0 Kč bez DPH

Odkazujte na webu obrázky a soubory uložené na FTP

U placených variant služeb inPage máte k dispozici i vlastní prostor na FTP, který slouží jako pasivní uložiště objemnějších dat. Můžete zde mít například archiv obrázků, či dokumentů, anebo zde mít nahrané objemnější soubory, které nelze nahrát přímo přes webové rozhraní. Rozhodli jsme se proto vám co nejvíce usnadnit možnost odkazovat tato data do webových stránek. Přidali jsme tedy možnost odkazovat jednoduše přímo v editoru soubory či obrázky z FTP.

Nastavení FTP v administraci inPage

Abyste obsah FTP měli k dispozici přímo v administraci webových stránek, je třeba si tuto možnost v administraci nejprve aktivovat. V administraci si zobrazte záložku /Můj účet/ a zde vyberte možnost Informace o FTP.

Odkazujte na webu odrázky a soubory uložené na FTP

V rozhraní pro správu FTP máte k dispozici možnost jednat aktivovat FTP přístup, pomocí kterého můžete na FTP nahrát vaše data. Podrobné informace jak aktivovat FTP a jak s ním pracovat, najdete v našem článku Práce s FTP.

V tomto rozhraní si taktéž můžete aktivovat možnost zobrazit soubory uložené na FTP přímo v editoru.

Odkazujte na webu odrázky a soubory uložené na FTP

Abyste mohli zobrazit soubory z FTP v editoru, je nutné si aktivovat možnost Přístup k FTP v editoru. 

Odkazování obrázků či souborů z FTP do stránek

Po aktivování přístupu k FTP v editoru se vám nově v dialogu pro vložení obrázků či souborů, zobrazí nová záložka, označená jako Obrázky z FTP případně Soubory z FTP v závislosti na tom co do webu odkazujete.

V průzkumníku se zobrazí soubory obrázků (jpg, png, gif, svg, webp), videí (mp4, webm, ogg) a dokumentů (pdf, ods, odt, doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx) známých typů. Soubory ostatních typů se v průzkumníku nezobrazí a je je třeba do URL adresy zadat ručně např. /ftp/složka/soubor.exe

Odkazujte na webu odrázky a soubory uložené na FTP

Při vložení obrázku/souboru z FTP se vám v průzkumníku zobrazí adresa, kde je na FTP obrázek či soubor uložen. Dialog následně uložíte a obrázek či soubor se vám bude zobrazovat na webu.

Odkazujte na webu odrázky a soubory uložené na FTP

Závěrem 

Doufáme, že tato novinka vám opět výrazně usnadní tvorbu a správu webových stránek na inPage a díky tomu ještě více využijete potenciálu a možností našich služeb.

Pokud by vás cokoli zajímalo, anebo jste potřebovali s čímkoli poradit, tak nás neváhejte kdykoli kontaktovat např. e-mailem anebo telefonicky, anebo nám napište do komentářů a rádi vám se vším pomůžeme.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů