0 Kč bez DPH

Novinky zima 2013

14. 01. 2013

  1. Hromadná změna sazby DPH
  2. Služba Ověřeno zákazníky
  3. Zálohování těla článků a produktů a jejich obnovení
  4. Výběr verze WYSIWYG editoru
  5. Zvýrazňovač syntaxe při vypnutém WYSIWYGu
  6. Stav storno objednávky
  7. Filtrování produktů podle názvu (našeptávač)
  8. Úpravy a vylepšení funkčnosti systému

1. Hromadná změna sazby DPH

Zákon o dani z přidané hodnoty navyšuje v ČR s účinností od 1. 1. 2013 základní sazbu DPH z 20 % na 21 % a sníženou sazbu z 14 % na 15 %. Tato změna sazeb DPH přináší nutnost změny cen produktů v eshopu inPage.

Nejjednodušším způsobem, jak změnit cenu produktu (varianty) s DPH, je změnit cenu s DPH u každého produktu (varianty) zvlášť. Toto řešení je ale možné pouze u menšího množství položek - u e-shopu s např. více než 1000 produkty by tato změna byla příliš pracná, a tedy nereálná!

Z tohoto důvodu jsme do inPage přidali novou funkci Hromadná změna sazby DPH produktů. Funkce rozšiřuje sekci E-shop → Správa → Seznam zboží o možnost vybrat si libovolné produkty (příp. označit vše na příslušné stránce) a následně zvolit novou sazbu DPH, ze které bude vypočítána nová cena s DPH podle příslušné ceny produktu (varianty produktu) bez DPH.

Pokud máte příliš mnoho produktů, které se v Seznamu zboží zbytečně stránkují např. po 20 kusech (volba vybrat vše vybere vše na aktualní stránce - tedy ne všechny produkty, které v e-shopu máte), můžete si vybrat v sekci Nastavení → Nastavení prostředí → Nastavení stránkování stránkování až po 400 prvcích (a pro lepší přehlednost provádět změnu sazby DPH např. po kategoriích).

POZOR! Je důležité, abyste měli správně nastavené a vyplněné ceny produktů i jejich variant - v opačném případě hromadná změna sazby DPH selže při úpravě toho produktu (varianty), který toto nastavení nerespektuje. Pokud se tak stane, cenu tohto produktu (varianty) opravte a znovu proveďte hromadnou změnu DPH.


2. Služba Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky je nová služba Heureky, která zajišťuje nezávislé hodnocení obchodů pouze od reálných zákazníků a tím dává nakupujícím informaci o tom, jak kvalitní jsou služby daného obchodu.

Doposud bylo možno Herueku v inPage využívat pouze jako srovnávač zboží, ale nyní jsme pro vás přidali i tuto další užitečnou funkci. Pro její aktivaci  si nejprve v administraci systému Heureka zjistěte unikátní klíč vašeho obchodu, poté v administraci inPage v sekci E-shop → Správa → Srovnávače zboží klikněte na editaci srovnávače Heureka.cz (nebo Heureka.sk) a klíč vložte do textového pole Ověreno zákazníky.

Detailnější informace pro implementaci spolu se službou Hodnocení obchodů od Seznamu najdete v samostatném článku.


3. Zálohování těla článků a produktů a jejich obnovení

Občas se stane, že si uživatel omylem (nebo selháním internetového připojení) přepíše právě ukládaný článek a přijde tak o spoustu času, kterou strávil psaním takového textu. Z toho důvodu jsme do inPage přidali funkci automatického denního ukládání těla článku a jeho následné obnovy.

Pokaždé, když uživatel uloží článek, uchová si systém předchozí text těla článku, a to pro každý den právě jednu. Upravíte-li nějaký článek např. 5x za den, další den budete mít přístup pouze k poslední uložené kopii předchozího dne, a to až 30 dní zpětně (starší kopie se automaticky mažou).

Obnovu těla článku naleznete např. při editaci článku a to v pravém menu Podrobnosti pod ikonou Obnova článku ze zálohy. V seznamu denních záloh si vyberete podle data tu zálohu, ke které se chcete vrátit. Jako pomůcka vám může posloužit i uložená velikost.

To samé platí i pro automatické ukládání a obnovu popisu produktu e-shopu.


4. Výběr verze WYSIWYG editoru

Občasné problémy se zpětnou kompatibilitou různých verzí WYSIWYG editoru TinyMCE, který používáme v inPage, jsme se rozhodli řešit možností výběru verze editoru, který chcete v administraci inPage používat (pokud WYSIWYG nepoužíváte - určitě vás bude zajímát následující novinka).

V současné chvíli máte možnost používat dvě verze TinyMCE:

  • řada 3.4.x - prověřená a vyladěná starší verze používaná delší dobu v inPage - defaultně nastavená
  • řada 3.5.x - nová verze TinyMCE přinášející podporu pro práci s tablety (někdy může způsobit problémy při editaci textu vytvořeného ve starších verzích editoru - zvláště javascriptu)

Sami se rozhodněte, která verze vám více vyhovuje, a tu si nastavte v sekci Nastavení → Nastavení prostředí → WYSIWYG editor. O případných upgradech verzí TinyMCE vás budeme včas informovat!


5. Zvýrazňovač syntaxe při vypnutém WYSIWYGu

Pro ty, kteří z jakéhokoliv důvodu nevyužívají WYSIWYG editor a rádi upravují své stránky přímo v čistém HTML (příp. CSS, Javascriptu), jsme do inPage zakomponovali zvýrazňovač syntaxe kódu CodeMirror spolu se spoustou rozšíření.
Vypněte si WYSIWYG editor v sekci Nastavení → Nastavení prostředí → WYSIWYG editor a vyzkoušejte si tento zvýrazňovač sytaxe kódu sami!


6. Stav storno objednávky

Ke stávájícím stavům objednávky v e-shopu jsme na vaše přání přidali stav storno objednávky. Tento stav využijete ve chvíli, kdy pro vás není žádoucí takovou objednávku definitvně odstranit (např. z důvodu uchování kontaktních informací objednávajícího do budoucna).


7. Filtrování produktů podle názvu (našeptávač)

Pro zákazníky vašeho e-shopu jsme rozšířili filtrování (vyhledávání) produktů v jednotlivých kategoriích tak, že nyní mají uživatelé možnost zadat při hledání také název produktu (nebo jeho část).

Příjemným rozšířením je také našeptávač, který pro vložený text nabídne uživateli konkrétní produkty!


Přidat komentář

Přehled komentářů

  • chyby nalezené v seo servisu

    6. 3. 2013 11:57:25 | JITKA oTRADOVCOVÁ

    Dobrý den,
    prosím podívejte se do odkazu - jsou to opravdu moje chyby?

    http://validator.seo-servis.cz/check?uri=http://www.ubytovanisutom.eu/inpage/deutsch/#result

    S poděkováním - Jitka Otradovcová

    Odpovědět

  • RE: chyby

    6. 3. 2013 12:19:32 | Hana Medkova

    Dobrý den,

    těmi chybami v seo validatoru bych se být Vámi příliš neřídila. Ano na webu jsou HTML chyby, které tam vznikají např. formátováním textu přímo přes editor stránky - nicméně se nejedná o závažné chyby, které by bránili zobrazení stránek ve vyhledávání!

    Pokud byste chtěla mít HMTL kod stránek zcela bezchybný, musela byste přestat formátovat zcela barvy, velikosti atd. písma v editoru článků.
    Stránky by měli obsahovat strukturované nadpisy vytvořené správným způsobem a ten text tedy se nesmí nadměrně formátovat v editoru přímo.

    jak správně tvořit nadpisy nebo jak správně formátovat texty se dočtete v návodech na našem blogu v sekci ZAČÍNÁME nebo TIPY A TRIKY

    Odpovědět