0 Kč bez DPH

Google Analytics

V tomto článku si představíme službu Google Analytics a ukážeme si, jak nastavit a sledovat detailnější statistiky přístupy na vaše stránky v systému inPage.

Prvním krokem pro práci se službami Google je potřeba mít svůj vlastní Účet Google. Pod tímto účtem se dostanete do všech služeb, které Google nabízí, a není proto potřeba registrovat se pro jednotlivé služby znovu (Google Analytics, Google AdSense, Google Webmaster Tools, aj.). Není nutné, aby tímto účtem byl účet u služby GMail.

Ovládání celého systému Google Analytics je kompletně v češtině a po celou dobu práce vám bude k dispozici kvalitní česká nápověda.

Související články

Správa účtu GA

Poté co jste si vytvořili vlastní účet u Google, přihlaste do systému Google Analytics. Pro přihlášení klikněte v pravé horní části na tlačítko Start for free a přihlaste se s pomocí svého Google účtu.

Domovská stránka google analytics

Přihlášení do google analytics

Nastavení měření webových stránek

Následuje nastavení účtu v několika krocích. Zadejte název účtu a možnosti sdílení dat. V dalším kroku nastavte podrobnosti o službě, kde zadáte název služby, časové pásmo a měnu. V posledním kroku vyplňte informace o vaší firmě, vyberte kategorii odvětví, velikost firmy a jak chcete používat službu Google Analytics. Odsouhlaste smluvní podmínky a pokračujte.

Název účtu může sdružovat několik profilů internetových stránek přidaných do Google Analytics. 

Nastavení účtu v Google Analytics

Nastavení služby v Google Analytics

Google Analytics - informace o firmě

Nastavení datového streamu

Posledním krokem je nastavení datového streamu. Vyberte volbu Web, zadejte URL vašeho webu a název streamu. Po vytvoření streamu se vám zobrazí podrobnosti s měřícím kódem (číslo ve tvaru G-K9Ki25K6CD, tzv. měřící kód), který si zkopírujte nebo poznamenejte.

Nastavení webového streamu Google Analytics

Nastavení adresy datového streamu Google Analytics

Podrobnosti webového streamu Google Analytics

Propojení inPage s Google Analytics

Přihlaste se do administrace systému inPage a zadejte výše vygenerované číslo do pole Číslo účtu v sekci Služby → Google Analytics  a zvolte stav zapnuto a nastavení uložte. Tím došlo k propojení vašeho webu a služby Google Analytics

Propojení inPage s Google Analytics

Kontrola a sledování měření

Poté co Google zkontroluje sledovací kód na vašich stránkách, začnou být statistiky pro vaše stránky aktualizovány. Služba Google Analytics obecně aktualizuje vaše přehledy každých 24 hodin. To znamená, že může trvat 24 hodin, než se ve vašem účtu po první instalaci kódu sledování zobrazí údaje.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • RE: google analytics

    8. 10. 2013 15:26:02 | Vladimír Souš

    Dobrý den paní Petro,
    propojením inPage s GA se system sam automaticky stará o vložení měřícího kódu do každé stránky. Nemusíte jej tedy znovu nikam vkládat. Pozici ve vyhledávačích ovlivňuje velice mnoho faktorů, doporučuji Vám náš seriál o SEO, kde se dozvíte více: http://www.blog.inpage.cz/rubrika/seo-uzitecne-tipy/

    Odpovědět

  • google analytics

    5. 10. 2013 21:57:52 | petra velicka

    dobry den, dekuji za zpravu, ale toto jsem se uz docetla... muj dotaz smeroval k tomu, zda je mozne nastavit přes google meric jednotlivých stranek, resp. chci optimalizovat SEO a tim padem jsem se domnívala, ze je dobře vlozit merici kod na kazdou (mnou definovanou) stranku a tim optimalizovat. Poradite, jak udelat to, aby moje stranky byly videt v ramci vyhledavace google? V inpage mam nastavena klicova slova u produktu, i u stranek, ale zatím v ramci vyhledavace muj web není nikde...

    Odpovědět

  • RE: google analytics

    1. 10. 2013 11:36:22 | Vladimír Souš

    Dobrý den paní Petro,
    získaný kód z GA vložíte v sekci (záložce) "SLUŽBY" a následně v menu napravo vyberete "Google Analytics". Zobrazí se pole, kam vložíte kód, zatrhnete jako aktivní a v roletce doporučujeme ponechat umístění kódu na začátku stránky (asynchronní).

    Odpovědět

  • google analytics

    30. 9. 2013 13:39:39 | Petra Velick

    dobry den,
    kam prosim v ramci inpage.cz vlozit merici kod? - jde mi o konkretni místo v ramci inpage, rozsah stranek, který chci merit si urcim sama...
    dekuji za odpověď,
    PV

    Odpovědět

  • RE: neaktuální

    28. 1. 2013 14:08:25 | Hana Medková

    Velice Vám děkujeme za upozornění na neaktuálnost údajů v článku. Návod byl obratem opraven.

    Odpovědět

  • Neaktuální

    21. 1. 2013 15:53:59 | David

    Tento článek je neaktuální - zastaralý.

    Odpovědět