0 Kč bez DPH

Nastavení řazení obsahu v inPage

V případě, že potřebujete změnit pořadí objektů na svých stránkách (články, obrázky, soubory nebo třeba produkty e-shopu), máme pro vás návod, jak si řazení můžete snadno upravit v administraci inPage. 

Kde naleznete nastavení řazení

Nastavení řazení ovládáte v administraci na dvou místech:

1. hromadně pro všechny objekty (články, fotky, soubory, produkty v eshopu): Nastavení → Nastavení prostředí → Řazení,

Obecné nastavení řazení obsahu v inPage

2. jednotlivé nastavení řazení objektů např. jedné rubriky provedete při úpravě rubriky v části Řazení 

Možnost řazení obsahu v rubrice

V případě, že Vám řazení nefunguje, je třeba zkontrolovat obě uvedená nastavení. Pokud měníte nastavení řazení v sekci Nastavení → Nastavení prostředí dodatečně, je třeba změnit řazení i dle druhého bodu u jednotlivých rubrik apod. 

Základní možnosti řazení

Obsah webové prezentace můžete v administraci řadit podle priority, názvu nebo data vložení, vzestupně či sestupně. Volba nastavení řazení se projeví v administraci i na webových stránkách.

Administrace inPage nabízí 3 základní možnosti nastavení řazení.

Základní možnosti řazení obsahu v inPage

Řazení podle priority

Uživatelé systému inPage s oblibou využívají nastavení řazení dle priority. Tento způsob řazení vám umožňuje měnit pořadí článků, obrázků, souborů a veškerého dalšího obsahu administrace, pouhým přetažením myši na požadovanou pozici. Stejným způsobem lze ovládat i řazení rubrik, fotogalerií, složek nebo kategorií v e-shopu.

Řazení dle názvu

Tento způsob řazení, ovlivní pořadí veškerého obsahu v administraci i na webu podle abecedy od A do Z nebo opačně. To záleží na tom, zda jste zvolili způsob řazení podle názvu vzestupně či sestupně.

Řazení dle data vložení

Pokud chcete řadit obsah v administraci i na stránkách podle data vložení, stačí zvolit toto nastavení. Také v tomto případě máte možnost zvolit způsob řazení vzestupně či sestupně.

Pokud v administraci zvolíte způsob řazení dle názvu nebo dle data vložení, poté nebude možné ovládat řazení položek pouhým přetažením myši. Přetahování položek a obsahu v administraci, umožňuje pouze nastavení řazení dle priority.

Věříme, že pro vás funkce nastavení řazení bude užitečným pomocníkem při tvorbě vašich webových stránek. Řazení článků, obrázků, souborů a dalších položek v administraci, by pro vás nyní měla být hračka.

 

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • RE: Řazení stránek

    27. 7. 2016 15:59:08 | Tým inPage

    Dobrý den,
    děkujeme za Váš dotaz, který vedl k aktualizaci tohoto článku. Nastavení je třeba zkontrolovat a případně opravit také dle druhé (nyní již popsané) možnosti úpravy řazení a to v sekci Upravit rubriku -> Nastavení -> Nastavení řazení.

    Odpovědět

  • Řazení stránek

    27. 7. 2016 12:13:07 | Petr Nevjelík

    Dobrý den, nemohu se vypořádat s řazením stránek. Mám nastaveno řazení podle priority vzestupně. U 2 stránek mám nastavenou prioritu a nedaří se mi jejich pořadí změnit.
    Děkuji za radu

    Odpovědět

  • RE: seřazení obrázků ve fotogalerii

    27. 11. 2012 9:50:05 | Hana Medková

    Dobrý den, v první řadě zkontrolujte, zda máte nastaveno obecné řazení na webu dle priority v sekci:
    NASTAVENÍ - NASTAVENÍ PROSTŘEDNÍ - NASTAVENÍ ŘAZENÍ - dle priority

    dále je možné řazení nastavit individuálně pro celou fotogalerii - kliknete na tužku vedle názvu fotogalerie a zkontrolujete v části "Nastavení" zda je u té fotogalerie nastaveno rovněž řazení podle priority?

    Pokud ano, potom Vám to přetahování obrázků myší musí fungovat. A pokud ne, prosím zavolejte mi na tel 736 510 012 a podíváme se na to v té administraci společně.

    Odpovědět

  • seřazení obrázků ve fotogalerii

    26. 11. 2012 23:00:47 | Thiemlová

    Dobrý den,
    nedaří se mi seřadit obrázky ve fotogalerii - nefunguje mi (pokud to teda dělám správně) ani řazení podle čísla priority obrázku, ani dle názvu s číslem na začátku, ani přetahováním myší...
    http://www.garazepopelakova.d1.cz/
    Děkuji
    Thiemlová

    Odpovědět

  • Re: v IE9 nefunguje

    8. 8. 2011 15:29:15 | pk

    Chyba opraveno a řazení tažením by už mělo v IE9 fungovat správně!

    Odpovědět

  • RE: přetahování v IE9 a FF 4.0.1

    6. 7. 2011 23:19:06 | Hana Medkova

    Děkujeme vám za upozornění na nefunkčnost přetahování v prohlížečích IE9 a v nové verzi FF 4.0.1, ale i v google Chrome. Naši vývojáři o tomto problému ví a pokusí se zjednat nápravu, bude-li to možné. Pravděpodobně bude nutné optimalizovat prostředí inPage i pro tyto nejnovější verze prohlížečů. V tuto chvíli vás žádáme o trpělivost, než budeme mít konečné vyjádření od vývojářů.

    O výsledku a případném řešení vás budeme informovat prostřednictvím našeho blogu.

    Odpovědět

  • Přetahování nefunguje?

    5. 7. 2011 10:15:30 | Noyd

    mám inpage na chemicke-kotvy.cz kde přetahování v eshopu nefunguje a druhý projekt zaslepky.cz kde přetahování funguje u obou je zapnuto řazení dle priority. Někde bude asi háček.
    Zkoušel jsem to jak v IE9 tak ve firefoxu 4.0.1

    Odpovědět

  • v IE9 nefunguje

    30. 6. 2011 13:45:03 | Libor Jiránek

    Mám W7PRO a IE9, řazení podle priority a přetahování myší mi nefunguje.

    Odpovědět