0 Kč bez DPH

Novinky léto 2011

27. 07. 2011

  1. Zobrazení IČ a DIČ v kontaktech na stránce
  2. E-shop – možnost vytvoření podkategorií
  3. Vlastní HTML titulek stránky u přednastavených odkazů
  4. Nastavení robots.txt
  5. Rozšíření antispamové ochrany o vlastní otázky a odpovědi
  6. Rozdělení MENU Nastavení na Základní a Pokročilé
  7. Úpravy a vylepšení funkčnosti systému

1. Zobrazení IČ a DIČ v kontaktech na stránce

Možnost zadat do systému vaše IČ a DIČ je v inPage již delší dobu a slouží k zobrazení těchto údajů na objednávce (dodacím listě). Nyní máte možnost tyto údaje přimo zobrazit v postraním sloupci vaší prezentace v boxu Kontakty.
Toto nastavení najdete po přihlášení do administrace v sekci Nastavení → Kontakt → Zobrazit na stránce.

 


2. E-shop – možnost vytvoření podkategorií

Podkategorie v inPage jsou nyní skutečností!
Nejnom v e-shopu, kde podkategorie najdou největší uplatnění, ale i všem rubrikám, složkám, fotogaleriím je možné přiřadit libovolný počet podkategorií, což umožní lépe strukturovat obsah webu.
Hloubka podkategorií nabízí nově jednu uroveň zanoření (stejně jak tomu je např. u menu). V administraci inPage se nastavení podkategorie provádí volbou nadřazené kategorie.


3. Vlastní HTML titulek stránky u přednastavených odkazů

Vlastní HTML titulek stránky je možné definovat v inPage téměř všude - u stránky, rubriky, produktů, kategorie a dalších. Nyní jsme přidali možnost zadefinovat si svůj titulek také u přednastavených odkazů (např. vstupní stránka e-shopu, seznam fotogalerií, kontaktní formulář, atd.). Toto nastavení najdete po přihlášení do administrace v sekci Nastavení → Správa přednastavených odkazů po kliknutí na upravit u jednotlivých odkazů.

HTML titulek stránky je text, který se zobrazí v prohlížeči (většinou zcela úplně nahoře) u zobrazené webové stránky. Název by měl být co nejvýstižnější, měl by obsahovat text či slova, které jsou charakteristické pro stránku. Pokud se text nevyplní, je použit univerzální text, který se nastavuje v sekci Nastavení → HTML hlavička stránek.

 


4. Nastavení robots.txt

Protokol pro zakázání přístupu robotům (robots.txt) umožňuje správci webu zakázat nebo povolit přístup některých botů (např. Googlebot, Jyxobot aj.) do zvolené struktury webu.

Vlastní definici robots.txt naleznete v sekci Nastavení (Pokročilé) → Nastavení robots.txt.

 


5. Rozšíření antispamové ochrany o vlastní otázky a odpovědi

Jako obranu proti komentářovému či diskusnímu spamu je možno využít standardní opsání zdeformovaného textu (CAPTCHA) nebo si nově nadefinovat vlastní otázky a odpovědi. Na jednu takovou náhodně vybranou otázku bude muset návštěvník webu správně odpovědět.

Nastavení antispamové ochrany a definici vlastních otázek a odpovědí naleznete v sekci Nastavení (Pokročilé) → Nastavení antispamové ochrany.

 


6. Rozdělení MENU Nastavení na Základní a Pokročilé

S rozrůstající nabídkou funkcí v administraci jsme se rozhodli rozdělit  MENU Nastavení na záložky Základní a Pokročilé.
V nové záložce naleznete nyní odkazy, které jsou určeny pro zkušenější uživatele.

 

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Titulná stránka

    10. 8. 2011 11:46:26 | Dušan

    Zdravím Vás,
    mám dotaz ohľadom možnosti úpravy stránky tak, že titulná stránka je celá čierna resp. podklad napr. tehla s tým, že v strede stránky je len logo max. veľkosti. Návštevník teda pri zadaní našej adresy sa dostane na takúto titulnú stránka a po kliknutí na logo resp. nápis vstúpte sa dostane k všetlým ostatným ponukám /stránkam/. Je možné takéto niečo vykúzliť - ak áno prosím uveďte návod. Ďakujem.

    Odpovědět

  • RE: titulná stránka

    11. 8. 2011 13:59:52 | Hana Medková

    Dobrý den pane Dušane, v současné chvíli inPage tuto možnost nenabízí, avšak projednáme možnosti indexové stránky s týmem inPage a pokud bychom index stránku do inPage zařadili, upozorníme na to uživatele na našem blogu. Děkujeme za pochopení.

    Odpovědět

  • Re:titulná stránka

    15. 8. 2011 18:13:11 | Dušan

    Ďakujem za reakciu a teším sa na Vašu čo skorú ponuku v tomto smere.

    Odpovědět

  • RE: indexová stránka

    17. 8. 2011 12:16:39 | Hana Medková

    Vážený pane Dušane, mám pro Vás dobrou zprávu. V dohledné době přidáme na náš blog článek, který popisuje jak nastavit úvodní (index) stránku před spuštěním webu za pomoci javaskriptu či přesměrování.

    Odpovědět

  • Re: Titulná stránka

    18. 8. 2011 9:34:46 | pk

    Jen upozornění pro pana Dušana - Vámi popisované řešení "vstupní stránky" je dnes považováno (právoplatně) za zpátečnické a uživatelský velmi nepřívětivé (až otravující)... doporučujeme toto vůbec nepoužívat...

    Odpovědět