0 Kč bez DPH

Parametry xml feedu pro srovnávače

Nově je možné si pro jednotlivé produkty e-shopu či jejich varianty nadefinovat konkrétní parametry pro srovnávače zboží. Jak na to se dozvíte v tomto článku.

Co jsou parametry produktu

Parametry jsou informace, které po vás vyžadují srovnávače zboží, aby dle nich mohli správně zobrazovat dle nastaveného filtru zboží vaši potencionálním zákazníkům. Zásadní parametry pro spotřebitele podle, kterých se často řídí při výběru produktů jsou: rozměry, objem, spotřeba energie, příkon daného produktu, barva, druh materiálu, určení a další.

Tyto údaje je nutné správně doplnit do XML feedu, který dáváte k dispozici konkrétnímu srovnávači zboží. Tyto údaje bývají ve feedu označovány pod tagem <PARAM>.

V inPage nemusíte feed nějak ručně upravovat, ale je automaticky generován na základě údajů doplněných u konkrétního produktu.

Jak vyplnit parametry produktu

Doplnění parametrů produktu provedete v jednoduchém rozhraní, které najdete v detailu konkrétního produktu v záložce /Nastavení/

Parametry pro srovnávače zboží

Pro nastavení parametrů pro srovnávače jsou pro vás důležité poslední dvě položky a to Typ názvu varianty a Dodatečné vlastnosti pro srovnávače.

Pokud chcete nastavit podrobnější parametry, vyberte možnost Typ názvu varianty: Bez určení a v Dodatečné vlastnosti pro srovnávače doplníte konkrétní parametry.

Jednotlivé parametry vkládejte vždy na samostatný řádek ve formátu název parametru a jeho hodnota. Název a hodnotu oddělujte dvojtečkou.

Parametry pro srovnávače zboží

Možnosti jednotlivých parametrů uvádí vždy konkrétní srovnávač.

  • Heureka.cz přehled parametrů najdete ZDE.
  • Zbozi.cz přehled parametrů najdete ZDE
  • Glami přehled parametrů najdete ZDE

Ukázka nastavení jednotlivých parametrů:

Chci nastavit barvu

barva:červená

Chci nastavit velikost

Velikost:XXL

Veliost:EU 42

Chci nastavit distribuci:

Distribuce:EU


Několik tipů k nastavení parametrů

- Na tom, jestli parametry zadáváte velkými, či malými písmeny nezáleží

- Zadávejte parametry vždy přesně dle zadání vámi používaného srovnávače zboží

Závěrem

Doufáme, že tato nová funkcionalita vám pomůže s lepší dohledatelností vašich produktů ve srovnávačích. Tímto ale nekončíme. Máme v plánu dál rozvíjet možnosti e-shopu na inPage a proto budeme velice rádi, pokud nám napíšete, jaké nové funkcionality byste ocenili.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů