0 Kč bez DPH

Novinky zima 2014

10. 02. 2014

  1. Nová verze WYSIWYG editoru
  2. Nové služby v balíčku E-SHOP
  3. Úpravy a vylepšení funkčnosti systému

1. Nová verze WYSIWYG editoru

Noví uživatelé si měli možnost všimnout, že základní editor pro tvorbu stránek zaznamenal změnu. Nejenom po grafické stránce, ale hlavně lepší funkčností a podporou posledních prohlížečů včetně IE11 i pod Windows 8.

Verzi WYSIWYG editoru nastavíte v administraci inPage v sekci Nastavení → Základní → Nastavení prostředí. Můžete si vybrat tedy mezi starou verzí 3.5 a novou verzí 4.0.

Doporučujeme si co nejdříve nastavit poslední verzi editoru, protože postupně budeme upoštět od podpory starých verzí.

Největší rozdíly a zajímavé funkce

Na první pohled je patrné, že nový WYSIWYG editor vypadá jinak, než jeho předchůdce. Obrázek níže ukazuje srovnání:

Stará verze WYSIWYG editoru 3.5

Nově zaváděná verze WYSIWYG editoru 4.0

Mohlo by se zdát, že nová verze obsahuje méně funkcí, ale nebojte se, není tomu tak, jen jsou ty méně používané skryty v roletkovém menu nahoře.

Nové vkládání obrázků

Asi nejzajímavější změnou je zcela nový systém vkládání obrázků. Jednoduše si vyberete velikost, kterou chcete na stránce použít.

Video podporuje formát MP4

Pomocí starého WYSIWYG editoru 3.5 jste mohli vkládat videa ve formátu FLV nebo SWF (flash). V nové verze 4.0 můžete vkládat i videa ve formátu MP4, WebM a OGG. Tyto způsoby však nejde kombinovat, brzy vám přineseme návod zabývající se touto problematikou. Více o podporovaných video formátech v HTML5.

Snadné odstranění formátování

Pokud vkládáte do nového editoru formátovaný text například z MS Wordu nebo webových stránek, snadno odstraníte formátování pomocí jednoho tlačítka. Zbyde pouze čistý text stejné velikosti a HTML značky (odrážky, tučné písmo, kurzíva apod.). Tlačítko Vložit z MS Word už nepotřebujete.

Třída thickbox pro odkazy na obrázky

Jestliže chcete zobrazovat zvětšené obrázky přímo na webu, jako to máme v tomto návodu, určitě využijete třídu thickbox. Její přesné použití najdete v našem návodu Jak dosáhnout zvětšení obrázků na webu.

Nová funkce Ukázat bloky

Nyní se můžete přesně podívat, kde vám začínají a končí nové odstavce - bloky. S novou funkcní tak již nebudete tápat, zda máte text v novém odstavci či nikoliv.

Editor HTML kodu

Jste-li pokročilejší uživatel, jistě vás zajímá, kde najdete funkci přímé editace a vládání do HTML kódu. Je schována pod roletkou Nástroje.

Nejlépe, pokud vše hned vyzkoušíte

Přihlaste se do administrace vaší inPage a nastavte si nový editor ještě dnes. Čím dříve se s ním seznámíte a začnete pracovat, tím lépe pro vás. Starší verze WYSIWYG editoru postupně přestaneme podporovat. Není tedy na co čekat!

Verzi WYSIWYG editoru nastavíte v administraci inPage v sekci Nastavení → Základní → Nastavení prostředí. Můžete si vybrat tedy mezi starou verzí 3.5 a novou verzí 4.0.


2. Nové služby v balíčku E-SHOP

Balíček E-SHOP - ikonaJeště stále zvažujete obchodování na internetu?

Do rodiny balíčků služeb, kdy vám vytvoříme webové stránky, přibyl nový přírůstek. Nazvali jsme ho balíček E-SHOP a je určen pro ty, kteří chtějí internetový obchod, ale nechtějí ztrácet čas učením tvorby webu. V tomto balíčku za vás provedeme nejenom kompletní vytvoření grafiky webu, ale také naplnění e-shopu a důležitá nastavení. Více informací...

Podívejte se na poslední vytvořené balíčky

Přidat komentář

Přehled komentářů