0 Kč bez DPH

Jak na statistiky o využití webu

31. 03. 2008

V administraci inPage najdete několik užitečných funkcí, které vám sdělí, nakolik je váš web využíván. Informace jsou poskytnuty jak z hlediska správy webu, tak z hlediska jeho návštěvnosti.

U firemních webů je velmi vhodné čas od času sledovat jejich návštěvnost a poté například vyhodnotit, jak úspěšná byla reklamní kampaň a jak se zvedla návštěvnost webu. Doba jednoduchých počitadel, které vám sdělily maximálně to, kolikrát se stránka zobrazila od určitého data, je naštěstí minulostí. Dnes můžete využívat celé řady pokročilých statistických nástrojů.

Informace o využití webu

V administraci inPage se přepněte na záložku Služby, kde najdete veškeré informace o využívání svého webu. Jako první je nabídnuta stránka nazvaná Limity a kvóty. Nabídne vám informaci o aktuálně předplaceném cenovém programu, který váš web využívá. Hlavní je však následující tabulka s informací o obsazeném prostoru (důležité pro nahrávání obrázků a souborů), počtech rubrik, článků, fotogalerií, obrázků a souborů.

 

Statistika 1 (normální)

 

 

Statistika návštěvnosti

Prozatím spíše jednodušší informaci o návštěvnících vašeho webu vám podá sekce Statistika návštěvnosti. Nabídne vám graf se statistikou návštěvnosti k vašemu webu. Zobrazené informace si můžete přepnout pro vybraný rok a měsíc.

 

Statistika 2 (normální)

 

 

Nástroje od Google

Vyhledávač Google zná asi každý. Jako majitelé webu byste však měli znát i jeho službu pro sledování statistiky návštěvnosti. Její název je Google Analytics a inPage vám nabízí snadné provázání s touto statistickou službou. Do políčka s číslem účtu stačí vložit údaj, který vám Google Analytics vytvoří - číslo účtu.

 

Statistika 3 (normální)

 

 

Na adrese www.google.com/analytics si vytvořte nový účet nebo se přihlaste některým ze svých účtů ke službám Google. V administraci Google Analytics poté klepněte na odkaz Přidat profil webových stránek a v průvodci postupně zadejte informace o svém webu. V závěrečné části průvodce vám Google Analytics vytvoří měřicí kód, který byste měli vložit na svůj web.

Pro začlenění měřicího kódu do inPage si však zkopírujte pouze číslo účtu, které začíná písmeny UA. Poté jej vložte do příslušného políčka v administraci inPage.

A co vám Google Analytics nabídne? Detailní statistiku o tom, jak se návštěvníci na váš web dostali, co na něm hledali, kolik času tam strávili, z jaké země se připojili, jaký měli webový prohlížeč a mnoho dalších údajů, které můžete využít ve svých marketingových kampaních. Navíc je statistika Google Analytics zcela zdarma.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • statistiky

    1. 8. 2008 7:53:29 | mojmir@upcmail.cz

    Funguje mi to, jen jsem ještě nepřišel na to,kde vzít tu značku metadat?

    Odpovědět

  • Re: statistiky

    1. 8. 2008 8:21:30 | inPage

    Dobrý den,

    odkázal bych vás na jine dva články na tomto blogu a to http://www.blog.inpage.cz/inpage/google-webmaster-tools a http://www.blog.inpage.cz/inpage/google-analytics, kde je podrobně probíráno téma Google analytics a webmaster tools.

    Odpovědět

  • Návštěvnost na stránkách

    17. 2. 2010 11:05:17 | Dorazil

    Dobrý den, chci se prosím zeptat jestli je možné zvyditelnit návštěvnost webových stránek? Děkuji Dorazil

    Odpovědět

  • Návštěvnost na stránkách

    17. 2. 2010 15:59:15 | admin

    návštěvnost na stránkách můžete zviditelnit tak, že své stránky zaregistrujete do vyhledávačů. V dnešní době existuje obrovské množství různých internetových katalogů kam můžete přidat odkaz na váš web a tím se na internetu zviditelnit.
    Avšak samotná registrace nestačí, důležité je také vaše webové stránky řádně optimalizovat pro vyhledávače, tzn. zaměřte se na používání důležitých klíčových slov na stránkách, vytvářejte zpětné odkazy (výměna odkazů mezi weby).

    Pokud vás zajímá jak zlepšit kvalitu vašich stránek, navštivte tuto stránku: http://www.blog.inpage.cz/inpage/zakladni-tipy-pro-lepsi-webove-stranky/

    Doporučení: registraci do vyhledávačů provádějte až po dokončení optimalizace stránek, zvýšíte tím tak šanci na lepší umístění ve vyhledávačích.

    Odpovědět

  • návštěvnost stránek

    19. 2. 2010 16:18:20 | Dorazil

    Dobrý den, myslím si že došlo k nedorozumění. Já myslel návštěvnost stránek (např.toplist). Jde na titulní stránce dát Vaší statistiku, nebo použít konkurenci? Ale nahrál jste mi na další otázku. Výměna odkazů mezi weby? Je na to taky nějaký návod? V optimalizaci SEO mi to píše že by to chtělo danou výměnu odkazů. Díky a jsem s pozdravem Dorazil

    Odpovědět

  • RE: návštěvnost stránek

    24. 2. 2010 15:01:22 | admin

    Dobrý den pane Dorazil, ano na stránkách v inPage není problém použít počítadlo návštěv např. od www.toplist.cz nebo od www.navrcholu.cz, většina uživatelů tato počítadla na svých stránkách používá.

    Co se týče výměny odkazů mezi weby, v první řadě vám mohu doporučit stránky www.vyhledavace.net, kde naleznete seznam nejpoužívanějších CZ vyhledávačů. U jednotlivých katalogů pak můžete provést registraci vašich stránek do vyhledávačů přidáním URL. Následně po dokončení registrace vám některé katalogy nabídnou výměnu odkazu - vy umístíte jejich banner na své stránky a oni vás za to zařadí na lepší pozice ve výsledcích vyhledávání v daném katalogu.
    Dalším způsobem je pak hledání tzv. partnerských webů a těm vzájemnou výměnu odkazů na stránky nabídnout.

    Odpovědět

  • re-re:návštěvnost stránek

    11. 3. 2010 14:28:38 | František Dorazil

    Dobrý den a děkuji za info. Jde statistyka z administrace v inpage vložit na staránky a zveřejnit ji tak příchozím na muj web?

    Odpovědět

  • RE: RE: Statistika z administrace

    11. 3. 2010 14:42:39 | admin

    Statistiku z administrace na webu nezobrazíte, je potřeba využít právě těch externích Počítadel návštěv od toplist.cz nebo navrcholu.cz.
    Více informací jak vložit počítadlo na web najdete v návodu: http://www.blog.inpage.cz/inpage/prace-s-vlastnim-boxem/

    Odpovědět

  • dotaz na počet přístupů

    1. 1. 2011 15:31:39 | Andrea

    Dobrý den, mám (možná hloupý) dotaz - statistika přístupů na stránku měří "počet IP adres", nebo měří "počet kliknutí" - tj. když někdo najede na stránky, tak počet přístupů např. 421 za den je počet "kliků" od třeba 8 uživatelů,nebo počet 421 značí počet lidí, kteří v ten den stránky navštívili ?? Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • RE: dotaz na počet přístupů

    7. 1. 2011 10:19:56 | Hana Medková

    Dobrý den paní Andreo, ano 421 za den je pocet kliku treba od 8 uzivatelu, je to takova nekonkretni statistika, ale pro zbezny prehled o navstevnosti staci, kdo to chce sledovat detailneji, muze si aktivovat google analytics. Podrobne sledovani pristupu na stranku umoznuje take sluzba Google webmaster tools a nebo toplist.cz ci navrcholu.cz

    Odpovědět