0 Kč bez DPH

Novinky únor 2008

11. 02. 2008

  1. Výpis seznamu článků na titulní stránce
  2. Přidán nový prvek stránky - Vlastní box
  3. Možnost nezobrazovat aktivní obrázky ve výpisu fotogalerie
  4. Možnost nezobrazovat aktivní fotogalerii
  5. Možnost nezobrazovat aktivní rubriku
  6. Přidány dvě nové šablony
  7. Změna práce s prvky externího monitoringu
  8. Přidána podpora maďarského jazyka
  9. Přidána podpora Google Webmaster Tools
  10. Přidána podpora polského jazyka

1. Výpis seznamu článků na titulní stránce

Používáte systém inPage jako blog nebo chcete, aby se na titulní stránce automaticky vypisovaly vaše nejnovější články? Pak v sekci Nastavení → Prvky stránky → Titulní stránka ponechte titulní stránku jako přednastavenou. Na Úvodní stránce se poté bude vypisovat 10 nejnovějších aktivních článků (které mají nastaveny příznak zobrazit v rubrice) ze všech aktivních rubric (Nezařazené články zobrazovány nebudou).


2. Přidán nový prvek stránky - Vlastní box

Chcete na své stránky do postraního sloupce prezentace umístit třeba vaše Oblíbené odkazy, anketu z BlueBoard.cz, reklamní banner nebo kód externího monitoringu NAVRCHOLU.cz? Právě k těmto účelům je určen nový prvek stránky - Vlastní box. Detailní ukázku práce s tímto novým prvkem naleznete v článku Práce s Vlastním boxem.


3. Možnost nezobrazovat aktivní obrázky ve výpisu fotogalerie

Pokud nechcete zobrazovat obrázek ve fotogalerii, zrušte mu příznak Zobrazit ve fotogalerii. Takový obrázek se nebude zobrazovat ani např. v boxu Náhodný obrázek, ale bude možné jej dále zobrazit např. v článcích apod. K úplnému zneviditelnění obrázku pro uživatele musíte obrázku zrušit příznak Aktivní.


4. Možnost nezobrazovat aktivní fotogalerii

Pokud nechcete zobrazovat galerii ve výpisu všech vašich galerií, zrušte ji příznak Zobrazit fotogalerii. Tímto nastavením nebude možno prohlížet žádné obrázky dané fotogalerie (bez ohledu na jejich nastavení), ale bude možné použít tyto obrázky např. v článcích apod. Takto je vhodné nastavit např. fotogalerii, kde budete mít umístěny obrázky k článkům dané rubriky.


5. Možnost nezobrazovat aktivní rubriku

Nezobrazovat aktivní rubriku má stejný význam jak tomu je u fotogalerie. Rubriku, která nemá nastavený příznak Zobrazit, nelze použít např. jako prvek Aktivní rubrika, ale je možné zobrazovat její konkrétní články, vyhledávat v rubrice, atd.


6. Přidány dvě nové šablony

Připravili jsme pro vás dvě nové šablony! První šablona je s třísloupcovým layoutem s vertikálním menu a optimální rozlišení uživatelova počítače pro bezproblémové prohlížení je 1024x768 bodů. Druhá šablona je dvousloupcová s horizontálním menu a optimalizovaná také pro rozlišení 1024x768 (dřívější šablony požadovaly optimální rozlišení 800x600 bodů).

Rozlišení 1024x768 se ale již de facto stalo standardem od roku 2000 (podle měření různých serverů používá toto nebo vyšší rozlišení přes 90% uživatelů internetu), a proto se nemusíte obávat problémů se zobrazením, které by mohl mít případný návštěvník vašich stránek.


7. Změna práce s prvky externího monitoringu

Sledování detailnějších statistik přístupů na vaše stránky vám umožní služba Google Analytics, která je pro všechny inzerenty, vydavatele i vlastníky webových stránek zdarma. Stačí se pouze zaregistrovat na stránkách Google Analytics a pak jen nastavit v sekci Statistiky → Google Analytics číslo účtu, které vám bylo přiděleno. Více v samostatném článku.

Pokud používáte pro detailní monitoring přístupů jiné servery (TOPlist, NAVRCHOLU, BlueBoard), vložte vygenerovaný kód těcho serverů do vašich stránek přes funkci WYSIWYG editoru Zobrazit HTML. Takto můžete vložit kód např. do patičky, samostatného článku nebo ještě lépe využít prvek Vlastní box.

UPOZORNĚNÍ: Uživatelům, kteří měly nastaveny kódy externího monitoringu ještě starým způsobem (před 11. únorem 2007), bylo automaticky převedeno nastavení na nový způsob práce s prvky externího monitoringu bez jakýchkoliv vizuálních změn na stránkách (kódy serverů TOPlist a NAVRCHOLU byly přesunuty do Vlastního boxu, Google Analytics pouze drobně upraven).


8. Přidána podpora maďarského jazyka

Systém inPage nyní mluví i maďarsky!


9. Přidána podpora Google Webmaster Tools

Soubor nástrojů pro správce webu Google Webmaster Tools webu vám přináší bezplatný a jednoduchý způsob, jak upravit své stránky tak, aby lépe spolupracovaly se službami Google. Mùže vám ukázat zobrazení vašich stránek na Google, pomoci odhalit problémy a sdílet s námi informace pro zlepšení viditelnosti vašich stránek. Více v samostatném článku.

Začít můžete tak, že se přihlásíte pomocí svého Účtu Google a přidáte URL svých stránek (provázání vašich stránek se systémem Google Webmaster Tools naleznete v sekci Statistiky → Google Webmaster Tools). Jde o snadný a bezplatný způsob, jak zvýšit interaktivitu s Google.


10. Přidána podpora polského jazyka

Systém inPage nyní mluví i polsky!

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • rozlišení

    15. 4. 2009 13:57:46 | mojmír

    Měl jsem klasické web.stránky (ne inpage) dělané pro rozlišení 800x600. Nyní jsem přešel na rozlišení 1024x768 a stránky mám rozhozené...Co s tím?

    Odpovědět