0 Kč bez DPH

Nezapomínejte si zálohovat webové stránky v inPage

Využíváte zálohování obsahu v inPage nebo jste tomu zatím nepřišli na kloub? V inPage je zálohování hračkou a doporučujeme ho aktivně využívat. Nově jsme také přidali možnost zapnout upomínky na neaktuální zálohy webových stránek. Díky tomu již na zálohování webových stránek nikdy nezapomenete.

Zálohování webových stránek je velice užitečné a určitě vám ho výsostně doporučujeme. Vyvarujete se tak mnoha nepříjemnostem většinou spojených s tím, že si omylem smažete např. nějaký obrázek, část textu, anebo v nejhorším případě i celou stránku. V inPage máme několik možností záloh od automatických záloh po uložení stránky až po možnost odzálohování veškerého obsahu webových stránek.

Záloha jednotlivých stránek

Tato záloha je vytvořena automaticky po provedení úpravy stránky a je možné si kdykoli danou stránku obnovit. Zálohy naleznete v editaci stránky v horní části hned vedle komentářů. V kolečku je vidět počet možných záloh. Po kliknutí na tlačítko se vám ukážou všechny automatické zálohy. Po jejím vybrání a odsouhlasení obnovení na další stránce, se článek obnoví.

Zálohování stránek v inPage

Není tedy třeba zoufat, že jste si stránku upravili a teď nevíte, jak vše vrátit zpět. Stačí využít zálohu článku a obnovit jej.

Podrobnější informace naleznete na stránce Zálohy článků.

Kompletní záloha webu

V případě komplexních úprav webu je vhodné ještě před úpravami provést zálohu webu. Tyto zálohy se vytváří v administraci inPage v části Můj účet → Záloha služby po stisknutí tlačítka Vytvořit zálohu. Zálohy mohou být maximálně tři.  

Záloha webu se netýká dat umístěných na FTP.

Kompletní záloha webu

Obnovení ze zálohy je jednoduché. Kliknete na tlačítko obnovit a operaci potvrdíte. Pokud již některou ze záloh nepotřebujete, jednoduše ji odstraníte.

Jak pracovat s kompletními zálohami je detailněji popsáno v článku Zálohování webu.

Proč zálohovat?

Doporučujeme provádět pravidelnou kompletní zálohu webu. Předejdete tak nepříjemnostem ze ztracených dat, poškozeného webu a dalších starostí s uvedením webu do původního stavu. Kompletní záloha webu vám zabere dvě kliknutí během pár vteřin a ušetříte několik hodin stresu a opětovných úprav. 

Dělejte si zálohy pravidelně

Abyste na zálohování webu nemuseli neustále myslet, tak jsme do administrace webu přidali možnost zobrazit upozornění, pokud nemáte zálohy webových stránek aktuální a jsou již zastaralé.

Notifikace na vytvoření zálohy.png

Pokud jsou zálohy webových stránek neaktuální, zobrazí se vám upozornění na úvodní stránce webové administrace. Poté co si vytvoříte zálohu webu, tak upozornění zmizí.

Upozornění na neaktuální zálohy se zobrazuje periodicky to po 7 dnech, 14 dnech, anebo po 30 dnech. V případě, že si zálohy hlídáte sami a webové stránky si pravidelně zálohujete, je možné si upozornění i vypnout.

Nastavení upozornění na vytvoření zálohypng.pngÚpravu notifikací na neaktuální zálohy webových stránek, můžete provést v rozhraní, které najdete v administraci webu v sekci Můj účet pod položkou /Zálohy služby/.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů