0 Kč bez DPH

Náhled a procházení vložených obrázků

Po provedené aktualizaci zásuvných modulů v systému inPage se změnil postup pro zobrazení náhledů vložených obrázků ve stránce a jejich případného procházení v rámci náhledu. V článku Vám podrobně ukážeme, jak je možné odkazovat na velký obrázek a jak nastavíte případné procházení obrázků. 

Návod počítá s vytvořenou stránku s obrázky. Pokud takovou stránku zatím nemáte a nevíte, jak vložit obrázek do stránky přejděte nejprve do článku Vkládání obrázků do textu stránky

Jak odkazovat na velký obrázek?

Na spoustě webů se používá zmenšená varianta obrázku, na kterou můžete kliknout a v novém okně si tak zobrazit tentýž obrázek ve větší velikosti. Přejděte do editace stránky, označte obrázek tak, že na něj kliknete a vyberte nástroj Vložit/upravit odkaz.

Vložení odkazu obrázku pro náhled

Zobrazí se vám dialog, kde opět kliknutím na tlačítko procházet v řádku URL odkazu otevřete okno, ve kterém vyhledáte odkazovaný obrázek a vyberete největší velikost obrázku. V nabídce Cíl pak ponecháte možnost Žádné, aby se nám obrázek otevřel na stávající stránce pouze ve vyskakovacím okně. V poli class pak zvolíme volbu Thickbox, která nám zajistí již zmíněné vyskakovací okno. Po tomto nastavení se nám bude obrázek zobrazovat na stávající stránce ve vyskakovacím okně.

Odkaz na obrázek

Pro některé návštěvníky webu je pohodlnější, pokud budou moci velký obrázek jednoduše i s novým oknem prohlížeče zavřít a pokračovat tak v prohlížení webu.

Procházení obrázků na stránce

Abychom mohli obrázky na jedné stránce procházet v rámci vyskakovacího okna a za pomocí šipek, využijeme již nastavenou class Thickbox.  Pro takové procházení obrázků je nutné, aby všechny obrázky na stránce měli shodný Název obrázku. Tedy označíme si obrázek a v panelu nástrojů vybereme Vložit/upravit obrázek. Poté jen upravíme Název obrázku a změny uložíme. 

Prochazeni obrazku v galerii

Dříve nebylo nutné nastavení Názvu obrázku a obrázky bylo možné automaticky procházet v náhledovém režimu. Nyní si zvolíte sami, zda budou uživatelé obrázky procházet nebo si je zobrazovat jednotlivě. 

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Obrázky a jejich náhledy

    20. 2. 2022 16:27:58 | Jaroslav Jež

    Dobrý den! Již před více léty jsem využil váš systém InPage pro vytvoření stránek pro přítele mé neteře. Nyní bych uvažoval o nějaké změně. Moje představa je takováto. V textu bude jen název obrázku (který může nebo nemusí odpovídat názvu souboru), ale po posunutí kurzoru na tento název se zobrazí náhled na obrázek v nějaké definované velikosti a teprve po kliknutí se zobrazí v plné velikosti. Zajímá mě, jestli to váš systém umožňuje.
    Předem děkuji za odpověď.
    S pozdravem váš dlouholetý zákazník Jaroslav Jež

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Obrázky a jejich náhledy

      21. 2. 2022 8:37:24 | Tým inPage

      Dobrý den,
      takový náhled systém inPage bohužel neumožňuje.
      S pozdravem a přáním krásného dne,

      Odpovědět