0 Kč bez DPH

Zpřístupněte svůj web i na mobilu

05. 03. 2014

Dlouho očekávaná mobilní šablona je konečně tady! Nyní si uživatelé mobilních telefonů a tabletů mohou pohodlně zobrazovat vaše webové stránky a snadněji objednávat zboží z e-shopu.

ukázka mobilní šablony

Jak používat mobilní šablonu

Můžete se sami rozhodnout, jestli mobilní šablonu používat či nikoliv. Pro zobrazení šablony v mobilních zařízeních je potřeba otevřít administraci inPage a následně v menu Nastavení → Pokročilé → Nastavení mobilní šablony zvolit jednu z možností: povolit pouze pro mobily, nebo pro mobily i tablety.

Jak používat mobilní šablonu

Při otevření vašeho webu na mobilním zařízení pošle náš systém rovnou mobilní verzi. V patičce stránek pak najdete tlačítko pro přepnutí zobrazení do klasické verze webu.

Hlavní přednosti nové šablony

Vše jsme ušili na míru potřebám mobilních uživatelů. Aby bylo vše jednoduché, přehledné a rychlé, bylo třeba šablonu co nejvíce zjednodušit. Zaměřili jsme se hlavně na vnitřní obsah stránek. Mobilní verze stránek tedy nezobrazuje Aktivní rubriku, Oblíbené odkazy, Vlastní boxy, Náhodné obrázky a Top produkty.

Z grafických prvků klasické šablony je využit motiv šablony a v případě povolení také nadpistext a odkaz motivu, který nastavíte v administraci inPage v sekci Vzhled → Text motivu. V mobilní verzi šablony není použito logo (šikovní uživatelé si jej však mohou přes vlastní mobilní CSS styl jednoduše nastavit např. místo ikony home).

Další výhodou mobilní šablony je větší přehlednost stránek (větší písma) a menší datová zátěž (nenačítá se všechna grafika). Můžete také pohodlněji objednat zboží z e-shopu nebo snáze vyplňovat formuláře na webu.

Jednoduchý design v 9 barvách

Vezhled vychází z naší poslední šablony Eris, který je velmi jednoduchý a čistý. Připravili jsme pro vás 9 barevných variant. Barva, kterou máte zvolenou pro vaši standardní verzi webu, se zobrazí i u mobilní verze.
jak vypada nova sablona

Hlavička šablony obsahuje barevný proužek s ikonami rychlých odkazů, vyhledávání a hlavní menu. Pravidelní návštěvníci vašeho webu tak nebudou zmateni odlišným vzhledem. Jedinou výjimkou jsou weby zobrazované na tmavém pozadí se světlým písmem. Tuto možnost jsme bohužel museli vyloučit.

Vlastní CSS

Stejně jako jste zvyklí upravovat si vzhled klasické šablony webu, můžete si upravit i šablonu mobilní. Stačí najít v administraci Nastavení mobilní šablony podle návodu výše.

Tip!

Mobilní šablona je vytvořena pro rozlišení od 320px. Doporučujeme ověřit zobrazování tabulek v mobilní verzi webu a případně je upravit vlastním CSS stylem.

Dejte nám vědět

Služba inPage je tu pro vás. Snažíme se vyjít vám co nejvíce vstříc a přizpůsobit se vašim požadavkům. Váš názor nás tedy velmi zajímá. Pomozte nám zdokonalovat naše služby a dejte nám vědět, jak se vám nová mobilní šablona líbí.

 

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Vicejazycny web

    2. 1. 2018 14:00:11 | Adriana Barešová

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat zda jde a případně jak dostanu do mobilní verze presmerovani na domény III.radu přes vlajecky?

    Děkuji, Barešová.

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Vicejazycny web

      4. 1. 2018 14:48:08 | Tým inPage

      Dobrý den,
      do mobilní verze vlaječky s přesměrováním vložit nejde. Alespoň ne tak, aby se zobrazovali přímo v hlavním menu. Pro tohle zobrazení bychom doporučili, přejít na jednu z responzivních šablon (One, Slide, Hanami) a za pomocí článku o propojení jazykových mutací webu vlaječky nastavit. (https://blog.inpage.cz/inpage/propojeni-jazykovych-mutaci-webu-pomoci-vlajecek/)

      Odpovědět

  • Logo v mobilní verzi šablony

    10. 2. 2017 13:31:31 | Lucie Beránková

    Dobrý den, v článku píšete, že: " V mobilní verzi šablony není použito logo (šikovní uživatelé si jej však mohou přes vlastní mobilní CSS styl jednoduše nastavit např. místo ikony home)." Můžete mi, prosím, poradit, jak na to? Děkuji.

