0 Kč bez DPH

Funkce pro experty

Rozšiřováním a inovacemi přibývá v systému inPage množství různorodých nastavení. Některé možnosti systému využijí všichni uživatelé, některé však pouze pokročilí uživatelé. Právě pro pokročilé uživatele jsme přidali možnost aktivovat si Funkce pro experty. V tomto článku si tyto funkce podrobně představíme a ukážeme, k čemu slouží.

Zapnutí a vypnutí funkcí pro experty

V základu při objednávce systému inPage jsou funkce pro experty vypnuté. Zapnout si je můžete v sekci Nastavení →  Nastavení prostředí na záložce Administrace

Zapnutí funkcí pro experty

Položky patřící do funkcí pro experty

Zapnutím funkcí pro experty se objeví nové položky v sekcích Nastavení, Můj účet, Vzhled a záložka Hlavička u stránek, rubrik, galerií, složek souborů, kategorií a produktů v e-shopu.

Nastavení

V této sekci se nachází nastavení webu, prvků, prostředí, HTML hlavičky a další. Základní představení naleznete v článku Nastavení webu.

Obsahuje tyto funkce pro experty:

  • Základní stránky - nastavení přednastavených odkazů inPage. Jsou to např. Úvodní stránka, E-shop, Kontaktní formulář, Mapa stránek apod.
  • Přesměrování stránek - nastavení přesměrování staré URL adresy stránky na novou v rámci webu, viz Přesměrování URL adres v rámci webu.
  • Soubor robots.txt - používá se např. k zabránění vyhledávačům procházet stránky. Bližší vysvětlení Robots.txt je popsáno v článku Meta tag "robots" a robots.txt
  • Vyrovnávací paměť - položka slouží k vymazání vyrovnávací paměti, která dočasně uchovává data webové aplikace načtená ze serveru. Tedy může se stát, že data na serveru se změnila ale vyrovnávací paměť si stále drží stará data podobně jako paměť v prohlížeči, viz Vymazání vyrovnávací paměti.

Funkce pro experty v sekci nastavení

Můj účet 

Položka obsahuje např. informace o účtu, emailových službách a ftp účtu, limitech a využití prostoru a další. Bližší popis jednotlivých možností naleznete v článku Můj účet.

Obsahuje tyto funkce pro experty:

  • Přesměrování a aliasy domén - nastavení přesměrování aliasu například na určitý článek. Lze použít v případě, že vlastníte více domén. 
  • Nastavení SSL certifikátu - inPage weby jsou zabezpečeny s pomocí SSL/TLS certifikátu Basic DV od certifikační autority Digicert. V tomto rozhraní máte možnost zkontrolovat instalaci SSL certifikátu. Více informací o zabezpečení webu najdete v Jak na zabezpečení webu
  • Kopírování obsahu - kopírování dat z jedné služby inPage na libovolnou vaši další službu inPage. Bližší informace jsou popsány v článku Kopírování obsahu mezi službami v inPage.
  • Autorizované služby - umožňuje do jedné administrace webu nastavit další tzv. autorizované služby a jednoduše mezi těmito službami přepínat přímo z administrace bez opětovného přihlašování a odhlašování viz Správa vícero služeb z jedné administrace v inPage.

Funkce pro experty pod položkou můj účet

Hlavička 

  • Jedná se o textové pole, které slouží k zadávání scriptů nebo HTML tagů do hlavičky dotyčné stránky, rubriky apod.  

Funkce pro experty vlastní hlavička prvků

Vzhled

V případě, že používáte profesní šablonu, zapínají funkce pro experty položky Vlastní CSS styl a Šablony.

  • Šablony - jedná se o základní šablony. Na těchto šablonách jsou postaveny jednotlivé profesní šablony. Při změně základní šablony dojde k narušení vzhledu profesní šablony.
  • Vlastní CSS styl - zde je možné provádět úpravy webu. Úprava CSS stylu je určena převážně pro zkušenější uživatele více viz Práce s Vlastním CSS stylem.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů