0 Kč bez DPH

Přidejte si vlastní e-mail ke kontaktnímu formuláři

Na inPage můžete vytvářet libovolné množství kontaktních formulářů a ty snadno spravovat v administraci vašeho webu. Nově můžete ke každému vytvořenému formuláři přidat vlastní e-mailovou adresu pro příjem zpráv z kontaktního formuláře. Pojďme se podívat jak na to!

Správa formulářů

Správu kontaktních formulářů máte plně k dispozici v administraci webu v sekci /Nastavení/ pod položkou Formuláře. Zde pak můžete jednoduše vytvářet nové formuláře, či spravovat existující.

Přidejte si vlastní e-mail ke kontaktnímu formuláři

Podrobný návod jak vytvářet a spravovat kontaktní formuláře najdete v předchozím článku: Kontaktní formuláře a jejich tvorba. 

Nastavte e-mail pro příjem zpráv z kontaktního formuláře

Na inPage máte možnost nastavit si vlastní e-mail pro příjem zpráv z kontaktního formuláře. Můžete nastavit jeden hlavní e-mail pro všechny formuláře, anebo ke každému formuláři ještě nastavit vlastní e-mail

1) Nastavení hlavního e-mailu

Nastavení hlavního e-mailu, který bude sloužit pro příjem zpráv ze všech vytvořených formulářů, provedete v rozhraní pro správu formulářů v sekci /Nastavení/

Přidejte si vlastní e-mail ke kontaktnímu formuláři

Tento dialog slouží pro základní nastavení kontaktních formulářů. Definujete zde hlavní e-mail pro příjem zpráv z formulářů, připojíte odkaz na stránku s informacemi o GDPR a nastavíte, zdali chcete, aby zprávy z kontaktního formuláře šly v kopii i na e-mail, který návštěvník webu do formuláře doplní.

2) Přidání vlastního e-mailu

Kromě hlavního e-mailu, který je společný pro všechny formuláře, můžete nastavit i libovolný jiný e-mail ke konkrétnímu vámi vytvořenému formuláři. Nastavení provedete v editaci konkrétního formuláře, kde vyberete v select boxu váš formulář a kliknete na tlačítko upravit.

Přidejte si vlastní e-mail ke kontaktnímu formuláři

V následném dialogu provedete dodatečné nastavení konkrétního kontaktního formuláře, včetně nastavení vlastního e-mailu pro příjem zpráv z daného formuláře. Nastavení provedete v sekci E-mail formuláře.

Přidejte si vlastní e-mail ke kontaktnímu formuláři

Kromě nastavení e-mailu pro příjem zpráv můžete nastavit i závěrečnou stránku, která se uživateli zobrazí po odeslání formuláře, nebo vlastní chybovou hlášku, která se uživateli zobrazí po úspěšném, či neúspěšném odeslání formuláře.

Závěrem

Závěrem, možnost vytvářet více kontaktních formulářů na webu a ke každému z nich přiřadit vlastní e-mail výrazně zlepšuje komunikaci a organizaci příchozích zpráv. Tento přístup vám umožňuje přizpůsobit formuláře pro různé účely – například prodej, podporu či dotazy k projektům – a zajistit, že každá zpráva dorazí přímo k odpovědné osobě. Pro malé i větší firmy to znamená efektivnější práci s klienty a lepší přehled o potřebách návštěvníků webu. Přidání této funkce je jednoduché, ale velmi užitečné pro poskytování lepšího zákaznického servisu.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA