0 Kč bez DPH

Nové možnosti souborů ke stažení

Možnost nahrávat a umožnit návštěvníkům Vašeho webu stahovat různé typy souborů je v inPage již od jeho začátku a postupně přidáváme další různá nastavení (např. řazení souborů do složek aj.). Nyní přinášíme další nové možnosti hlavně pro potřeby měst a obcí, které novinku využijí na lepší integraci Úřední desky (nastavení jsou ale globální a je možno je použít i pro jiné případy).

Nové nastavení souborů

K nastavení souborů ke stažení nyní nově přibyly tři nová pole:

  • platnost od - počáteční datum platnosti souboru
  • platnost do - konečné datum platnosti souboru
  • autor - jméno toho, kdo soubor nahrál a zveřejnil

Žádné z polí není povinné, ale pokud zadáte jedno datum platnosti, musíte zadat i pole druhé a datum platnosti od musí být časově menší než do. Pole autor není nijak omezeno, očekává se ale, že tam bude zadáno jméno a příjmení osoby, která soubor zveřejnila.

POZOR: Pokud má soubor vyplněnou platnost, bude na webu zobrazen jen po dobu jeho platnosti.  Soubor bude v administraci dále dostupný a pro opětovné zobrazení stačí změnit dobu platnosti nebo ji úplně zrušit. 

Nové nastavení složek

Také složky dostaly nové možnosti nastavení a to vlastní výběr sloupců k zobrazení a pro šablonu Aurora také výchozí rozložení výpisu (tabulka nebo dlaždice).

Výběr sloupců k zobrazení

Nově si u každé složky můžete sami vybrat, které vlastnosti souborů  ve složce chcete návštěvníkům Vašeho webu zobrazit. Máte k dispozici tyto vlastnosti:

  • název *
  • název (velikost + typ)
  • upraveno *
  • vytvořeno
  • typ *
  • velikost *
  • staženo **
  • platnost od
  • platnost do
  • autor

* výchozí hodnoty pro nové služby
** výchozí hodnoty pro stávající služby

Vždy musí být vybrán alespoň jeden sloupec k zobrazení a dále platí podmínka, že můžete si vybrat pouze jeden ze sloupců název a název (velikost + typ).

Pořadí vybraných sloupců je pevně dané a není možné jej pří výpisu měnit!

Výchozí způsob zobrazení souborů (Aurora)

Pro šablonu Aurora je možné si zvolit, jaké bude výchozí rozložení zobrazení souborů a to tabulka nebo dlaždice. Ostatní šablony tuto volbu nemají.

Nastavení souborů bez složky

Soubory ke stažení, které nemají určenou žádnou složku a jsou vypsány přímo na úvodní stránce Souborů ke stažení, nyní mají také možnost všech výše možných nastavení jako složky (tedy Detaily souborů ve výpisu a Způsob zobrazení pro Auroru). Výpis se tedy chová stejně jako výpis složky, a je možné výpis všech souborů ke stažení sjednotit (je také možno zvolit řazení, podle kterého se budou soubory bez složky řadit). 

Toto nastavení naleznete přímo v záložce Soubory, a to vpravo nahoře pod tlačítkem Nastavení (hned vedle Hromadného přidání souborů).

Při vytváření nové složky bude jako výchozí hodnoty pro Detaily souborů ve výpisu a Způsob zobrazení použito právě toto nastavení pro soubory bez složky.

Vyhledávání v souborech ke stažení

Jako další novinku jsme přidali přímo na úvodní stránku souborů ke stažení widget pro přímé vyhledávání v souborech.

soubory-a-slozky-5.png
Zobrazení souborů ala dlaždice (pouze pro šablonu Aurora)

soubory-a-slozky-4.png
Zobrazení souborů ala tabulka

Závěrem

Věříme, že nové nastavení souborů ke stažení Vám pomohou k lepším výsledkům vašeho webu a s jejich pomocí přilákáte jistě velké množství nových zákazníků.

Naše služby neustále vyvíjíme a vylepšujeme i na základě vaší zpětné vazby a podnětů. Proto bychom vás chtěli vybídnout k reakci. Máte-li nějaký tip, či nápad na vylepšení našich služeb, či na přidání nové funkcionality, tak nám dejte vědět do komentářů, anebo na mail info@inpage.cz.

Tým inPage
info@inpage.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů