktivní rubrice není možné zobrazit.

Obrázek

Zobrazit ve fotogalerii

Obrázek bez omezení. Je možné jej zobrazit jako Náhodný obrázek a zobrazuje se ve fotogalerii, kam patří.

Aktivní obrázek

Aktivní musí být nastaveny obrázky použité jako logo nebo motiv. Je-li obrázek nastaven pouze jako aktivní, nezobrazuje se ve fotogalerii, kam patří, ale je možné jej zobrazit např. v článku pomocí funkce WYSIWYGu Vložit obrázek.

Fotogalerie

Zobrazit fotogalerii

Fotogalerie bez omezení pro návštěvníky našich stránek. Zobrazuje se ve výpisu všech fotogalerií a je možné ji použít pro funkci Náhodný obrázek. Aby bylo možné listovat jednotlivými obrázky dané fotogalerie, je nutné, aby měla fotogalerie nastaven příznak Zobrazit. Toto je rozdíl oproti rubrice, kdy lze zobrazit články rubriky i v případě, že rubrika nemá nastaven příznak Zobrazit!

Aktivní fotogalerie

Aktivní fotogalerii, která je nastavena, aby se nezobrazovala, je možné použít jako úložiště ikon, obrázků, které vkládáme do článků, apod. Práce s takovou fotogalerií je podobná jako v případě Nezařazených obrázků.

Soubor ke stažení

Zobrazit soubor ke stažení

Aktivní soubor ke stažení, který má nastaven příznak zobrazit, je vylistován v seznamu všech souborů ke stažení.

Aktivní soubor ke stažení

Soubor ke stažení, který má nastaven pouze příznak aktivní, není vylistován v seznamu, ale je možné vložit na něj odkaz do článku (pomocí funkce WYSIWYGu Vložit odkaz) či např. flashový soubor vložit do stránek pomocí funkce Vložit vkládaná média.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Zobrazení obsahu rubriky, nebo stránky až po zadání přístupového

    2. 4. 2008 7:49:56 | Petr Filipec

    Lze zobrazit obsah rubriky nebo stránky až po zadání přístupového hesla (aby bylo možno prohlížet určité rubriky nebo stránky WEBu jen uživateli, kteří znají přístupový kód). Díky za info filipec@milovice472.cz

    Odpovědět

  • Re: Zobrazení obsahu rubriky, nebo stránky až po zadání ...

    2. 4. 2008 9:30:26 | Administrátor

    Připravujeme...

    Odpovědět

  • Jedna stránka v dvou rubrikách zároveň

    6. 5. 2019 19:43:29 | Monika

    Lze zobrazit jeden článek zároven ve dvou rubrikách? Tak, aby nebylo nutné článek zdvojovat.
    Děkuji

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Jedna stránka v dvou rubrikách zároveň

      7. 5. 2019 11:01:20 | Honza

      Bohužel to není možné

      Odpovědět

    • Re: Jedna stránka v dvou rubrikách zároveň

      7. 5. 2019 16:18:00 | Tým inPage

      Dobrý den,
      toto bohužel nelze.
      Obecně duplikování obsahu na webu není optimální i z hlediska SEO optimalizace. Je mnohdy vhodnější si dobře promyslet strukturu webových stránek, aby duplicity nebylo třeba.

      Odpovědět