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Logo v mobilní verzi šablony

      16. 2. 2017 17:05:18 | Tým inPage

      Dobrý den, vložte si do své stránky do záložky Vzhled -> Vlastní styly CSS kód
      a#home-button { background-image: url(/obrazek/1/logo-png/); background-size: contain;}
      Místo "logo-png" si vložte url vlastního loga.

      Odpovědět

  • RE: Mobilní šablona

    14. 9. 2015 9:47:02 | Tým inPage

    Dobrý den,
    článek se týká šablon, které nejsou plně responzivní. Nastavení mobilní šablony provedete zaškrtnutím volby "pro mobily i tablety", kdy se web přizpůsobí zobrazovanému zařízení. Ve stylech mobilní šablony pak můžete upravit zobrazení prvků pomocí CSS stylů.

    Pokud použijete šablony plně responzivní (SLIDE či ONE), toto nastavení se Vás netýká. Šablony se automaticky přizpůsobují různým zařízením.

    Odpovědět

  • Mobilní šablona

    13. 9. 2015 18:42:29 | David Spurný

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak můžu nastavit mobilní šablonu na svém webu? Celkem mě tam matou Styly mobilní šablony, netuším, co s tím.

    Odpovědět

  • RE: černí pozadí mobilní šablony

    22. 4. 2015 9:56:49 | Ondřej Jonáš

    Dobrý den,
    pro editaci mobilní šablony je nutné přejít do "Nastavení -> Pokročilé -> Nastavení mobilní šablony". Následně by se Vaše změna pozadí měla projevit.
    S pozdravem,
    Tým inPage

    Odpovědět

  • černé pozadí mobilní šablony

    22. 4. 2015 9:00:07 | Tomáš

    Dobrý den,
    Naše stránky mají černé pozadí ale mobilní šablona bílé.Nedaří se mi změna mobilní šablony na černé pozadí.Můžete prosím poradit jak změnit barvu.Děkuji

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: černé pozadí mobilní šablony

      30. 9. 2017 21:10:11 | Brusirna u Pazi

      Dobry vecer, u nas se zas u sablony objevuje mobilni verze v bilem a v klasickem zobrazeni je to v cernem. Mame inPage mini, takze nejspis proto nemame moznost menit nastaveni pro mobilni prohlizece? I tak by se ale mela mobilni verze rovnat te klasicke v zakladnim nastaveni sablony?

      Odpovědět

      • Re: Re: černé pozadí mobilní šablony

        2. 10. 2017 12:01:06 | Tým inPage

        Dobrý den,
        doporučuji přejít na responzivní šablonu, ta se totiž přizpůsobuje podle toho, jaká je šíře daného zařízení a mění se v ní pouze uspořádání a velikost prvků. Více v našem článku https://blog.inpage.cz/inpage/vyhody-responsivniho-designu-webu/. Pokud si ale přejete zachovat mobilní verzi aktuálně zvolené šablony, tak změna nastavení je pro všechny uživatelé programu možná, ať už vlastní Mini či Premium. Stačí přepnout do původní verze administrace (tj. vasedomena.cz/admin/) , kde kliknete na kolonku: "Nastavení" > v pravém sloupci kliknete na "pokročilé" > "nastavení mobilní šablony" a zde v sekci Styly mobilní šablony, zadejte styl: #main {background: #000000;} - pro černé pozadí #body {color: #ffffff;} - pro změnu černého písma na bílé.

        Odpovědět

  • RE: Nezobrazovanie LIKEv Button

    31. 3. 2014 11:43:36 | Vladimír Souš

    Dobrý den pane Hečko,
    osobně jsem vaše stránky vyzkoušel a načítá se mi kompletně celá vlastní patička včetně like buttonu od FB. Netuším, kde by mohl být u vás problém. Snad zkusit jiný prohlížeč a případně napsat, který chybu způsobuje. Hezký den.

    Odpovědět

  • Nezobrazovanie LIKEv Button

    28. 3. 2014 22:01:57 | Miroslav Hečko

    www.osobnadoprava.eu V mobilnej verzii sa nám nezobrazuje menu ani Like Button FB umiestnený v pätičke stránky..inak je to ok...tabuľku musíme upraviť.

    Odpovědět