0 Kč bez DPH

Přidejte si tlačítko +1 od Google na své stránky

V nedávné době Google spustil novou funkci, tlačítko +1, které funguje na podobné bázi, jako tlačítko "To se mi líbí" od Facebooku. Umístěním tlačítka +1 na své stránky umožníte uživatelům
a návštěvníkům stránek ohodnotit váš web a kvalitu obsahu stránek.

Tlačítko +1 je jedním z mnoha nástrojů, který může vylepšit pozice vašeho webu ve vyhledávači Google. Hodnocením stránek pomocí tlačítka +1 můžete také ovlivnit pořadí a zvýšení pozic stránek ve výsledcích vyhledávání na Google.

Pro přidání tlačítka +1 je nutné si vytvořit účet u Google a propojit inPage stránky s nástrojem pro webmastry. Toto propojení proveďte dle článku Google Webmaster Tool a poté pokračujte níže uvedeným postupem.

Vygenerujte a přidejte tlačítko +1 na své stránky

Formulář pro vygenerování tlačítka +1

Na této adrese: https://developers.google.com/+/plugins/+1button/ naleznete formulář pro vygenerování tlačítka +1, kde si nastavíte základní parametry, požadovanou velikost a vzhled tlačítka.

V rozšířených možnostech zaškrtněte políčko Dynamické, tzn. že tlačítko se bude načítat současně se stránku a neprodlouží tak dobu načítání stránky.

V pravé části stránky následně najdete zdrojový kód tlačítka +1, který je potřeba vložit do stránky v inPage při vypnutém wysiwyg editoru (vysvětlení níže).

Formulář pro vygenerování tlačítka +1

Vypnutí wysiwyg editoru

Před vložením kódu tlačítka +1 do stránky, vypněte wysiwyg editor v nastavení stránky (Nastavení > Zobrazit WYSIWYG editor) a nastavení uložte. Nyní vidíte na místo wysiwyg editoru v obsahu stránky přímo zdrojový HTML kód stránky.

Vypnutí wysiwyg editoru 

Proč je nutné wysiwyg editor před vložením tlačítka +1 vypnout?

Vypnutí wysiwyg editoru je nutné kvůli použití speciálních značek Google. Při zapnutém wysiwyg editoru by se tlačítko +1 na stránce nezobrazilo.

Vložení tlačítka +1 do stránky

Do HTML kódu stránky vložte vámi zkopírovaný zdrojový kód tlačítka. Kód vložte na nový řádek za odstavec uzavřený v HTML tagu <p></p> viz názorný příklad na obrázku. Záleží jen na vás, kam vaše tlačítko +1 umístíte, doporučujeme umístění tlačítka vždy na konec článku.

Vložení tlačítka +1 do stránky

 

Celou stránku uložte zeleným tlačítkem Upravit stránku.

Výsledné zobrazení tlačítka +1 na webu

Nyní zkontrolujte, zda se tlačítko +1 na webu v pořádku zobrazilo a WYSIWYG editor můžete znovu zapnout.

Přejeme úspěšné vkládání tlačítka +1 do vašich stránek.

 

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Řídící panel a Metriky+1

    16. 7. 2015 13:34:25 | Vladislav Kubica

    ... toto jsem ve službě pro webmastery na google nenašel, co jsem udělal špatně, když ověření proběhlo v pořádku?

    Odpovědět

  • RE: Řídící panel a Metriky+1

    17. 7. 2015 9:22:47 | Tým inpage

    Dobrý den,
    článek jsme upravili, formulář pro vygenerování tlačítka +1 se nyní nachází na adrese https://developers.google.com/+/plugins/+1button/ .

    Přeji hezký den.

    Odpovědět